Grafa

Siema, w wakacje chce sobie zmienic karte graficzna.

Mój sprzęt to :

i3-4160 3.6@

b85m-hd3

gtx 750 2 gb

I tu nie wiem jaką karte wybrać, zastanawiam sie nad gtx 1050 ti jakas albo moze cos z gtx 1060 3 gb

Chcialem pograc w np. Assassin's Creed Origins i nie wiem czy uciagne go na tym wlasnie gtx 1050 ti na jakichś sensownych ustawieniach. Jak myślicie 1050ti to dobry pomysl ?

Ja mam i3-6100 + 1050ti 4GB, w wiedźmina 3 gram na średnich, shadow of mordor na wysokich/ultra, w AC black flag na wysokich (wszystko w 60 klatkach). Nie znam wymagań AC:O, ale na ustawieniach większych niż low 1050ti raczej nie pociągnie w jakichś sensownych FPS'ach bo wymagania względem syndicate na pewno się zwiększyły.

to , że wymagania wyższe to na pewno ale chyba az tak zle nie powinno byc, mam nadizeje ze jakies srednie-wysokie w 1080p i by bylo z 35 fps czy cos takiego przynajmniej

MSI GeForce GTX 1050 TI 4GT OC GDDR5 z podwójnym chłodzeniem

a procesor jakis taki do 700 zl ?

Żaden bo byś musiał zmieniać płytę główną. Chyba że kupisz i5 4 generacji.

myslalem zeby kupic jakas karte wlasnie z socketem 1151 i moze i5-7400 ?

Płytę główną nie kartę :). Możesz tak zrobić ale cała operacja będzie kosztować więcej jak 700zł.

Napisz ile pieniędzy masz do wydania na procek + kartę graficzną.

I jeszcze poproszę o info na temat twojego zasilacza. (model, marka)

na wszystko bym mial ( razem z grafika ) cos moze 1200 zl , z tym ze aktualne rzeczy bym sprzedal czyli jakies 500-600 zloty mozna dodac do tego

Prosta sprawa więc.

Kupujesz tą kartę graficzną:

-Palit GeForce GTX 1060 Dual 6GB

Sprzedajesz starą, patrzysz ile masz pieniędzy i kupujesz i5 / i7 czwartej generacji pod twoją płytę główną, używane procki na pewno będą tanio wystawione.

Na takiej konfiguracji pograsz bez problemu. Nawet twój obecny procek może dać sobie radę ale to wciąż będzie lekki bottleneck więc procek będzie do zmiany jak najszybciej.

Wciąż lepsze to niż wymiana całej platformy, anyway masz kupa płytę główną micro-atx na której podkręcanie procesora to strach więc możesz ciąć koszty i brać procki bez "K" będzie taniej a i tak nie będziesz podkręcał.

(wciąż czekam na dane o zasilaczu)

Zasilacz 500 W, a jakis procek nie uzywany ? np fx 8 generacji da rade? bo on widzialem 500 zl ksoztuje a ma 8 rdzeni

Podaj model, a nie ile ma wat. Fx nie będzie pasował, pod twoją płytę tylko Intele. Procesor pod twoją płytę to np I5-4460

a no tak zapomnialem a co do zasilacza to - Chieftec GPA-500S8 (80+) 500W - BULK

Jeżeli chcesz kupić procesor już teraz to tu masz listę procków które na 100% wejdą do twojej płyty:

http://www.gigabyte.pl/products/page/mb/ga-b85m-hd3rev_10#support-cpu

Od procesorów amd trzymaj się z daleka(moja rada, nie życzę sobie dyskusji z fanboyem amd, szkoda mi na nich życia), zasilacz Ci wyrobi.

I7-4790 są już od 900zł używane, i5-4690 są od 600/700 zł używane. Wybierz i kup. Oba dobre.

Jeśli pomogłem to możesz przynajmniej kliknąć "Lubię to".

tylko ze uzywany sprzet mnie nie interesuje

Siema, w wakacje chce sobie zmienic karte graficzna.

Mój sprzęt to :

i3-4160 3.6@

b85m-hd3

gtx 750 2 gb

I tu nie wiem jaką karte wybrać, zastanawiam sie nad gtx 1050 ti jakas albo moze cos z gtx 1060 3 gb

Chcialem pograc w np. Assassin's Creed Origins i nie wiem czy uciagne go na tym wlasnie gtx 1050 ti na jakichś sensownych ustawieniach. Jak myślicie 1050ti to dobry pomysl ?