Grafiki zrbione z ciekawości

Kiedyś zauważyłem że na różnych forach ludzie się chwalą stworzonymi przez siebie grafikami (głównie sygnatury)i z ciekawości postanowiłem sprawdzić czy to rzeczywiście takie trudne i dlaczego ludzie są z nich tacy dumni. No więc zrobiłem sobie kilka prac ( muszę przyznać że wyszły mi naprawdę kiepsko) i doszedłem do wniosku że początkującemu naprawdę ciężko zacząć, ale jak już poznasz możliwości programu to reszta pozostaje kwestią wyobraźni.

pracalt.jpg

chunli.png

beznazwyvl.png

praca2v.png

renderzz4c47.png

grimmjowf.png

ichigoinrain.png

thelost.pngthelost2.png

Prace robiłem na zasadzie zleceń. Ktoś chciał żebym mu zrobił jakąś sygne albo avka to mu robiłem. Wyjątkiem są pierwsze trzy prace które zrobiłem dla siebie.Więc nie jak zobaczyliście je u kogoś w internecie to nie posądzajcie mnie o kradzież

ps.: prace dodałem według kolejności tworzenia

3,4 I OSTATNIA są świetne, reszta kiepsko =)

Chociaż wiem,że sam lepszych nie zrobię ^^

Jak wyżej. Trzecia, czwarta i ostatnia całkiem fajne. Ichigo też niezły. Reszta ssie.

Rób inne tak jak ta czwarta i ostatnia, reszta kiepska.

mi się ten rycerz Silveriz podoba, ale ćwicz, próbuj, twórz, a zobaczysz, że będzie coraz lepiej.

3,4,8 całkiem niezłe. Wszystkie mają trochę błędów na mój gust.

1:

- Postać za szeroka

- Czcionka (zły kolor,za mała)

- no i trochu to oczo...

2:

- Jaskrawo

- Czcionka

3:

- pusta

4:

- zbyt jasny krzyż i S

5:

- zbyt jaskrawo

6:

- Zbyt szeroka postać (wina zdjęcia pewnie)

- źle wkomponowany fractal (wygląda jakby ktoś użył efekt Frosted Glass, ale bez rozmazywania)

7:

- zbyt szeroka postać

8 i 9:

- umm... czarne kropki na górze (Jitter?)

Dużo zależy od podejścia, jakiego programu się używa i co chcę się robić. Tak ode mnie... niezbyt dobre, ale nieco w innym stylu ;p. Tinypic uploaduje tylko w JPG...

t6yzpc.jpg

Pattrick fajna tekstura, z jakimś napisem by fajnie wyglądało:)

Mroczne klimaty to coś w moim stylu ... 3 jest fajna, no i ta 4 interesująca ... ale tak jak już pisałem i pisali inni pracuj,ćwicz a będą pewnie jeszcze lepsze.

Może, ale nie lubię zbyt kombinować, zwłaszcza że nie wiem gdzie miałbym wstawić napis. Obrazek robiony na szybko (dla zainspirowania) przy pomocy lustrzanego odbicia (to widać) no i ustawiania właściwości warstw.

Próbuj dalej Dragoner, wydaje mi się, że z własną grafiką może być zabawniej, więc spróbuj.

Używam Paint.net'a ;p

Moja przygoda z tworzeniem grafiki trwała jeden dzień i wychodziły mi lepsze. Obrazki ,które wkleiłeś są ok tylko gorzej z wykonaniem. Postacie w obrazkach 6,7 są skurczone i widać ,że przez Twoją robotę. Pozostałe nie zachwycając. Popracuj :) Czekam na nowe prace.

4 jest najlepszy, oglądałem Final Fantasy Advent Children z 20 razy:D

@Maqes

Od kiedy Templariusze występowali w FF AC? oO

Moim zdaniem 4 najlepsza. ;)

hej mógłbyś mi zrobić z napisem zielak z gry nostale prosze :D:D

1 i 6 trochę za bardzo "pixelozę" zrobiłeś 2 ostatnie najlepsze :)

mrDarkness masz świetny podpis jak sam tworzyłeś to wielki szacunek, a i fajnie, że coś tworzycie, robicie swoje grafiki.

hej mógłbyś mi zrobić z napisem zielak z gry nostale prosze :D

zielak2.jpg

Zrobiłem Ci coś na szybko. Napisu nie dałem bo mam teraz same podstawowe czcionki, a żadna z nich mi nie pasowała

Dzieks D:

Kiedyś zauważyłem że na różnych forach ludzie się chwalą stworzonymi przez siebie grafikami (głównie sygnatury)i z ciekawości postanowiłem sprawdzić czy to rzeczywiście takie trudne i dlaczego ludzie są z nich tacy dumni. No więc zrobiłem sobie kilka prac ( muszę przyznać że wyszły mi naprawdę kiepsko) i doszedłem do wniosku że początkującemu naprawdę ciężko zacząć, ale jak już poznasz możliwości programu to reszta pozostaje kwestią wyobraźni.

pracalt.jpg

chunli.png

beznazwyvl.png

praca2v.png

renderzz4c47.png

grimmjowf.png

ichigoinrain.png

thelost.pngthelost2.png

Prace robiłem na zasadzie zleceń. Ktoś chciał żebym mu zrobił jakąś sygne albo avka to mu robiłem. Wyjątkiem są pierwsze trzy prace które zrobiłem dla siebie.Więc nie jak zobaczyliście je u kogoś w internecie to nie posądzajcie mnie o kradzież

ps.: prace dodałem według kolejności tworzenia