Afterfall:InSanity taki Polski Dead Space w klimatach radioaktywnych
Gra z ciężkim klimatem
Jeżeli historia uzależnionego od leków i alkoholu, zniszczonego przez życie faceta w średnim wieku, który stracił cały swój dorobek, dziecko, żonę a nawet później ukochaną Monę Sax, która zresztą uratowała mu życie. Człowieka, który z dnia na dzień pogrąża się jeszcze bardziej w syfie, którego jest świadomym niewolnikiem i wyrwanym przez absolutny przypadek do pracy, która okazała się dla niego jedynie męczarnią - lecz dobrze płatną, jest dla ciebie czymś lekkim i jakże przystępnym, to ja nie chcę pytać co się działo u ciebie w domu. Bez obrazy oczywiście. A jeżeli masz na myśli to, że w Sao Paulo świeci słoneczko - to jest pewna subtelna różnica w słowie "mroczny" a "ciężki". Jedynka i dwójka była bardziej mroczna, niż wypełniona dramatem chociażby przez ograniczenie silnika gry, który poza komiksami nie mógł dobrze zaobrazować tego, co ta gra miała ukazać.Oczywiście podbijam Maxa i polecam wszystkie części. Ale broń Boże dubbingu w polskiej wersji pierwszej części gry, nie odpalaj, bo Max brzmi jak gimbus a Mona jak Grażynka z warzywniaka na rogu.
Tak masz rację , pomyliłem pojęcia ale tak bez off topu to możesz jeszcze sprawdzić Alone in the dark i The Suffering.
A mi właśnie FEAR 1 się nie spodobał, za to 2 i 3-tak.
Afterfalla mam od dawna i jest gówniany jak dla mnie.
O! o! o! I am Alive wygląda świetnie! Tylko cholera, wychodzi poza mój budżet :c
Dobra! Teraz mam dylemat między Max'em 1 i 2 a System Shockiem 2...
Czyli musisz sobie odpowiedzieć czy wolisz typowego RPGa, czy strzelankę ze świetną fabułą. ^^
Pierwszy Max ma arcygenialny klimat, to must play dla KAŻDEGO szanującego się gamera, niezależnie od upodobań.
Sprawdź deadlighta co prawda to przygodówka ale dość dynamiczna.
Można ją wyrwać do 20 zł na allegro w formie gifta.
Polecam sprawdzić trailer
@GorkyFactoryCo ty za głupoty gadasz. Chyba okropnych dubbingów nigdy nie słyszałeś. W jedynce dubbing nie jest wcale taki zły, a powiedział bym, że nawet dobry.
Jakoś tak bardziej pasuje mi głos Jamesa McCaffreya. Widać że Pazura czytał tylko z kartki jakimś rzekomo mrocznym głosem. Moim zdaniem wyszło komicznie.
hmmmm..... a próbowałeś Dishonored?
@GorkyFactory
Oczywiście każdy ma inne gusta. ^^
Ja np. przechodziłem Maxa kilka razy i polski dubbing mi naprawdę odpowiada.
Spec Ops: The Line jest TPS'em i na początku tak tez sie w niego gra. Ale fabularnie(szczegolnie na koncu kiedy wszystko sie wyjasnia) robi miazge. Strasznie niedoceniona gra i nie jedna gazeta komuterowa o tym mowila. The Walking Dead tez naprawde ma powalajace zakonczenie, tylko trzeba umiec sie wczuć osobiscie dla mnie najlepsza fabula do gry 2013 roku
W sumie ciezko jest znalesc to czego szukasz bo klimat i fabula to temat niszowy w tych czasach . Wiem bo sam szperam w internecie za takimi grami
. W sumie moge polecic cala serie Dead Space(nawet 3 bo ciekawie sie konczy). Ja czekam troche na mod do ArmA 3 ktory sie nazywa "2017".
Maks pejn a system szok 2? Obie gry sa swietne i w obie warto zagrac. System jest jednak lepszy. Bogatszy, bardziej rozwiniety, innowacyjny, robiacy wrazenie nawet dzis. MP jest gra swietna, ale ten "wow" polegal glownie na strzelaniu w zwolnionym tempie, a to wszystko w matrixowym sosie skokow, slizgow i innych wygibasow. Nadal gra sie w to dobrze, ale nie robi juz takeigo wrazenia, jakie gra robila w dniu premiery. Polecam z calego serca, jednak w wyborze pomiedzy ss2 a mp wygrywa ta pierwsza.
To może od siebie jeszcze dorzucę "The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena". Gra całkiem klimatyczna, fabuła też potrafi wciągnąć i mieści się w budżecie.
System Shock kiedys robil naprawde mega wrażenie. Pamiętam ze z 3 razy go przechodzilem. Jakis rok temu odpalilem go ponownie... czar kompletnie prysł. Nie mowie ze grafika jest ważna ale teraz jakos kommpletnie mnie nie porwał. To co kiedys wydawalo mi sie straszne, teraz po prostu jest smieszne.
A tak swoja drogą... grałeś może w Half-Life 1 i 2? Jak chodzi o klimat to te gry po prostu robia ogien w szopie.
A ja aktualnie gram i mam pelne gacie. Mnie straszy nadal.
Co by tu polecić kolesiowi który ma avatar z gównianej chińskiej bajki....
Grałeś w pokemony ? nie no tak serio to hmm....
Skoro nie chcesz mmo...To nie wiem co Ci polecić...
powiem tak: jeśli zmienisz zdanie, i powiesz że może być mmo to może firefall ?
śmieszne ? nie...Mam 40lvl i powiem, walka z choosenami, ta fabuła, te różne nowoczesne jaskinie bandytów których rozstrzeliwujemy... To jest coś...
https://www.youtube.com/watch?v=dYe0WQUsYKg
jeśli zbyt "dziecinne" czy mało mroczne to pozostaje PoE (path of exile)

~Leman
Widzę, żę nie tylko ja nadal męczę drugiego System Shocka xD
Jeszcze przypomniała mi się jedna gra, Darkness Within: The pursuit of Loath Nolder. Była to przygodówka, która najbardziej mnie wystraszyła, a grałem potem w naprawdę dużo point & clicków. No i ta fabuła, miód.
Poszukuję gry dosyć ponurej, smutnej i...krwawej.
Wolę aby była to gra akcji z fabułą wgniatającą w fotel, w której to, co się dzieje zapada na długo w pamięci...
Eh...Nie wiem co by jeszcze napisać...
Chcę aby była na steam i klucz/gift gdziekolwiek w necie nie kosztował więcej niż 4 dyszki.
Gry które bardziej mi się spodobały:
Darkness 2
Outlast
Amnesje
Cry of Fear
I niestety Penumbra nie przypadła mi do gustu.
Liczę na waszą pomoc.