Granblue Fantasy | PC |

s1877097_0.jpg

Siemka !

Chciałbym wam przedstawić grę pod tytułem Granblue Fantasy.

Jest to pomieszanie CCG/Turówki, mamy elementy (fire, water, air, earth, light i dark), którę odpowiadają poszczególnej postaci, summonowi jak i broni.

Początkowo gra była tylko na Android/(?)iOS.

Od jakiegoś czasu można grać na PC w przeglądarce CHROME.

Mamy tutaj podział postaci na Attacker, Balance, Defender, Special i Healer.

Z czego złożysz sobie party zależy od Ciebie i posiadanych postaci zdobywanych poprzez Story albo Gacha (losowania za kryształy bądź kasę ingame jak i MCoins).

Swoją główną postać możemy rozwijać w poszczególne klasy, które mają dwie podstawowe bronie.

Klasy:

Klasy z pierwszego rzędu: Fighter, Knight, Priest, Wizard, Thief, Enhancer, Grappler, Ranger, Harpist i Lancer.

Klasy z drugiego rzędu: Warrior, Sentinel, Cleric, Sorcerer, Raider, Arcana Dueler, Kung Fu Artist, Archer, Bard, Dragoon.

Klasy z trzeciego rzędu: Weapon Master, Holy Saber, Bishop, Hermit, Hawkeye, Dark Fencer, Ogre, Side Winder, Superstar, Valkyrie.

Klasy z czwartego rzędu: Berserker, Spartan, Sage, Warlock, Bandyt Ticoon, Chaos Ruler.

Extra klasy: Alchemist, Ninja, Samurai, Sword Master, Gunslinger, Mystic, Assasin.

Klasy postaci kupuje i odblokowuje się poprzez wbijanie ranku dzięki któremu dostajemy CP i wbijaniu max lvl na postaciach z poprzedniego rzędu.

Np. żeby odblokować Clerica musimy wbić Priesta na 20lvl i Wizarda na 20lvl.

Może teraz troszkę o mechanice gry:

Walka odbywa się w turach w której możemy buffować, przyzywać summony, nstp klikamy START i nasze postacie atakują danego potwora.

Filmik:

Hm co tu więcej dodać.

Gra jest od niedawna w języku Angielskim (orginalnie JP).

W Grze są Raid Bossy, CO-OP, Misje.

Tutaj link do rejestracji(niestety w języku JP):

STRONA

na dole wpisujemy swój mail, nstp. wpisujemy klucz który przyjdzie nam w mailu od Mobage (proponuje Gmail).

lub

Klikamy na stronę domową (link wyżej) klikamy PLAY nstp w grze CONTINUE i logujemy się jednym z 4 serwisów. Wyskoczy nam że nie mamy żadnego konta i że chcemy stworzyć nowe. Wpisujemy dane i tadam ! Mamy konto.

lub

możemy grac jako Guest lecz nasz progress przepadnie po zmianie komputera.

Można grać też poprzez aplikacje do CHROME (sam tak gram):

CLICK

Angielskie forum gry z poradnikami !

CLICK

Moje ID jak ktoś chciałby dodać w grze :

https://scr.hu/0qucf/f1w4r

Jeśli ktoś ma jakieś pytania chętnie odpowiem !

Pozdrawiam.

Może jestem lekko łomowaty, ale jak zmienić interfejs gry na angielski? Znam na tyle JP, aby się zarejestrować, ale bez pzresady! :D

Menu>setings>language i ustaw English

Menu w grze to Prawy górny róg

Setings ma koła zębate kolo napisu tak prawie na samym dole

Language to ostatnia opcja

Chwilowo nie mam czasu na grę lecz jestem codziennie po Daily Check-in

Pozdrawiam

https://scr.hu/NOOXnj

Grasz jeszcze? Szukam jakiejś ekipy, niedawno zacząłem. Gra jest świetna, a przerobiłem sporo rpg na komórki.

s1877097_0.jpg

Siemka !

Chciałbym wam przedstawić grę pod tytułem Granblue Fantasy.

Jest to pomieszanie CCG/Turówki, mamy elementy (fire, water, air, earth, light i dark), którę odpowiadają poszczególnej postaci, summonowi jak i broni.

Początkowo gra była tylko na Android/(?)iOS.

Od jakiegoś czasu można grać na PC w przeglądarce CHROME.

Mamy tutaj podział postaci na Attacker, Balance, Defender, Special i Healer.

Z czego złożysz sobie party zależy od Ciebie i posiadanych postaci zdobywanych poprzez Story albo Gacha (losowania za kryształy bądź kasę ingame jak i MCoins).

Swoją główną postać możemy rozwijać w poszczególne klasy, które mają dwie podstawowe bronie.

Klasy:

Klasy z pierwszego rzędu: Fighter, Knight, Priest, Wizard, Thief, Enhancer, Grappler, Ranger, Harpist i Lancer.

Klasy z drugiego rzędu: Warrior, Sentinel, Cleric, Sorcerer, Raider, Arcana Dueler, Kung Fu Artist, Archer, Bard, Dragoon.

Klasy z trzeciego rzędu: Weapon Master, Holy Saber, Bishop, Hermit, Hawkeye, Dark Fencer, Ogre, Side Winder, Superstar, Valkyrie.

Klasy z czwartego rzędu: Berserker, Spartan, Sage, Warlock, Bandyt Ticoon, Chaos Ruler.

Extra klasy: Alchemist, Ninja, Samurai, Sword Master, Gunslinger, Mystic, Assasin.

Klasy postaci kupuje i odblokowuje się poprzez wbijanie ranku dzięki któremu dostajemy CP i wbijaniu max lvl na postaciach z poprzedniego rzędu.

Np. żeby odblokować Clerica musimy wbić Priesta na 20lvl i Wizarda na 20lvl.

Może teraz troszkę o mechanice gry:

Walka odbywa się w turach w której możemy buffować, przyzywać summony, nstp klikamy START i nasze postacie atakują danego potwora.

Filmik:

Hm co tu więcej dodać.

Gra jest od niedawna w języku Angielskim (orginalnie JP).

W Grze są Raid Bossy, CO-OP, Misje.

Tutaj link do rejestracji(niestety w języku JP):

STRONA

na dole wpisujemy swój mail, nstp. wpisujemy klucz który przyjdzie nam w mailu od Mobage (proponuje Gmail).

lub

Klikamy na stronę domową (link wyżej) klikamy PLAY nstp w grze CONTINUE i logujemy się jednym z 4 serwisów. Wyskoczy nam że nie mamy żadnego konta i że chcemy stworzyć nowe. Wpisujemy dane i tadam ! Mamy konto.

lub

możemy grac jako Guest lecz nasz progress przepadnie po zmianie komputera.

Można grać też poprzez aplikacje do CHROME (sam tak gram):

CLICK

Angielskie forum gry z poradnikami !

CLICK

Moje ID jak ktoś chciałby dodać w grze :

https://scr.hu/0qucf/f1w4r

Jeśli ktoś ma jakieś pytania chętnie odpowiem !

Pozdrawiam.