To miało być zabawne?
To już tylko i wyłącznie twój wybór co cie bawi, a co nie, nie mam na to żadnego wpływu.
A więc na pytanie swoje odpowiedz sobie sam...
To miało być zabawne?
To już tylko i wyłącznie twój wybór co cie bawi, a co nie, nie mam na to żadnego wpływu.
A więc na pytanie swoje odpowiedz sobie sam...
Haha! Dark rozwaliłeś mnie tymi wormsami... A wracając do pytania może "Hirołsy V" ? Fajna też jest seria Settlers.
Najfajniejsza gra strategiczna w jaką grałem to były: Miedieval Total War i Roman: Total War także je polecam, a i są to gry turowe ^^
Jest nowsza wersja Total War a mianowicie Empire: Total War (część w której możemy samodzielnie rozegrać bitwy morskie) oraz samodzielny dodatek Napoleon Total War. Seria Total War nie jest do końca turowa a wiem to stąd że bardzo dużo czasu spędziłem przy niej. Część turowa polega głównie na działaniach wykonywanych na mapie ponieważ przechodząc na pole bitwy musimy samodzielnie sterować swymi oddziałami chyba że damy automatyczne rozstrzygniecie czego w tej serii stanowczo odradzam .
Jeśli chcesz zagrać w mało skomplikowaną a jedna z lepszych strategi (według mnie) to załatw sobie Kozaków: Europejskie Boje oraz 2 samodzielne dodatki Sztuka Wojny oraz Powrót na Wojne. W Europejskich Bojach oraz Sztuce wojny masz dość fajną kampanie w tym polską (występuje w Sztuce Wojny). Kozacy to seria gier strategicznych przenosząca nas w czasy 17-18 wieku (w 2 najnowszych wojny napoleońskie). Może grafiką nie świeci ponieważ te gry nie są nowe ale ja już od 2000 roku mam styczność z tą grą i do tej pory uwielbiam do niej wracać.
Seria Age of Empires, to jest dość dobry RTS
Nie wiem czy pojawił się już tutaj ten tytuł, ale moim zdaniem spełnia wszystkie Kryteria oczekiwań twego Taty.
Sid Meier's Civilization IV: Colonization samodzielny dodatek może mu nie przypadły same CV.IV ale ten mnie usatysfakcjonował.
Pojawiły się już tu nie raz Company of Heroes Online to też bardzo dobra propozycja,ale Online i nie każdy ma czas i nerwy na grę z innymi...też Warhammer 40,000: Dawn of War II.
Polecam również w klimatach IIwar Theatre of War, Order of War.
Jeśli lubi coś budować potem ulepszać, rozwijać itd.to:
wymaganiami cpu powinieneś sprostać
Anno 1404 - strategiczna ( ekonomiczna ) i cała reszta wcześniejszych
Warhammer 40,000: Dawn of War - strategiczna ( RTS ) 2004 plus dodatki
Majesty 2: Symulator Królestwa Fantasy - strategiczna ( RTS ) 2009 plus dodatki
Seria The Settlers - strategiczna ( RTS )
Command & Conquer: Red Alert 3 - strategiczna ( RTS ) chyba 2008 plus dodatki
nie wiem może SimCity 4 - strategiczna ( ekonomiczna jak ją tam zwał ) plus dodatki
Empire Earth III - strategiczna ( RTS )
Total War polecam jak wszyscy wyżej również bardzo dobry tytuł.
Jeśli już chodzi o gre ekonomiczną to polecam Tropico3. Prześwietna gra ekonomiczna w której wcielamy się w dyktatora i tworzymy swój kraj od podstaw. Niestety Cenega to lenie i barany którym nie pali się do wydania dodatku Absolute Power który wnosi do Tropico3 bardzo ale to bardzo dużo. No nic pozostaje nam czekać na Tropico4 o którym są już wieści
Witam. Szukam gry dla taty.
Gatunek: strategia/single player
Sprzet: P IV 3.00 , redeon 9650, 1,5 GB ram DDR2
cechy: single player, tlumaczenie na jezyk polski, bez swiecidelek i najlepiej turowa.
Spodobaly mu sie:
Cywilizacja II ( gral w to chyba z 6 lat;p)
Heroes III
Nie spodobaly mu sie:
Cywilizacja IV
Heroes IV