Gra RPG

Siema, szukam gry rpg na słabego PC'ta coś a'la Gothic, rozdanie punktów umiejętności, dużo zbroi, mieczy, ładne skille, dobra i długa fabuła.

Grałem w :

- Gothic

- Gothic 2 Noc Kruka

- Fable

stare zwoje Xd ( the elder scrolls) morrowind i oblivion tez powinien udzwignac jesli fable poszlo ^^

Zapomniałem napisać w morrowinda grałem ;)

napisz jakie ramy procek itp

bo ci nawet tetrisa nie polece jesli nie znam parametrow

Parametry mego złomka to :

Pentium 4 CPU 2,80GHz

1,50 GB RAM

karta NVIDIA 5200FX

Titan Quest ma bardzo ładną grafikę, a napewno Ci wejdzie

Wymagania:

Pentium 4 1.8 GHz, 512 MB RAM, karta grafiki 128 MB (GeForce 4 lub lepsza), 3 GB HDD, Windows XP

Za 25zł można już kupić Złotą Edycję, jak nie taniej. Polecam, sam ją mam i świetnie bawiłem się na multi, chociaż dużo cziterów jest :|

http://stare.cdp.pl/game/488/Titan_Quest

Dzięki, na pewno zakupie są jakieś inne propozycje ?

Diablolo 1 oraz 2 :)

Titan quest to bardziej hns ale jak Ci się z filmików podoba to polecam, także Torchlighta. Czy gra ma być totalnie ala Gothic czy moze być troche inny rpg? Bo jeżeli tak to oczywiście Baldurs Gate 2 wraz z dodatkiem Tron Baala który serdecznie polecam. Oprócz tego Risen który wydaje mi się powinien Ci pójśc na low.

Wymagania:

(Core 2 Duo 3 GHz, 2 GB RAM, karta grafiki 512 MB (GeForce 8800 lub lepsza), 2.5 GB HDD, Windows XP/Vista)

Seria Dungeon Siege, część pierwsza i druga, trzeciej nawet kijem nie tykaj. Do tego może Drakensang, też 1-2 nie różnią się mocno pod względem technologicznym.

Risen ma spartoloną optymalizację, ale masz dużo lepszy procek od mojego, więc powinno ci spokojnie chodzić. Ja gry nie trawię, ale skoro lubisz Gothic'a to powinieneś być w siódmym niebie.

bardzo polecam drakensanga. tylko UWAGA. dragensanga KUPIONEGO! nie przez neta, to coś przez przeglądarke bo to stworzenie to zupełnie inne gry. za 20-25 złotych można kupić w dobrym sklepie a gra jest rozwalająca. po polsku. mamy zbroje miecze, specjalizacie, magie, wyroby , rzemieślnictwo i przepiękną fabułe . stajemy sie światkami morderstw i niewyjaśnionych zjawisk w mieście , rozwikłujemy zagadki (czasami to od nas zależy jak postąpimy a nie od zapisanego qesta) . wiele klas, można być elfem , magiem, łowcą , zaklinaczem , nekromatą , wojownikiem ,łucznikiem, krasnoludem,piratem,włamywaczem,złodziejem.... lista jest bardzo długa a każda postać ma unikalne zdolności jak rozbrajanie zamków / pułapek , wyczuwanie zagrożenia , czy przewidywalność lub chytrość. ta gra zabrała kilka miesięcy mojego życia ale naprawde warto było. gorąco polecam drakensanga

Graj w risen :) gra twórców gothica :) odnajdziesz sie bo jest podobnie bardzo, a i nawet specjalnie widać w niektórych momentach, ze zrobili cos podobnego :) np haslo w którejś z misji które możemy podać jest takie samo jak w gothicu 1 jak chcemy dojść do saturasa ;)

Zdecydowanie Risen i Wiedźmin 1.

Diablo 2 z dodatkiem to coś co zjadło mi wiele godzin z życia :D

Dziwię się, że jeszcze nie padła propozycja gry Two World's. Świetny graficznie jak i dobry fabularnie. Dobrze można pobawić się w singlu jak i multi z kolegą.

Niestety Risen czy Drakensang mi nie pójdzie bo posiadam 1 rdzeniowy procesor, ale proszę podawać więcej gier tego typu.

Możesz spróbować jeszcze Mage Knight: Apocalypse. Powinno pójść, tak jak w przypadku Titan Questa i Diablo, H'n'S. A pójść powinien na pewno :)

Jak na słabego kompa to może Might and magic 7/8/9 ? ;D osobiście polecam te części najbardziej ;) ale możesz się zrazic do grafiki w 7 ;P, albo do tego ze to trudne gry ale w 8 spokojnie bys mogl popykać :)

zagraj w Neverwinter nights

cos slabszego ? napewno baldury

-fallouty

-Wizardy

-Moze Kotor?

Dziękuje za propozycje, temat można zamknąć.