@inuss @ilikeonlypain PoE odpada całkowicie. summoner w poe jest ok, to samo golemancerki ALE to nie jest w ogóle to o co mi chodzi.
@Brzydki jak na początku napisałem mamy 2020 fajnie jakby grafika była adekwatna i 3D. nie każdy lubie patrzeć na piksele
@Hobbitek W B&S summonerem grałem. Klasa nie spełnia w ogóle moich oczekiwań.
@larshi o tamerze z bdo słyszałem jednak tylko i wyłącznie same złe rzeczy tak jak pisze @ilikeonlypain.
@Ahryman Tak jak napisałem na początku spritimaster z aiona to jedna z lepszych prezentacji tego co bym chciał ale szukam czegoś innego.
Na razie wypróbuje GW2 huntera.
Fajnie gdyby klasa miała więcej niż 1 peta do wyboru. Fajnie gdyby można było przyzwać np. 2-3 pety. Lub nawet całą armię. Fajnie gdyby pety / summony lvl-owały / ewoluowały. Fajnie gdyby można było je customizować pod względem wyglądu / ekwipunku / skilli / talentów. Chodzi mi o bardzo rozbudowany system.
Także podsumowując narazie to co się nadaje:
Aion : spiritmaster
WoW: BM hunter
GW2 : hunter
i to co się nie nadaje z różnych powodów:
PoE : summoner lub golemancer (brak jakiejkolwiek interakcji między summonami a naszą postacią)
BDO : tamer ( brak customizacji i interakcji między postacią a petem)
B&S : summoner (brak możliwości zmiany peta na jakiegokolwiek innego. to bardziej “czuć” jakby kotek był nieodzowną częścią postaci a nie summonem naszej postaci)
Mortal : gry martwe nas nie interesują
Mu Online: kruk to pet… ale w sumie nie pet. brak customizacji, brak możliwości zmiany na innego, brak interakcji między postacią a petem.
Jak z innymi grami?
Pamiętam że pety były w lineage 2 ale po pierwsze grafika już nie ta… po 2 nie wiem czy gdzieś dało by się znaleźć żywe community.
Odnośnie FF14 to zdania są bardzo podzielone ale z tego co mi się wydaje klasa arcanist z jakimś tam petem to nadal nie to czego szukam.
Ktoś jakieś pomysły poza aion,wow,gw2?