Witam wszystkich.
Piszę ten temat z prośbą o pomoc w błędach występujących podczas gry w Grim Dawn. Włączam grę , gra się odpala, menu główne, wszystko pięknie i ładnie. Ale gdy klikam Zacznij Grę to wtedy zaczyna się jazda. Mianowicie
- Ekran ładowania ładuje się jakieś 5 - 8 min. Zacina się co chwilę ekran, dźwięk również się zacina, powtarza się 1 dźwięk jakieś 3-4 sek po czym się odcina na dosłownie sekundę i odnowa i tak w kółko aż się gra załaduje.
Gdy już jestem w grze, to mogą wystąpić 2 warianty :
a) Gra się zacina non stop, dźwięk wariuje, ekran się zacina na jakieś 3-5 sek , gdy się odetnie to po jakiejś 1-2 sekundach od nowa, i tak przez jakieś grubo parę minut, i albo się ustabilizuje albo trzeba grę od nowa włączać.
Gra się włączy , mogę normalnie chodzić co nie zmienia faktu, że dźwięk się zacina/zapętla co parę sekund ( Nie zawsze przy tym następuje zacięcie ekranu ) , gdy walczę z potworami lub one się pojawiają to ekran się zatnie nie raz na parę sekund ( 3 - 5 sek ) , gdy idę porozmawiać z jakimś npc to albo rozmowa przebiegnie normalnie, bez komplikacji albo się zatnie na jakieś 10 - 15 sekund.
Nie raz potrafi się w obojętnie jakim momencie gry zaciąć na nawet parę minut i trzeba wyłączyć grę przez menedżer zadań.
Co do dodatku Crucible, to tak się zacina ekran ładowania, że jak się załaduje to cud. Gdy jakoś się załaduje to podczas każdej fali na początku zacinka na parę sekund, podczas walki też się nieraz potrafi zaciąć. Gdy podejdę do npc na arenie na DLC to również mi się potrafi nieraz zaciąć na parę lub paręnaście sekund.
Specyfikacja komputera :
Procesor : AMD Athlon II X3 460