Dla mnie numerem jeden jest Wiedzmin 2 ZK.
Numerem dwa Assasin Creed II (sama II bez dodatku). Opowiesc o Ezio Auditore.
Numer trzy dla mnie to Star Wars KOTOR ale tylko czesc 1, bo czesc 2 chociaz fajna była robiona przez inne studio. Ale tez ciekawe.
Ale pomijajac w nie takiej kolejnosci jak pisze gry z ciekawa fabuła to:
Gothic 1 i 2 + NOC KRUKA (Stara gra ale fabuła dobra)
Risen 2 Dark Waters (Opowiesc o piracie i jakis tam rzeczach, ktora jest tez bardzo ciekawa.
Dragons Age cz. 1 + dodatek i 2 (hmm co do czesci 1 i 2 znosne ale tylko dla tych ktorzy lubia drewniane RPG, ktore prawie niczym nie roznia sie od ich pierwowzoru czyli Baldurs Gate 1 i 2 etc, ale to i tak sie tyczy tylko czesci 1 DA)
Mass Effect cz 1 only (Tutaj bardzo dubra fabuła na tle kosmicznym - Osobiscie uwazam ze to najlepsza czesc, a reszta to klasyczny fps/tps)
Hmm wyszedł jescze Gears of War, ktory ma bardzo dobra fabue i walke z koncowym bosem. Ale to ma swoje latka (zostało portniete miedzy xb36 a pc)
No i Fahrenheit - Gra spoko ale tylko do polowy, bo pozniej robią sie fatality. Studio ktore wydało ta gre pisało dlaczego ona jest taka i dlaczego graczej jej nie doceniaja.
Batman Asylum i City tez jest spoko, ale nie kazdemu ta gra podchodzi. Trzeba lubiec serie superherosów w majtkach na spodniach ![:P]()
Bioshock 1 i 2 Gra swojego czasu dostała albo 9 albo 10 oceny. Gra na to zasługiwała.
Gry typu CoD od World at War i BFBC2 i BF3 staram sie pomijac bo to zwykły fps.
Chociaz BF3 ma bardzo ciekawe przesłuchanie, ktore nie wiem czy mozna czy nie mozna nazwac fabuła.
Pomijając te wszystkie gry ja sie wzoruje jak szukam gry na portalu jej oceną.
Jesli dana gra dla mnie ma około 7.5+/10 jest dobra i mozna sprobowac w nią zagrac.
Podobnie jest z procentami.