Gra zręcznościowa?

Witam, poszukuję gry zręcznościowej na wiele godzin rozgrywki.

Gatunek: gry zręcznościowe.

Sprzęt: Posiadam dość mocnego laptopa wiec wymagania mnie nie obchodzą.

Cechy: gra musi wymagać dość skilowych umiejętności od gracza oraz posiadać dość ciekawą grafikę która koi oko.

Przypadły mi do gustu: Mario (wszystkie części), Unravel, Sonic, Trine 2, mirror's edge, rime.

Nie przypadły mi do gustu: Limbo.

Mile widziana stylistyka anime, rysowane lub coś podobnego do the last guardian lub rime.

serie raymany, prince of persia, guacamelee

a tako, to Yooka-Laylee, Spelunky ponoć fajne

serie raymany, prince of persia, guacamelee

a tako, to Yooka-Laylee, Spelunky  ponoć fajne   

Dziekuje za udzielenie odpowiedzi, 2 tytuły wpadły mi w oko. Zaopatrzyłeś mnie w długie godziny przyjemniej rozgrywki, pozdrawiam.

Może nie jest to gra zręcznościowa, ani jakkolwiek podobna do tych, które wymieniłeś, ale polecę Ci:
Osu! - gra muzyczno/rytmiczna. Może kojarzysz, może nie, ale gra na bardzo wiele godzin. W sumie niezliczoną ich ilość. Liczy się tam tylko i wyłącznie Twój skill (jak ktoś ma zaraz mi tutaj pisać o sprzęcie, to z góry Cię wyśmieję ;) )
Polecam się zainteresować, ja się świetnie bawię, a walka o ranking tylko wzmaga apetyt by stawać się lepszym :D

Nie odbiegając aż tak bardzo od tematu to również można zainteresować się produkcją "Dark Souls" lub "Bloodborne". Element unikania ciosów jest dość wymagający (przynajmniej dla mnie)

Może nie jest to gra zręcznościowa, ani jakkolwiek podobna do tych, które wymieniłeś, ale polecę Ci:
Osu! - gra muzyczno/rytmiczna. Może kojarzysz, może nie, ale gra na bardzo wiele godzin. W sumie niezliczoną ich ilość. Liczy się tam tylko i wyłącznie Twój skill (jak ktoś ma zaraz mi tutaj pisać o sprzęcie, to z góry Cię wyśmieję  )
Polecam się zainteresować, ja się świetnie bawię, a walka o ranking tylko wzmaga apetyt by stawać się lepszym 
Nie odbiegając aż tak bardzo od tematu to również można zainteresować się produkcją "Dark Souls" lub "Bloodborne". Element unikania ciosów jest dość wymagający (przynajmniej dla mnie)

Nie interesują mnie rpg, ale osu jak najbardziej mi się podoba + że są piosenki z anime. Dziękuje ponownie.

dead cells, gra na razie w EA, ale rozwijają ją :)

Może plarformówki jak ori and the blind forest

Osu!, rytmiczna - zalicza się? Bardzo fajna gra.

SpeedRunners - bardzo fajna gierka, zwłaszcza multi.

Bloody Trapland - Jak wyżej.

Geometry Dash - Ale to raczej znasz.

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi i polecenie gierek :)

Ja polecę od siebie jeszcze Fly'N

http://store.steampowered.com/app/223730/FlyN/

Oprawa audiowizualna bardzo fajna, poziom trudności też wysoki (nie, to nie jest platformówka dla dzieci ;) )

Ja polecę od siebie jeszcze Fly'N

http://store.steampowered.com/app/223730/FlyN/

Oprawa audiowizualna bardzo fajna, poziom trudności też wysoki (nie, to nie jest platformówka dla dzieci  )

Dziękuje, ciekawa gierka jednak nie moje klimaty :/

Dziwi mnie, że nikt nie wspomniał o GIGA WRECKER.

Dziwi mnie, że nikt nie wspomniał o GIGA WRECKER.

Dziękuje, ale jakoś mnie nie przekonuje :/

Od siebie podam trochę starsze tytuły, ale dobre.

[2d]

Mega Man
Castlevania
Metroid
Kirby
Giana Sisters
Jazz Jackrabbit
Earthworm Jim
The Adventures of Lomax
Captain Claw
Akimbo Kung-Fu Hero
Donkey Kong

[3d]
Croc
Kangurek Kao

Może Little Nightmares? ;)

Może seria DMC?

Od siebie podam trochę starsze tytuły, ale dobre.

[2d]

Mega Man
Castlevania
Metroid
Kirby
Giana SistersJazz Jackrabbit
Earthworm Jim
The Adventures of Lomax
Captain Claw
Akimbo Kung-Fu Hero
Donkey Kong

[3d]
Croc
Kangurek Kao

Naprawdę dziękuje, spodobał mi się bardzo Mega Man oraz Jazz Jackrabbit :)

Jeśli masz ochotę na coś irytującego na każdym kroku - I Wanna Be The Guy :)

Jeśli masz ochotę na coś irytującego, ale opartego na umiejętnościach a nie chamstwie twórców - N (na steamie jest bodajże N++).

Z ostatnich gier jakie grałem przychodzi mi do głowy jeszcze Odallus, ale to trochę metroidvania, więc niekoniecznie przypadnie ci do gustu.

(A jak Jazz Jackrabbit, to zdecydowanie dwójeczka - poszukaj tylko wersji, która nie jest sztucznie trainerowana - trafiłem kiedyś na taką, gdzie nawet na hardzie każdy boss był ustawiony na easy. O ile pamiętam można ją poznać po tym, że pierwszy boss w grze ma pasek życia, a mieć go nie powinien.)

Jeśli lubisz Trine to może "The Cave"? Jest to połączenie zręcznościówki z grą logiczną ale z rewelacyjną dawką humoru.

Witam, poszukuję gry zręcznościowej na wiele godzin rozgrywki.

Gatunek: gry zręcznościowe.

Sprzęt: Posiadam dość mocnego laptopa wiec wymagania mnie nie obchodzą.

Cechy: gra musi wymagać dość skilowych umiejętności od gracza oraz posiadać dość ciekawą grafikę która koi oko.

Przypadły mi do gustu: Mario (wszystkie części), Unravel, Sonic, Trine 2, mirror's edge, rime.

Nie przypadły mi do gustu: Limbo.

Mile widziana stylistyka anime, rysowane lub coś podobnego do the last guardian lub rime.