Witam wszystkich, chciałem się zapytać czy opłaca się grać w tera online tylko grindując po wykonaniu podstawowych misji do wejścia na nowy kontynent/mape (to jak się 1 raz leci na tym koniu) ? Ponieważ nie chce mi się wykonywać monotonnych, takich samych questów, wolę troche poexpić na samych mobach. Ale czy exp będzie porównywalny do tego jakbym robił questy? Jakby co eq mam załatwione na teraz, lecz czy przez grind też można zarobić na późniejsze eq? Proszę o szybkie i uzasadnione odpowiedzi. Z góry dziękuje.
Grind - gra bez questów
A co to za problem wziąć questy na dany obszar ? Bierzesz 5-6 questów gdzie w danym miejscu musisz zabić moby i grindujesz, a przy okazji zrobisz misje.
Chodzi mi o takie misje w których trzeba biegać od npc do npc i zabijać poszczególne moby - tego mi się nie chce. Wolałbym grind na mobach gdzie najwięcej expa leci. Lecz, czy jest to opłacalne?
Da radę właśnie tak robię ale tylko od 30 lvl'a kiedy otrzymujesz dialy na masówki. (walka o zamek i zbieranie diamentów) dostajesz za nie po 1kk expa za sztuke później oczywiście wraz z lvl więcej expa. Do tego idzie robienie instancji więc da radę bez questów
Mógłbyś opisać gdzie można robić tą walke o zamek i jak zdobyć dialy na masówki? bo jestem w tej grze nowy
Daily dostajesz po wejsciu na pvp. Po prawej stronie obok minimapy masz guzik wchodzenia, ale aktywnosc na pvp dostepna od 30 lvl. Fajna sprawa, ale ten "1kk" to tylko raz dziennie. Warto zrobic, a pozniej grindowac moby/bamy, bo po prostu idzie szybciej niz na pvp .
Sam Grind, jest możliwy, ale jak chcesz naprawdę szybko Grindować, musisz mieć dobrą postać, ogarniać, i mieć Dobry Ekwipunek, Obliczyłem że na Grindowaniu sie najszybciej wbija lvl, na 48 lvl jest pewien spot, za 1 moba 50k expa z itemem 65k, 1 spot to ponad 20 mobów, zlurować to i ino ogarnąc, nie dostać a zabić Za 1 spota ponad 1 mln expa,
ok, dzieki za porady, teraz taki maly off topic bo mam maly problem: czy plyta glowna przylegajaca do obudowy moze zrobic jakies zwarcie czy cos? wywalac blue screeny?
ja to osobiście tylko robie questy story i questy co się opłaca co daja dużo exp kasy lub przedmiot i grind mobków w odpowiednich miejscach (wystarczy poczytać)
ok, dzieki za porady, teraz taki maly off topic bo mam maly problem: czy plyta glowna przylegajaca do obudowy moze zrobic jakies zwarcie czy cos? wywalac blue screeny?
stwórz nowy temat
Witam wszystkich, chciałem się zapytać czy opłaca się grać w tera online tylko grindując po wykonaniu podstawowych misji do wejścia na nowy kontynent/mape (to jak się 1 raz leci na tym koniu) ? Ponieważ nie chce mi się wykonywać monotonnych, takich samych questów, wolę troche poexpić na samych mobach. Ale czy exp będzie porównywalny do tego jakbym robił questy? Jakby co eq mam załatwione na teraz, lecz czy przez grind też można zarobić na późniejsze eq? Proszę o szybkie i uzasadnione odpowiedzi. Z góry dziękuje.