Gracze NEXONA

Zakładam ten temat by dowiedzieć się kto z was i na jakim serwerze gra w DN wydanym przez firmę Nexon. Grałem w DN SEA gdzie bardzo mi się nie podobało, dobijały mnie te małe bugi klienta gry i okropna strona... Moim zdaniem strona wiele mówi o samej grze i o jej prowadzeniu. Także wracając do tematu piszcie swoje nicki w grze i na jakim serwerze gracie. Będziemy mogli się dogadać i coś więcej razem podziałać.

Jeżeli ty oceniasz grę po jej stronie to gratuluje...

Jeżeli ty oceniasz grę po jej stronie to gratuluje...

Wiesz jakoś nigdy mnie to nie zmyliło. A grałem na SEA wiec mogę powiedzieć co nieco o bugach w samym kliencie gry. A nie grałem tam długo. Po drugie NEXON to lepsza firma niż CC dlatego raczej stawiam na nich. A po trzecie jak każdy wie DN ma doczekać się wersji EU, także strzelam w ciemno ale myślę że trafie EU Nexon będzie odpowiedzialny za dystrybucję Dragon Nesta w krajach europejskich. A Ty pewnie takim bezsensownym offtopowaniem podbijasz sobie liczbę postów by podnieść przez to swoje ego. Nie masz nic sensownego do powiedzenia to nie pisz, proste. Także gratulacje należą się Tobie.

Dragon Nest EU?! Ja się pytam po kiego, skoro SEA jest globalne i każdy może grać z wyjątkiem Amerykaninów i całej reszty, która może grac w wersje od Nexona. Jeżeli już wyjdzie EU to upadnie po góra 3 miesiącach, dlaczego?

Ponieważ komu się będzie chciało zaczynać grę od nowa, skoro może z powodzeniem kontynuować grę na SEA, które podczas wejścia wersji EU będzie oferowało wiele więcej? Mało będzie takich ludzi, zapewniam Cię. Ale koniec off topu.

Na DN NA grałem, dopóki SEA nie weszło w fazę Open Beta. Jedyne co mnie osobiście irytowało po "przeprowadzce" na SEA to dubbing NPC'ów, i w przerywnikach filmowych(cutsceen), który Nexonowi wyszedł o niebo lepiej.

Tak btw. Na NA w tym momencie znajdziesz mało Polaków. Nawet jeszcze przed wyjściem SEA na moim serwerze (nazwy nie pamiętam, ale to był ten drugi na liście) nie znalazłem żadnego.

Dragon Nest EU?! Ja się pytam po kiego, skoro SEA jest globalne i każdy może grać z wyjątkiem Amerykaninów i całej reszty, która może grac w wersje od Nexona. Jeżeli już wyjdzie EU to upadnie po góra 3 miesiącach, dlaczego?

SEA globalne? Tak średnio, jak można nazwać globalnym coś co jest skierowane głównie do Malezyjczyków i Singapurczyków (bo to w okolicach tych państw leżą serwery, prawda)? EU byłoby super wyjściem dla graczy jeśli ktoś się z tym pośpieszy i mocno nadgoni z patchami. W przeciwnym wypadku tak jak mówisz, z EU będzie jedna wielka kicha.

co z tego że serwery są daleko od nas, skoro jest 0 lagów

SEA globalne? Tak średnio, jak można nazwać globalnym coś co jest skierowane głównie do Malezyjczyków i Singapurczyków (bo to w okolicach tych państw leżą serwery, prawda)? EU byłoby super wyjściem dla graczy jeśli ktoś się z tym pośpieszy i mocno nadgoni z patchami. W przeciwnym wypadku tak jak mówisz, z EU będzie jedna wielka kicha.
nigdy nie będzie EU serwerów w DN, tak samo jak innych ciekawych tytułów

dlaczego ? odpowiedz jest bardzo prosta - słaba ekonomia, słaby rynek, słabe zyski

niestety jeśli ktoś nie chce grać na wersji SEA, nie pogra sobie w ogóle

ogólnie myślę że rozmieszczenie serwerów w malezji/filipinach to genialny pomysł i pingowy, i czasowy - ofc dla nas polaków :)

tak się składa, że okolice tych lokalizacji mają dobre i szybkie łącza,

w dodatku zaplecze informatyczne stoi na dobrym poziomie (na pewno lepsze niż w usa czy eu)

więc czego chcieć więcej ?

• w azji zawsze wychodzi wszystko pierwsze
  • azjaci tworzą lepszy klimat
  • szybkie i stabilne łącze
  • nie przesadzone item shopy

i na pewno lepiej iść o 15-18 [naszego czasu na siege/tw/etc] niż o 3-5 w nocy w przypadku lokalizacji serwerów usa/kanada

byle tylko wszystkie wersje wychodziły globalne [jest to równoznaczne z wyjściem eng clienta]

Zakładam ten temat by dowiedzieć się kto z was i na jakim serwerze gra w DN wydanym przez firmę Nexon. Grałem w DN SEA gdzie bardzo mi się nie podobało, dobijały mnie te małe bugi klienta gry i okropna strona... Moim zdaniem strona wiele mówi o samej grze i o jej prowadzeniu. Także wracając do tematu piszcie swoje nicki w grze i na jakim serwerze gracie. Będziemy mogli się dogadać i coś więcej razem podziałać.