Grę kupiłem dzisiaj i miło byłoby może zebrać chociaż parę osób do gry. Grać mogę prawie codziennie w godzinach popołudniowych. Jeśli ktoś jest zainteresowany niech napisze w temacie
Grav
Jak wrażenia? Przyznam, że rozważam zakup.
Grę ściągniętą niestety będę miał dopiero jutro, po pierwszej godzinie grania postaram się opisać jak wygląda sytuacja
Gra ma tragiczną optymalizację.
Lagi na wszystkich serwerach które mają więcej niż kilkanaście ludzi online są ogromne. Po około 20-30sekund. Tak nie przewidziałeś się, lagi są tak duże. Po prostu cpu na serwerach są obciążone na 100%. Stało się to po patchu3.
Próbowali to naprawić przez ostatnie 2 dni robiąc kilka patchy, ale nie wyszło.
Dzisiaj devsi poprosili ludzi o logowanie się na testowy serwer na którym próbują rozwiązać problem lagów.
Grav? Pierwsze słyszę, rozumiem że chodzi o GTA V Ale mowa o konsoli czy PC?
Chodzi o grav
http://store.steampowered.com/app/332500/
Wypada też dodać, że gra potrafi sama zjeść 6 GB ramu
No tak, sorry. Ja póki co się wstrzymam i poczekam na gameplaye.
No to pograłem już godzinę, więc mogę się wypowiedzieć co nieco na temat gameplayu. Na serwerach z patchem 5 nie występuje już problem z lagami, przynajmniej nie zdarzyło mi się to przez czas gry. Grafika jest świetna, nie wiem jak z optymalizacją (mi chodzi bez ścin, jedynie przy wejściu na serwer przez parę sekund jest problem). Gra się dość przyjemnie, budowa moim zdaniem lepsza i bardziej intuicyjna od tego co można znaleźć w Rust. Minusem może być to, że zanim założymy bazę trzeba z 30 minut pochodzić i pozbierać te surowce, potem zabawa jest już lepsza. Jest pełno NPC chodzących po świecie i sprzedających różne rzeczy, healing boosty, broń itp. Widziałem również NPC który miał nazwę QUEST GIVER, więc sądzę, że można nawet znaleźć zadania do zrobienia, niestety tego NPC nie udało mi się złapać, ponieważ zostałem zabity przez innego gracza goniąc go (uroki PvP). Dungeony wyglądają bardzo dobrze, są moby strzelające i walczące wręcz, jeśli się nie mylę niektóre z nich mają specjalne skille. Widziałem, że istnieje system dynamicznych questów i wydarzeń. Jeszcze trochę ubogi, ale jednak jest. Slime attack powoduje spawn Slime'ów na całym świecie. Nabijanie lvl ma mały minus, bo możemy zdobywać je tylko i wyłącznie za walkę, choć więcej czasu spędzimy na zbieraniu surowców. Osób na serwerach nie jest mało, łatwo znaleźć serwery po 30 osób. Gra ma wielki potencjał i oferuje dużo contentu w porównaniu do innych gier z EA
Serwery po 30 osób.. Czyli rozumiem, że to nie kilka mega-serwerów, tylko drobne, mieszczące małą ilość graczy serwerki, tak? Świat jest aż tak mały? Jak ogólny content? Planuję właśnie kupić, ale najpierw wolę się dowiedzieć kilku faktów.
Nie wiem czy twórcy mają w planach powiększenie ich, ale obecnie max. ilością graczy jest 30, ale świat jest ogromny (proceduralnie generowany) chwalą się tym na stronie internetowej, nie wiem jak to wygląda w rzeczywistości, ale przeszedłem spory kawałek i nie widziałem zakończeń typu niewidzialna ściana, ogromne morze. Ogólny content wygląda dobrze; walka, zbieranie surowców, NPC, wydarzenia jak opisałem wcześniej, kilka typów przeciwników, różne ataki, różne skille, sami możemy mieć broń palną. Dungeony, które miło się robi w grupach. Są one jako osobne instancje, które wykonuje się głównie dla dużej ilości surowców. Na yt jest już kilka gameplay'ów, więc radzę obejrzeć.
Witam,
Kupilem dzisiaj Grav pogralem 1 godz.. i musze powiedziec ze jak na early acces to ta gra ma pewien potencjal..
lecz troche nudno samemu dlatego tez chetnie z kims pogram
Szukam osób +16 i po mutacji ;D
Kontakt Steam : Patryk9720
Grę kupiłem dzisiaj i miło byłoby może zebrać chociaż parę osób do gry. Grać mogę prawie codziennie w godzinach popołudniowych. Jeśli ktoś jest zainteresowany niech napisze w temacie