Gra strategiczna

Witam. Szukam gry dla taty.

Gatunek: strategia/single player

Sprzet: P IV 3.00 , redeon 9650, 1,5 GB ram DDR2

cechy: single player, tlumaczenie na jezyk polski, bez swiecidelek i najlepiej turowa.

Spodobaly mu sie:

Cywilizacja II ( gral w to chyba z 6 lat;p)

Heroes III

Nie spodobaly mu sie:

Cywilizacja IV

Heroes IV

Dla Twojego Taty, hmn... Bez świecidełek i najlepiej turówka... Będzie ciężko... Więc tak, Ruse, gra kosztuje gdzieś 119zł.

A tu mały opis:

Strategia czasu rzeczywistego rozgrywająca się w realiach II Wojny Światowej. Produkt skupia się przede wszystkim na walkach zakrojonych na ogromną skalę i wykorzystaniu różnych podstępnych technik.

Ale mam małe zastrzeżenia co do procka, ponieważ gra wymaga Pentium D 3.50GHz (Dwurdzeniowy, ale twój pewnie też jest taki).

Może jeszcze Medival: Total War. Turówka.

Następny krótki opis:

Kontynuacja słynnej i wielokrotnie nagradzanej serii gier strategicznych, która tym razem przenosi nas w realia średniowiecznej Europy.
Dla Twojego Taty, hmn... Bez świecidełek i najlepiej turówka... Będzie ciężko... Więc tak, Ruse, gra kosztuje gdzieś 119zł. A tu mały opis: Ale mam małe zastrzeżenia co do procka, ponieważ gra wymaga Pentium D 3.50GHz (Dwurdzeniowy, ale twój pewnie też jest taki).Może jeszcze Medival: Total War. Turówka.Następny krótki opis:

Tak naprawdę to żadna z wymienionych przez Ciebie gier nie jest typowymi turówkami. RUSE posiada jedynie pauze i jest bardzo dynamiczną grą a poza tym posiadającą nie małe wymagania.

Cała seria Total War składa się tak naprawdę z 2 trybów gry: główna mapa świata podzielona na tury oraz bitwy w czasie rzeczywistym w których istnieje spowolnienie bitwy. Oczywiście jak najbardziej polecam, bo cała seria TOTAL WAR jest serią najlepszych strategii.

Od siebie dodam serie Hearts of Iron oraz Victoria. Są to "prawdziwe" strategie, w których możesz regulować płynność czasu. Są również bardzo rozbudowane pod względem możliwości.

Więcej dowiesz się na stronach takich jak ta http://wayofwar.org/forum.php

Company Of Heroes. Spodoba mu sie.

Company Of Heroes. Spodoba mu sie.

A co to z turowka ma wspolnego ?

A ja polecam mało znaną turówke Combat Mission w której trzeba często pomyśleć nad kolejnym krokiem. Gra polega na wydawaniu poleceń swym oddziałom podczas swojej tury po czym klikamy na odpowiednią ikonę i oglądamy przez minute co nasi wojacy robią. Nie mam pojęcia jaka jest najnowsza wersja ale pamiętam że 2 pierwsze były osadzone w czasach 2 wojny światowej

Proponuje serie UFO :P W stylu tego co napisał Ligus

combat mission

Ja najlepiej Medievala Total Wara 2 polecam

z tego co wiem zrobili nową gre z lepszą grafa od medievala i troche bardziej nowsza z karabinami

470b3119f55476eba70850bb56.png

A ja tak zapytam się, jaka starategia jest dobra dla ,,zółtodzioba'' w tego typu gier, takiego jak ja :D Cos co nie wymaga Bóg wie jakich umiejętniości i doswiadczenia, a w dodatku mile spędzę przy niej czas.

^ Heroes 3.

Kurna... zapominałem dodać że Herosky to mam obcykane.... Nie mus byc turówka, startegia, RTS, cokolwiek :D

EDIT@

NAPISAŁEM ŻE GRAŁEM W HEROSY!!!! OD III DO V!!!!!

Czy nie ma jakis przyjemnych strategi czy/lub RTSów....

A może niech spróbuje Heroes of Might and Magic V? :P

A może niech spróbuje Heroes of Might and Magic V?

Przecież napisał, że grał O.o

Niech sprawdzi Civilizations V, Settlersów, albo Black and White 2, albo 1(ale 2 chyba jest lepsza).

Co do Black and White, moim zdaniem czesc pierwsza jest lepsza, choc moge sie mylic, bo czesc 2 widzialem tylko u kolegi jak gral, a sam sie ta gra nie bawilem, gdzie z czescia pierwsza mam swietne wspomnienia.

Tzn według mnie obydwie części są super. Tylko jakoś "dwójka" bardziej przypadła mi do gustu.

Nie wiem- nie gralem w czesc 2, ale z tego co widzialem, to jest ona bardziej nastawiona na sprawy strategiczne, wiec to chyba kwestia gustu, ale jesli juz zaczynac przygode z dana seria, to chyba lepiej zagrac pierw w czesc pierwsza. Nie wiem czy to pisalem, ale polecam, bo to bardzo onnowacyjna gra i ma swoj klimat.

Niech zagra sobie w Wormsy

edit: Disciples, Majesty,

Niech zagra sobie w Wormsy

To miało być zabawne?

Szukam czegoś nowego, bo grałem chyba prawie we wszystko [chodzi o gatunki gier]. Jedyne czego nie zasmakowałem z uśmiechem sa startegie typy Settlers i RTS: wydają mi się za trudne dla tak niedzielnego gracza jak ja. Z braku nowych tytułów MMORPG chcę się ,,przełamac'' na te dwa typy gier.

Teraz temat schodzi na taki typu: the best startegia itp.

Ja jako nieobeznany pragnąłem znaleźć coś, co przyciągnie mnie, zaciekawi i w dodatku nie poirytuje po 1h.

Mimo iz to nie ja zakładałem temat, to podpiąłem się pod niego, to co poradziliście jest cenne itp bardzo dziękuję.

Ale te Wormsy i HOMMIII to mnie trochę rozwaliły....

Dobra: dla dobra serwera prosilbym o zamkniecie tematu, dla dobra wszystkich