Grafika - GTX 750Ti czy R7 260X

Witam!

W najbliższym czasie zamierzam kupić kartę graficzną. Wydaje mi się, że sensownym wyborem będą jedynie te dwie karty podane w temacie.
Która - GTX 750Ti czy R7 260X bardziej nada się do gier ? Które wersje tych kart będą lepsze (chodzi mi czy np. gigabyte, czy sapphire) ?
Jeśli jestem w błędzie, zaproponujcie coś lepszego do fx-6300 (będzie kręcony do przynajmniej 4.5 GHz, kartę też zamierzam podkręcać)

Zasilacz nie będzie problemem, a budżet wynosi do 600zł.

Używki też wchodzą grę ( co prawda trochę się o nie boję).

Najlepsze wyniki daje GTX 750 Ti od Palita w wersji StormX Dual ( Nie wiem czy jakaś inna wyszła, nie chce i się sprawdzać ). Radze kupić też dobry zasilacz, bo jak skręcisz tego procka i dodasz grafike, to trochę będzie jadło. Myślałbym również nad GTX 660 lub 660 Ti. Niestety muszę Ciebie zmartwić, ale Twój procesor to jest jeden wielki syf, i nawet jak go skręcisz to i tak nie będzie punktować za mocno w oczach. Ja bym radził znaleźć jakiegoś i5-2500k po taniości z płytą za jakieś 700 zł, i w to zainswestować niż karte, no ale to Twój wybór. Nie bierz radków bo słyszałem że sterowniki od nvidii lepiej współpracują z wielordzeniowymi konstrukcjami procesorów.

UP: Sorki ale sam jesteś syf to że amd nie znaczy że gorsze -_- kiedy się tego ludzie nauczycie.

dowód http://www.game-debate.com/cpu/index.php?pid=1146&pid2=630&compare=fx-6300-vs-core-i5-2500k-3-3ghz

co do kart to prosze http://www.game-debate.com/gpu/index.php?gid=1865&gid2=883&compare=radeon-r7-260x-vs-geforce-gtx-750-ti

ale i tak bym wziął Radeona

No niestety, ale w testach ten jego procek osiąga gorsze wyniki od mojego staruszka i3-2100 ; x. Takimi dowodami to możęsz sobie tyłek podetrzeć.

@edit

No ja tylko mu powiedziałem że ja bym tak to zrobił, co wcale nie oznacza że on też tak musi zrobić - co jest chyba logiczne.

Poza tym, nie od dziś wiadomo że procesory intela radzą sobie lepiej w GRACH ( Co nie oznacza, że na każdej płaszczyźnie ). I co z tego że wchodzą hotfixy ? Dual Graphic też miało działać 3 LATA TEMU, a dopiero teraz wprowadzają hotfixy co dalej nie daje zamierzonych efektów. Tak więc za pare lat może staną na równi, ale na dzień dzisiejszy dla mnie jest jasne od kogo brać pocesor do gier.

No co do kart, to też bym brał 750 Ti. Chyba że lepszą używkę znajdziesz w swoim budżecie z gwarą. Nie kupuj używanych radeonów bo większość siedziała w koparce ( Ja bym osobiście się bał kupić używke radka ).

up: jakoś nie bardzo http://www.game-debate.com/cpu/index.php?pid=1146&pid2=658&compare=fx-6300-vs-core-i3-2100-3-1ghz

Przestańcie już się kłócić o procesory, bo nikt o to nie pytał. :)

Jakieś dalsze propozycje dot. KARTY GRAFICZNEJ ?

Ludzie zanim zaczniecie pierdzielić jakie AMD to syf, to na początek nauczcie się czytać wykresy i zacznijcie korzystać z innych portali niż PCLOL, przy tych prockach AMD maksymalne FPS są mniejsze niż w i3 oczywiście, ale średnie frame rate podczas grania i minimalna ilość FPS nie ustępuje procesorom intela i3, a podczas grania raczej nie stoi się w miejscu patrząc w jedno drzewo aby bez przerwy mieć maks frame rate z super wykresów testowych, przeważnie się gra biega, wybuchy pościgi strzelaniny i przy tym FPS nie spadną niżej niż w i3 tak jak średnia liczba klatek będzie podobna.

ja bym wybrał 750 Ti, ze względu na to że w większości gier spisuje się delikatnie lepiej, ale jeśli wierzysz w Mantle i będziesz katował Battelfielda 4 to 260x będzie lepszym wyborem

biorąc pod uwagę nowe gry gdzie silnik wie jak wykorzystać architekturę modularną wyniki okazują się zaskakujące

http://www.pcgameshardware.de/screenshots/original/2013/02/Crysis-3-Test-CPUs-VH-720p.png

jak widać nowy engine + FX hotfixes robią swoje i pokazują na co stać procesory AMD

Można pokusić się o 750 ti od EVGA.

Stawiam na 260x. Bo ma Mantle które będzie rozwijane dla PC , Konsol itd.

750ti to dx 11.2 który zostanie zastąpiony (kolejna seria kart Grafiki ? ) Dx 12 i nara karta tego nie pociągnie.

Co do procesorów to 2500k miażdży Fx 6300.

Niema co porównywać z i3 6 rdzeni vs 2 loooool

Witam!

W najbliższym czasie zamierzam kupić kartę graficzną. Wydaje mi się, że sensownym wyborem będą jedynie te dwie karty podane w temacie.
Która - GTX 750Ti czy R7 260X bardziej nada się do gier ? Które wersje tych kart będą lepsze (chodzi mi czy np. gigabyte, czy sapphire) ?
Jeśli jestem w błędzie, zaproponujcie coś lepszego do fx-6300 (będzie kręcony do przynajmniej 4.5 GHz, kartę też zamierzam podkręcać)

Zasilacz nie będzie problemem, a budżet wynosi do 600zł.

Używki też wchodzą grę ( co prawda trochę się o nie boję).