Gra w stylu Sniper Elite V2

Cześć, szukam dobrej gry w stylu sniper elite (czyli walki snajperów) do grania na multi (DM, TDM, itp.) z kolegami. Zastanawiamy się nad Sniper Ghost Warrior, jednak nie wiemy która część lepsza pod multi. Prosiłbym o propozycje takich gier oraz porównanie (o ile ktoś grał) czy lepszy będzie SGW 1 czy 2.

Bierz pod uwage to kto jeszcze w to gra. Pewnie w 2 czesc gra wiecej ludzi niz w jedynke :). ArmA 3 ma swoich sniperow z widokiem 3 osoby :).

Chodzi mi głównie o rozgrywkę razem. Może nawet nikt nie grać o ile można postawić własny serwer.

ja polecę jak zawsze call of duty 2 oraz 4 :D zawsze można grać na mapkach snajperskich :)

CoD 2 najlepszy FPS na tym swiecie.

Zadałeś bardzo trudne pytanie ponieważ bardzo mało jest takich gier. Ze snipera ghost warior polecam Ci bardziej dwójkę pod multi.

Ja pamiętam grałem kiedyś w taką bardzo fają grę, był to mod do Wolfa Enemy Territory. Bardzo realistyczny mod, można było się rozglądać celując z broni i nie było żadnych celowników oprócz przyrządów celowniczych na broni. Nie jest już chyba żywy i mało kto w niego gra, ale jeśli zbierzesz z 4 osoby albo więcej i wszyscy będziecie się bawić w snajperów, to myślę że pogra się wam fajnie. Dla dwóch osób mapy są stanowczo za duże, a te mniejsze nawet co są to niestety, ale dla 2 osób to w sumie ciągle się ganiasz i skradasz na bodycountcie, nie wiem jak z 4 osobami czy to też nie będzie za mało. Ale pojedynki snajperskie mogą być wtedy dużo ciekawsze. No nic, gra, a właściwie mod się nazywa TrueCombat Elite jest też nowsza wersja tego moda, który nazywa się TrueCombat: Close Quarters Battle. Tu możesz poczytać więcej o obu modach >> http://www.truecombat.pl/. Swego czasu dużo grałem w TC.

Dzięki za propozycje. Spróbujemy SGW 2 i pogramy w CoD2. Znacie może jakieś RPG podobna do Gothica, TESa bądź Dark Messiaha z trybem multiplayer? Co-op najlepiej.

Do Dark Messiah masz multi na steam, ale już pewno umarło. Dark Souls polecam tylko słabo jest z tym atakowaniem ciężko się raczej połączyć. Może nie dokładnie TES czy Gothic ale polecam Orcs must die 1 i 2 jest fajny co-op. War of the Roses i jeszcze z mmorpg to Mortal Online całkiem podobne do TES, ale ogólnie to ciężko o podobne gry do nich jak coś to bym sam bardzo chętnie się dowiedział o nich.

@Wastel

Przeszukując internet trafiłem na Hellraid. Gra została okrzyknięta (przez graczy, nie twórców) następcą Dark Messiaha. Ma ukazać się niedługo (bo już początkiem listopada) i będzie oferować co-op dla 4 graczy. Warto zauważyć, że producentem jest nasz Techland. Krążą też plotki o dodaniu nowych trybów do rozgrywki wieloosobowej (w ewentualnym dodatku lub aktualizacji). Zapewne będzie to coś w stylu przetrwania czy czegoś bardziej klasycznego jak deathmatch, king of the hill. Zapowiada się ciekawie.

Jak jest z tym multi w Dark Souls, bo nigdzie nie mogę znaleźć tego jakoś opisanego.

Sniper Ghost Warrior polecam :3

Dzięki za propozycje. Spróbujemy SGW 2 i pogramy w CoD2. Znacie może jakieś RPG podobna do Gothica, TESa bądź Dark Messiaha z trybem multiplayer? Co-op najlepiej.

ALe jest ten caly projekt MP do Gothica :)... ponoc grywalny juz :). Poszukaj. Na bank znajdziesz. Musisz miec Gothic 2 + Noc Kruka :).

Ja pamiętam grałem kiedyś w taką bardzo fają grę, był to mod do Wolfa Enemy Territory. Bardzo realistyczny mod, można było się rozglądać celując z broni i nie było żadnych celowników oprócz przyrządów celowniczych na broni. Nie jest już chyba żywy i mało kto w niego gra, ale jeśli zbierzesz z 4 osoby albo więcej i wszyscy będziecie się bawić w snajperów, to myślę że pogra się wam fajnie. Dla dwóch osób mapy są stanowczo za duże, a te mniejsze nawet co są to niestety, ale dla 2 osób to w sumie ciągle się ganiasz i skradasz na bodycountcie, nie wiem jak z 4 osobami czy to też nie będzie za mało. Ale pojedynki snajperskie mogą być wtedy dużo ciekawsze. No nic, gra, a właściwie mod się nazywa TrueCombat Elite jest też nowsza wersja tego moda, który nazywa się TrueCombat: Close Quarters Battle. Tu możesz poczytać więcej o obu modach >> http://www.truecombat.pl/. Swego czasu dużo grałem w TC.

Pfff :)

@UP

Szkoda, że w ARMA 2 już mało się dzieje, a ARMA 3 jeszcze niegrywalna. Przy ARMA 2 bawiłem się wyśmienicie (grałem z kolegą na polskim serwerze neostrada coś tam, atmosfera super i ludzie też). Gra początkowo trudna do ogarnięcia, ale z pomocą odpowiednich ludzi można się nauczyć w to grać i czerpać z tego niesamowitą przyjemność. Nie pamiętam kiedy ostatnio tak dobrze bawiłem się przy gierce multiplayer. Niektóre akcje były rodem z filmów :D Znasz może jakiś dobry serwer pod podstawkę?

ArmA 3 juz jest wydana w statusie GOLD tyle ze nie ma kampanii. Spolecznosc sie dopiero rozwija, polskie servery jak stoja to coopowe :). Najlepiej wejsc na forum armagame.pl i zobaczyc co z serverami. Wiem ze za jakis czas bedziemy my stawiac server pod rozgrywki PvP. Poki co gramy wieczorami na servie J4F(mowie tu o ArmA 3 :) )

Wiem, że gra została już wydana, jednak Bohemia postanowiła kontynuować tradycję i upewniła się, że bez masy aktualizacji gra nie będzie przyjemna.

ZNaczy szczerze powiem ze juz teraz ArmA 3 jest znacznie bardziej grywalna niz ArmA 2 po tylu poprawkach :). Bo zmian w mechanice rozgrywki jest naprawde masa :). Oczywiscie fizyka jeszcze szwankuje. Ale i tak jest o niebo lepiej niz kiedys :).

To, że jest lepiej wiem. Alpha i Beta zrobiły swoje.

Cześć, szukam dobrej gry w stylu sniper elite (czyli walki snajperów) do grania na multi (DM, TDM, itp.) z kolegami. Zastanawiamy się nad Sniper Ghost Warrior, jednak nie wiemy która część lepsza pod multi. Prosiłbym o propozycje takich gier oraz porównanie (o ile ktoś grał) czy lepszy będzie SGW 1 czy 2.