Gra w stylu średniowiecznym - Singleplayer

Tak jak w temacie. Fajnie jak było by to coś podobnego do Wiedźmina tzn. Gra + Ksiażka lub Gra + Film itd. Mam nadzieje że rozumiecie. Ogólnie chciałbym grę utrzymaną w stylu średniowiecznym. Żeby były tam krasnoludy i elfy i inne rasy których nie wymieniłem. W fajnie by było jak była by też nie za stara i działała na tych parametrach :

• Processor : AMD Phenom™ II X4 965 Processor 4 x 3,4 GHz
  • Video Card : AMD Radeon HD 6700 Series 1GB
  • Memory : 8,2 GB
  • Win7 64 bi

Ważne żeby gra chodziła w tym parametrach chociaż na med i nie przycinało zbytnio.

Seria:

-Gothic (Tutaj nie ma akurat książki/filmu)

-Władca pierścieni (Zarówno RPG jak i strategie)

-Baldur's gate

-Icewin dale

-Gra o tron

Gothica przeszedłem bajerancka sprawa!
Władca pierścieni odpada grałem i nie wciągla mnie jakoś ta gra ;/
A reszta znam grałem ale to są dosyć stare gry :)

Dragon Age,Dungeon Siege,Drakensang,Dark Souls,Skyrim,Oblivion,Morrowind(ogólnie seria The Elder Scrolls)

Skyrim, kilka modów i jak znalazł.

Ściągnij sobie Skyrima i do tego dodaj sobie mody, które Ci będą przypominały średniowiecze. Skoro są mody dodające postaciom męskim genitalia, to są i na to.

Sam mam Skyrima i do tego około 15Gb modów. Super się gra.

Chcesz to mogę Ci jakieś polecić.

Dlaczego autor tematu chce grę we średniowieczu, a potem podaje cechy fantasy? Gry, które spełnają drugi punkt zostały wszystkie wymienione, odnosząc się do 1. to M&B.

Fable: The Lost Chapters

Mount & Blade: Warband

No bo ogólnie chodzi mi o zamki itp. coś jak jest w Wiedzminie :) Co do M&B wydaję się być całkiem spoko.

Skyrima i ogólnie serię TES nie lubię po prostu. Do skyrima podchodziłem 2x i nic z tego morrowinda jedynie przeszedłem a tak to lipa.

Zastanawiam się też nad Dragon Age tym nowym i nad Assasinem ale co prawda pierwsza część był nawet ale za to druga znowu średnia więc od który by zacząć?

Dzięki wszystkim za odpowiedzi :)

-Kingdom Come: Deliverance - na razie w fazie alpha, mimo to polecam

-Seria Mount&blade jeśli szukasz gry osadzonej w średniowieczu bez magii, wodotrysków itp.

-War of the Roses, nie singleplayer ale i tak warto rzucić okiem

-Dragon Age, każda cześć jest dobra tylko trzeba lubić gry w których fabuła pełni główną rolę

-Assassin's Creed: Black Flag - Moim zdaniem najlepsza część, nawet unity może się schować, trzeba lubić klimat piratów :D

-Skyrim, niekwestionowany król RPGów

-Fable I i III, dla kogoś kto lubi RPGi pozycje obowiązkowe

-Two Worlds II, w sumie "dobra" i chyba tyle może ci podejdzie

-Seria Total War

-Jak spodobały ci się gothici to Risen też powinien

To by było wszystko co mógłbym z czystym sumieniem polecić.

W sumie jest masa książek z uniwersum Dungeon&Dragons wiec moze cos w tych klimatach? Baldurs Gate czy Icewind Dale albo Neverwinter? Stare dobre RPG w bardzo ciekawym stylu. Mowiles ze Władca pierscieni nie... Ale jak lubisz Wiedzmina(chodzi mi np o system walki) to powinien ci podejsc Middle-Earth: Shadow of Mordor. Nie jest to RPG z krwi i kosci ale taki Assassin Creed i Batman w uniwersum Wladcy Pierscieni z bardzo ciekawym klimatem musze przyznac. Mi sie bardzo podobal :).

Neverwinter Nighst oraz 2 tej gry [ problem z istalacja jest 2 z all dodatkami] [długa gra]

Beyound Divinity [ogolnie cala seria Divinity]

A i do Kartago chyba w mała ilość gier grałes że uwazasz że skyrim jest królem RPG xD

O właśnie o Middle Earth zapomniałem dzięki za przypomnienie! Ogólnie przetestuję większość gier które podałeś Kartago z wyjątkiem Skyrima. Ogólnie mam teraz w czym wybierać więc dzięki wam! :D

Tak jak w temacie. Fajnie jak było by to coś podobnego do Wiedźmina tzn. Gra + Ksiażka lub Gra + Film itd. Mam nadzieje że rozumiecie. Ogólnie chciałbym grę utrzymaną w stylu średniowiecznym. Żeby były tam krasnoludy i elfy i inne rasy których nie wymieniłem. W fajnie by było jak była by też nie za stara i działała na tych parametrach :

• Processor : AMD Phenom™ II X4 965 Processor 4 x 3,4 GHz
  • Video Card : AMD Radeon HD 6700 Series 1GB
  • Memory : 8,2 GB
  • Win7 64 bi

Ważne żeby gra chodziła w tym parametrach chociaż na med i nie przycinało zbytnio.