Grind i możliwość zarobku

Gatunek: MMORPG
Sprzęt: Laptop - Intel I7-5500U CPU 2,4GHz, 16GB RAM, Intel HD Graphics 5500
Cechy: Grind, grind i jeszcze raz grind. Chodzi mi o grę, która oferuje PvM na wysokim poziomie - PvP wcale nie musi być jakieś wspaniałe itp. Chodzi mi o grę, która oferuje dobrej jakości grind, przy którym można zarabiać. W skrócie - ciągle bicie mobów/chodzenie na dungeony/instancje i wyciąganie z tego pieniążków. Ogólnie rzecz biorąc nie chciałbym robić w kółko questów. Farmienie i grind, to rzeczy, które oczekuje od MMORPG.

Przypadły mi do gustu: Tibia, Black Desert Online, Metin 2

Nie przypadły mi do gustu: WoW, 4story, Nostale

Napiszę jeszcze krótko o Black Desert Online - gra mi się podoba, chociaż ogrom możliwości mnie przytłacza. Druga sprawa, która mnie przytłacza, to Item Shop w grze. Oglądając niektóre filmy/gameplaye/streamy mam wrażenie, że trzeba tam wpakować kilka set złotych, żeby gra w późniejszej fazie rozgrywki była możliwa - dlatego właśnie waham się w rozpoczęciu przygody w tym MMO.

Pozdrawiam.

Przy bdo, to nie prawda. Możesz grac i możesz być w topce bez płacenia nic. Nie ma żadnego p2w w bdo, jest jedynie płacenie za dogodności.
NIe chce Ci się podnosić loota z ziemi? możesz kupić sobie pety które będa to robić za Ciebie.
Masz za mało wagi i musisz co 2h wracać do miasta sprzedać loot? możesz kupić dodatkową wagę i wracać o 30 minut później do miasta.

Ale żadnych dodatkowych statów, ani seta nie kupisz. Co jakiś czas są rozdawane rzeczy z pearl shopu za darmo, albo możesz je kupić na markecie za golda (mała szansa ale znam wiele osób które kupiły pełno itemów za golda w grze).

21 grudnia będzie rozdawana wszystkim graczom tzw maid - będzie zanosiła Ci rzeczy do storage, wiec jeśli się zastanawiasz, to polecam zarejestrować się.
Gra jest ogromna to prawda, ale szybko ogarniesz co Ci się podoba. A jak lubisz grind - jest tego pełno.
na razie dungeonów nie ma, ale pewnie będą w najbliższym czasie bo chodzą takie plotki od devów.
Poniżej masz kod na przedłużenie traiala o 7 dni:
C9CQBIB-37QJLJ7-KDDBHPB-S674C

Jesteś pewien, ze BD pójdzie ci na tym laptopie ? co do grindu chyba jeszcze PoE moze być

Jesteś pewien, ze BD pójdzie ci na tym laptopie ? co do grindu chyba jeszcze PoE moze być

Chodzi płynnie - zero przycinek, freezów, lagów, ogólnie zero problemów.

Hah, co do BDO to nie wiem gdzie ty tam chcesz uzbierać kilka setek złotych, jedyne co się opłaca to kupić jakieś 2 pety i tyle. Udźwig masz za loyality pointy + sztuczka z wierzchowcem który ignoruje wagę przedmiotu (aka możesz mieć na nim i 10358091735891735818938509845971409571048 przedmiotów i nie, to nie bug, dosłownie każdy gracz powyżej tego 60 levela z tego korzysta). Pety nazbierasz z eventów/AH, aczkolwiek jak nie chcesz czekać to kup te 2 na start za kasę. A resztę spokojnie na AH dozbierasz jak musisz mieć jakiś strój czy coś innego.

W skrócie : jak gra ci płynnie działa i lubisz grind to polecam, niczego lepszego nie znajdziesz (bo mało jest grindówek, zwłaszcza 3D) :)

Gatunek: MMORPG
Sprzęt: Laptop - Intel I7-5500U CPU 2,4GHz, 16GB RAM, Intel HD Graphics 5500
Cechy: Grind, grind i jeszcze raz grind. Chodzi mi o grę, która oferuje PvM na wysokim poziomie - PvP wcale nie musi być jakieś wspaniałe itp. Chodzi mi o grę, która oferuje dobrej jakości grind, przy którym można zarabiać. W skrócie - ciągle bicie mobów/chodzenie na dungeony/instancje i wyciąganie z tego pieniążków. Ogólnie rzecz biorąc nie chciałbym robić w kółko questów. Farmienie i grind, to rzeczy, które oczekuje od MMORPG.

Przypadły mi do gustu: Tibia, Black Desert Online, Metin 2

Nie przypadły mi do gustu: WoW, 4story, Nostale

Napiszę jeszcze krótko o Black Desert Online - gra mi się podoba, chociaż ogrom możliwości mnie przytłacza. Druga sprawa, która mnie przytłacza, to Item Shop w grze. Oglądając niektóre filmy/gameplaye/streamy mam wrażenie, że trzeba tam wpakować kilka set złotych, żeby gra w późniejszej fazie rozgrywki była możliwa - dlatego właśnie waham się w rozpoczęciu przygody w tym MMO.

Pozdrawiam.