Grać Czy nie grać

Ostatnio szukam gry która wciągnęłaby mnie na bardzo długo w której byłbym w stanie coś osiągnąć np być w najlepszej gildi czy też być czołowym graczem :P Założyłem temat bo rift wygląda dość ciekawie a nie jestem co do niego pewny...

1.Czy moge liczyć tutaj na ciekawe expienie w party? ( Czytałem że od 10 lvla robi sie tak jakby questy w grupach)

2.Czy tak jak już pisałem wyżej moge tutaj coś osiągnąć?

3.Jest ciekawy end game?

4.Jak z ludźmi gra jest popularna czy niezbyt? Też widziałem że niektórzy piszą że są kolejki co mnie pociesza bo wole kolejki niż pustki

5.Na jakim serwerze polecacie grać?

Może temat zbędny bo wiele ludzi już takie zakładało ale wolałem założyć i sam o wszystko wypytać niż sciągać i tracić czas...

1. Wbilem 40 level moge powiedzieć ,że gra to grind quest. Non stop questy...Potem 20 /25 questów na level o.0 !

2. Szczerze wątpie . Przed przejsciem na f2p była masa ubranych w end game sety graczy ,którzy mieli okrutne sumy platyn na koncie

3. Z tego co sie mówi . Farmienie punktów / dungów /raidów ( a w ,której grze sie nie farmi ?).

4. Ludzi jest od cholery caly czas aktywne BG itp . Miasta pełne : )

5. Z mojej strony polecam Bloodirion

Moim zdaniem na dłuższa mete gra jest męcząca : / Można expić na pvp ale po 10-15 ,,arenkach " łapie nuda i monotonia

moją recenzję napisałem na podstawie bodajże 48 lvl'a i mam te same odczucia co kolega wyżej (RIFTowi dałem 3/6)

quest grind, a raczej adventure grind, fajne PvP, ale wszystko wydawało sie jakies archaiczne, nudne i niewciągajace, brakowało mi tego czegos, dlatego zrezygnowałem i wyszedlem rozczarowany

Rozumiem a czy możecie mi polecić jakąś gre która opiera sie na expieniu w party? byle nie dungeonówka... niestety nie mam jeszcze 20 postów więc nie moge zrobić tematu w szukam mmo...

Ze swojej strony moge polecić TERA ale po serwery USA : tera.enmasse.com - > aktualnie gramy ekipa na serwie PVP :)

Ping jest niski a wszystko wypada lepiej niż u Gameforge :)

a warunki które wyżej napisałem spełnia? Sorry że tak wypytuje ale chce w końcu znaleźć dobrą gre dla siebie ;d

a warunki które wyżej napisałem spełnia? Sorry że tak wypytuje ale chce w końcu znaleźć dobrą gre dla siebie ;d

Akurat tutaj myśle ,że można osiągnąc wiele ;) Wbij broń na 12 + a już bedzie respect innych graczy :) Questy są grindowe wiec najepiej jakbyś mial właśnie kolege do pomocy ( imo dps i healer ) Jedyne co boli to 30 gb do ściągniecie ale jest opcja możliwej gry już przy 5gb :) jak cos zapraszam priv ;)

Rift jest na prawdę dobrą grą Guru trochę Ci zabrakło do tego 50lvl a od nie mozna powiedzieć że zaczyna się zabawa. Zresztą jak znajdzie się gildie to i wcześniej wspólne Raidy, Dungi, Warfronty i wiele więcej. W dodatku F2p jest nawet ok możesz kupić coś i mieć to wcześniej lub trochę się po męczyć i również to zdobyć. Rift na dłużej mnie przyciągnął żadna gra nie dała mi tylu wrażeń co Rift. Jak chcesz to spróbuj nie pożałujesz polecam serwer Zaviel pisz do mnie jak chcesz Choszczykk mój nick. Żeby móc grać w Rifta nie musisz pobierać tych 10gb wystarczy około 1-2 a reszta pobiera się podczas gry (nawet wcześniej możesz wejść już do gry po 200 paru MB).

1. Niestety, wbijanie levela to jedna z gorszych stron tej gry. Niby jest trochę możliwości (dungeony, instant adventures, pvp, rifty, questy), ale i tak jest to trochę czasochłonne i jeżeli grasz sam to staje się nudne, musiałbyś się dobrze zmotywować żeby wskoczyć na 60 i "zacząć" grę :)

2. Bez problemu, po wbiciu 60 wystarczy kilka dni, żeby mieć gear na raidy, później znajdujesz gildie, co nie jest trudne i powoli zdobywasz gear z raidów.

3. Tak, raidy są w miarę wymagające, szczególnie jeśli np. zawsze będziesz starać się być 1 w dpsmeterze :) Duży odsetek gildii nie skończył jeszcze 20-osobowych raidów po grubo ponad pół roku od ich wejścia.

4. Po przejściu na f2p w grze pojawiła się ogromna ilość ludzi, w porównaniu z tym co było wcześniej. Grupę do wszystkiego łatwo jest teraz znaleźć w kilka chwil, zawsze jest co i z kim robić.

5. Jeżeli PvE to Zaviel/Gelidra, jeżeli PvP to Bloodiron.

PS. Rzeczy z ItemShopu, jeżeli nie masz zazwyczaj problemów ze zdobywaniem igc to nie powinny stanowić problemu, spokojnie powinieneś móc kupić wszystko co potrzeba do "komfortu" za platynę po wbiciu 60.

Ostatnio szukam gry która wciągnęłaby mnie na bardzo długo w której byłbym w stanie coś osiągnąć np być w najlepszej gildi czy też być czołowym graczem :P Założyłem temat bo rift wygląda dość ciekawie a nie jestem co do niego pewny...

1.Czy moge liczyć tutaj na ciekawe expienie w party? ( Czytałem że od 10 lvla robi sie tak jakby questy w grupach)

2.Czy tak jak już pisałem wyżej moge tutaj coś osiągnąć?

3.Jest ciekawy end game?

4.Jak z ludźmi gra jest popularna czy niezbyt? Też widziałem że niektórzy piszą że są kolejki co mnie pociesza bo wole kolejki niż pustki

5.Na jakim serwerze polecacie grać?

Może temat zbędny bo wiele ludzi już takie zakładało ale wolałem założyć i sam o wszystko wypytać niż sciągać i tracić czas...