Dzień dobry
W odpowiedzi na poszukiwanie MMO, zaproponuję:
Aion Classic : Tak wiem że wychodzi u Gameforge ale tym razem nie będzie P2W i obstawiam że nie spierdzielą tego znowu , wiedzą jak to się kończy a tutaj jest przedni produkt. Mówiąc o odczuciu progresu to jak najbardziej w Aionie jest to widoczne , zbieranie AP ( pktów pvp ) i wymienianie na weapony pvp i mieszanie ich z pve w endgame pokazuje to na co czekalismy podczas tworzenia postaci . Świetne pvp , siegi i rifty , naprawdę polecam , szczególnie że Aion classic to naprawdę dobra produkcja.
WOW - No tutaj powiem że czuć progres postaci mimo skalowania to podczas lvlingu rozwijamy skile i daje nam to co chwila lepsze odczucia w grze , później wiadomo eq grind i ogarnięcie rotacji wtedy naprawdę postać ma kopnięcie z tego co wiem. ( Sam osobiście spróbowałem pierwszy raz WOWA i powiem że spoko gierka , dużo możliwości warto wbic i przetestowac triala )
ESO - Powiem tak , tutaj czuć progres tylko na dungach bo na open W jest skalowanie mocno mocno ale uważam że na open W poprostu chodzi o dobry feeling gry i fabułe i questy i crafting No jedni lubią drudzy nienawidza , osobiście lubiłem rajdować w ESO i zapychać suvenirami swój zamek Podchodzenie np 10 raz do bosa i smak zwycięstwa daje odczucie progresu
BDO - Grindownik z piekła rodem , super mechanika walki i naprawde czuje się tą walke jak spuszczasz srogie wciry wrogom , masie wrogów ale mimo wszystko to grindownik i trzeba o tym pamiętać
Lineage 2 - Stare ale jare , tam z lvl i wymianką Gearu zawsze czuć progres ale oczywiście to oldschoolowa gra i tyylko na priv serwach najlepiej C4 - Gracia ; Hellbound
Podsumowując : Najszybciej wyjdzie Aion Classic i tutaj bym na Twoim miejscu wbijał , sam odpalam jak wyjdzie i ogram classica.
MMORPG troche się pozmieniały i już nie wystarczy zalozyc super eq i trzymac spacje jak w metinie… Mechaniki i ogarnianie ich to teraz odczucie progresu , samo odnajdywanie sie w świecie gry , rozkminienie rynku i craftu i tak dalej , jak ktoś lubi tylko pizgać mobki to H&S polecam typu PoE
Powodzenia