Grim Dawn

Zastanawiam się na kupnem tej że gry. Może ktoś już z forumowiczów ma tę gre i może podzieli się opinią czy warto :) wiem że jest spolszczenie a sama gra na filmikach prezentuje się dobrze :)

Miałem zamiar kupić Grim Dawn jak była w promocja - 50% na steamie, ale jednak cena była jeszcze dośc wysoka więc zrezygnowałem. Wierząc ocenom na steamie to 94% ludzi dała pozytywną ocene, więc gra do tych badziewnych nie nalerzy. Jeśli nie masz w co grać to bierz ale najlepiej pooglądaj gameplaye i sam zdecyduj czy warto.

Grałem ale zrobiłem refund, gra ciągle aktualizowana ale według mnie mało dynamiczna i multiplayer pełen cheaterów- można sobie dorabiać itemki w plikach, nie ma serwerów po stronie twórców. I w sumie twórcy stawiają tylko na single player ale dla mnie to spory minus.

Osobiście gra mi się bardzo podoba. Od początku zakupiłem ją z myślą o single player lub grze tylko ze znajomymi. Nie rozczarowałem się. Na multi z obcymi nie grałem więc się nie mogę wypowiedzieć. Fajny system klas znany z titan quest. Największy minus według mnie to poziom trudności głównie chodzi o bosów.

Zwykłe moby są okej, rzucając się w większą grupę można zginąć. Teraz nie pamiętam nazwy ale nazwijmy to "elitki" stanowią nie mały problem i jest fajnie.

Najgorzej to z bossami... Wipefest po całości, można próbować omijać hity, leczyć się ale wtedy dmg nie zadasz. Najskuteczniejszą/najszybszą taktyką na bosów w tej grze jest postawienie portalu zaraz obok niego i wracanie co chwilę po śmierci. Nie wiem czy tak każda klasa ma, ja gram Spellbreaker'em i to ocena z punktu tego połączenia (gram na Veteran Mode).

Zastanawiam się na kupnem tej że gry. Może ktoś już z forumowiczów ma tę gre i może podzieli się opinią czy warto :) wiem że jest spolszczenie a sama gra na filmikach prezentuje się dobrze :)