Gra podobna do pokemonow, stara

Witam, pisze bo od kilku lat zastanawiam sie jak sie nazywala pewna gra podobna do pokemonów.

Mam wycinki pamięci co do niej ale to co pamietam to napisze:

-gra była 3d

-chodziło sie tam laską(chyba miala brązowe wlosy)

-wiem ze na pewno byl kryształowy ball (taki półprzeźroczysty różowy)

-pamiętam że walka przenosiła nas bezpośrednio w środowisko pokemona (urywkami pamiętam jedną walkę, jakiś pokemon latał w koło grzyba)

-jednym z miejsc w ktorym sie było to las(wiem, za duzo to nie mowi ale moze jednak cos pomoze)

Jakby komuś się coś przypomniało że gral w cos podobnego lub wie co to za gra to prosze pisac bo pamięc mi nie da spokoju xD

Witam,

Czy znalazłeś grę o którą pytałeś rok temu? Pytam, ponieważ od dawana szukam tej samej gry! Będę wdzięczny za odpowiedź!

Pytałem na wielu forach etc. niestety nikt do dziś mi nie pomógł w jej odnalezieniu.

Pozdrawiam

Szczerze nie jestem pewna, ale mi to nieco kojarzy się ze starą grą na PSX, a dokładniej Rhapsody: A Musical Adventure, ale to chyba nie to :x

Niestety nie jest to gra której szukam. W "mojej" grze grafika była bardziej realna - nie była kolorowa ani rysunkowa. W grę grałem na PCcie ponad 10 lat temu (tak mi się wydaje).

Gry tej szukałem już kilka razy, ostatnio ponad rok temu... teraz wznowiłem poszukiwania.

Jeden z moich tematów z innego forum:

"Poszukuję gry w którą grałem około 10 lat temu... może więcej. Rzeczy które pamiętam z gry:
Była to gra 3d (grałem w demo), w której chodziło się po (chyba) lesie, podczas chodzenia natrafiało się na tak jakby potworki z którymi się walczyło. Po natrafieniu na takie potworki postać przenosiła się tak jakby na arenę i tam walczyło się wcześniej złapanymi "petami". Gra w mechanice bardzo przypominała pokemony - pety łapało się do kulek (chyba brązowych, srebrnych złotych...). Podczas walki pety levelowały... chyba wszystkie pety latały (tak się też walczył - latając i strzelając)."

Jak powiedziałeś, że latały, to miałem nagłe olśnienie

Zanzarah: The Hidden Portal

Niestety na GoGu nie ma, na Steam też nie T_T

Tak! To ta gra! Szukalem jej kilka lat temu... szukałem jej rok temu... i w końcu dziś ją odnalazłem! Wielkie dzięki!

Witam, pisze bo od kilku lat zastanawiam sie jak sie nazywala pewna gra podobna do pokemonów.

Mam wycinki pamięci co do niej ale to co pamietam to napisze:

-gra była 3d

-chodziło sie tam laską(chyba miala brązowe wlosy)

-wiem ze na pewno byl kryształowy ball (taki półprzeźroczysty różowy)

-pamiętam że walka przenosiła nas bezpośrednio w środowisko pokemona (urywkami pamiętam jedną walkę, jakiś pokemon latał w koło grzyba)

-jednym z miejsc w ktorym sie było to las(wiem, za duzo to nie mowi ale moze jednak cos pomoze)

Jakby komuś się coś przypomniało że gral w cos podobnego lub wie co to za gra to prosze pisac bo pamięc mi nie da spokoju xD