Czy jest jeszcze sens zaczynać zabawę w Aionie od dziś?
Jestem typem gracza który bardzo lubi expić,fropic sam,jaką postać do takiego trybu gry?
PS: jaki server wybrac?
Jestem typem gracza który bardzo lubi expić,fropic sam,jaką postać do takiego trybu gry?
Jeżeli lubisz grać z naszymi, to jedynym sensownym serwerem będzie Barus.
Jeżeli lubisz grę solo, to tutaj niestety nie na dłuższą metę. Oczywiście do lvl cap'a można, ale dalszy gear już trzeba w grupie, insty, itp.
Do expienia solo pasuje większość postaci w Aionie. Najłatwiej chyba Sorcer, Cler, Bard czy Ranger. Najciężej było mi Templarem, tzn. najdłużej nim robiłem cap
A jest sens zacząć ? w sensie czy będzie sporo postaci na moim poziomie i dalszy,?
Zawsze kogoś znajdziesz
Uważam, że jest sens. Barus ma bardzo wysoki online (chyba nawet top3 serwerów EU). Masa ludzi na niższych lvl-ach biega więc o wsparcie nie trudno. Polecam Ci stronę Asmo
Poza tym, masz na początku Rookie serwer, na którym grają wszyscy. Taki mega-server, więc nie ma problemu ze znalezieniem PT.
Czy jest jeszcze sens zaczynać zabawę w Aionie od dziś?Jestem typem gracza który bardzo lubi expić,fropic sam,jaką postać do takiego trybu gry?PS: jaki server wybrac?
Jezeli zamierzasz poswiecic grze conajmniej 2 lata aby dogonic czolowke to tak - o ile gra nie padnie w EU do tej pory.
Jedynie Barus bo tam gra najwiecej ludzi.
nie sluchaj ze urthem czy thor bo nie ma tam anglojezycznych ludzi jedynie niemcy lub francuzi.
PS. 90% online ma max lvl + wiekszosc 65 to poprostu alty innych osob ^^
Czy grać ? warto, ale ciężko będzie Ci nadgonić osoby 65, gear jest dość ciężki do zdobycia, a raczej czasochłonny
Wiesz co.... mimo iż hejtowałam kuresko GF to postanowiłam jednak zobaczyć jako to jest bez GP. Śćiągnełam i kots mi kupił/dał GP chyba po 2 wizycie w sanktum 20 coś lvl . Co mnie zaskoczyło ,że ludzie są na tyle uprzejmi by komus obcemu pomoc . Ale nie wiele jest takich osób więc nie spodziewaj się za wiele.Obecnie po 14 dniach gry wbiłam 65 robię insty sprzedaje kamyki mam już GP zakupionego na 3mce w przód i gra się fajnie no i ta barusowa Drama!!! ja chyba wchodzę tam tylko dla dramy haha jest świetnie a nie sądziłam ,że kiedyś EVER zagram na EU zapraszam na Barusa:*
Zacząć grać w tą grę zawsze warto chociażby dla sprawdzenia. Ja jestem fanem tej produkcji i raczej mi się nie znudzi do zamknięcia serwerów. Na Barusie gra dużo ludzi na każdym lvlu. To prawda, że ciężko o geary ale jak widać po innych graczach da radę. W grupie instancje są przyjemne bo i popisać można, pośmiać się no i czasami ktoś wydropi piękny itemek, a nie weźmie. Ja serdecznie polecam Aiona. Pozdrawiam
Czy jest jeszcze sens zaczynać zabawę w Aionie od dziś?Jestem typem gracza który bardzo lubi expić,fropic sam,jaką postać do takiego trybu gry?PS: jaki server wybrac?
Jezeli lubisz grac sam to odrazu daruj sobie Aiona - bo samemu nic tutaj nie osiagniesz bez zgranego party.
serever jedynie Barus.
A ja mam takie pytanie jak bardzo przekłamane są statystyki na tej stronie? http://aioninfo.com/online/
Sam zastanawiałem się nad grą ale 800-900 graczy na jedną stronę to troszkę mało.
To są aktualne statystyki Niestety nie są przekłamane. Online nie jest za duży, z tego co pamiętam to max widziałem 2600 na Barusie, ale to parę miesięcy temu.
Musisz wziąć pod uwagę, że na pewno jeszcze ludzie grają na tych serverach zintegrowanych, więc może kilkadziesiąt osób możesz doliczyć. Zwłaszcza niskie lvle.
Co do grania od nowa, będzie na pewno ciężko, bo TOPki już raczej nie dogonisz, zwłaszcza bez doświadczenia w grze, ale mimo wszystko Aion daje fun Więc polecam.
Moim zdaniem może i mieć sens granie od nowa, ale trzeba wziąć poprawkę na to, że gra jest silnie zdominowana przez weteranów. Powoduje to, że trzeba czasu i samozaparcia żeby nie tylko wymaksować ekwipunek, ale też wbić się do całego towarzystwa wzajemnej adoracji by wzięli na instancje i battlegroundy. Trzeba im udowodnić że się gra tak dobrze jak oni i tak dalej. Tolerancja dla nowych, uczących się graczy raczej będzie bliska zeru o ile nie trafi się szczęśliwie na kogoś fajnego. Tak to przynajmniej wyglądało gdy grałem na Spatalosie.
Barus ma większą populację i może być trochę lepiej ze wszystkim.
A ja mam takie pytanie jak bardzo przekłamane są statystyki na tej stronie? http://aioninfo.com/online/Sam zastanawiałem się nad grą ale 800-900 graczy na jedną stronę to troszkę mało.
statystki nie sa przeklamane jednak musisz liczyc 1000 vs 500 ew 900 vs 600 Elyosow jest duuuuzo wiecej niz Asmo :)chyba , ze cos sie pozmienialo. Smiem twierdzic , ze i tak online jest troche zawyzony ^^ co do online w granicach 2000 starczy Ci zeby grac jednak 50% lub wiecej graczy to wygereowane postacie w setach apg
@up
Masz rację, dalej przewagę mają Ely. Oczywiście liczbowo.
ta gra byla przewidziana dla 3000 + osob, ta populacja to zart.... tylko us serwery jak jestes w stanie ogarnac ping (battleping/wtfast...) musialbys zobaczyc.
na us stale 3500+
Moje pytanie jest w sumie podobnym temacie. Po dwóch latach wróciłam do Aiona i niestety zauważam że przyspieszony lvl up popsuł całą miodność z tej gry. Pamiętam z jakim strachem się biło koboldów jeszcze przed Ressurection w Poecie. Teraz i robienie wszystkich questów w Verteron mija się z celem. Skile dostaje się z automatu a nie od swojego trainera. Kiedyś człowiek starał się robić wszystkie questy a teraz pozostaje syf z wziętych i niezrobionych questów. Wszystkie potworki poniżej twego lvlu. Wygląda na to że trzeba iść tylko główną osią. Wszystko to tak biednie wygląda. Napiszcie mi pls. do którego lvlu tak jest? Na Eltnen wszystko wraca do starego porządku?
Eltnen jest okolo 20 lvl jak kojarze z ely strony? ogolnie wszystko jest masakrycznie uproszczone, a wiekszosc questow ktore byly bardziej uciazliwe usuneli, wiec do 65 masz wrecz casualowe questowanie jesli marzysz o Aionie 2.7 - 3.0 to juz nie doswiadczysz tego
PS. utrudnili tylko 51-65 (w porownaniu do farmy z 4.0) bo coin questy nie daja juz expa...