@Radinyn w jednym z postów stwierdził że wbicie lvl capa jest możliwe w 2 tyg grindując, nie chciałem wątku kontynuować z obawy że zostanie to odczytane jako hejt (pozdro dla kumatych) wiec zakładam nowy temat Są chwile kiedy zamiast biegania za questami wolałbym bezmyślnie posiekać mobki dlatego tez chciałbym zapytać gdzie grindować itd.
Gdybyście mogli podać jakieś rady odnośnie grindu w TESO myślę że byłoby to pomocne nie tylko mi ale też wielu innym początkującym graczom
z góry dziękuję
Grind w TESO, co i jak?
Dziękuje
@SiLuS ten poradnik jest jeszcze aktualny? Mam na myśli to, że teraz jest level scaling i chyba dostaje się jakoś inaczej exp (tutaj nie jestem pewien) a wtedy grind byłby raczej bez sensu.
ktoś coś na temat ?
@SiLuS ten poradnik jest jeszcze aktualny? Mam na myśli to, że teraz jest level scaling i chyba dostaje się jakoś inaczej exp (tutaj nie jestem pewien) a wtedy grind byłby raczej bez sensu.
Chyba normalnie sie expi, z kazdym wiekszym levelem masz do zdobycia wiecej expa ale tez z kazdym levelem exp za moby sie zwieksza
ale da się zauważyć że zależnie od lokacji exp za zabicie pojedynczego moba się zmienia więc chodziło mi o podanie jakichś miejscówek gdzie jest on najlepszy
Większość poradników jakie można znaleźć w internecie odnośnie grindu są jeszcze sprzed One Tamriel aczkolwiek zmiana jest niewielka. Jeśli znajdziesz jakiś poradnik odnośnie grindu, będziesz mieć tam pokazane grind spoty i teraz ta zmiana od One Tamierl jest taka ze nie musisz biegać od spotu do spotu tylko od początku do końca możesz zostać na jednym i wyexpić lvl jaki Ci się podoba. Wbicie 50lvl to jest około 6-8h, wbicie 160CP około 2 dni (przy umiarkowanym graniu) a co do 561CP to już indywidualne podejście, zależy czy chcesz grindować dzień w dzień i nic więcej, wtedy pewnie w 2-3 tygodnie wbijesz tylko po co skoro nie będziesz wiedzieć nic o grze. Rozumiem, że można wbić 160CP na grindzie ale 561CP lepiej jednak tradycyjnie levelować.
@MoonkeyPL dzięki za odpowiedź na pewno będę chciał wbijać część lvli do 50 a resztę pewnie różnie
zależy mi też na eksploracji więc wiec grind non stop mnie nie interesuje
Jak zalezy ci na eksploracji to cisnij questy po kolei. Gra zajmie wiecej czasu ale wiecej przez to ogarniesz/odkryjesz/zbierzesz.
Moja sugestia jest taka aby dodatkowo robić random dungeona który po zrobieniu daje Ci 1 lvl instant.
szukasz gildi prosisz o zrobienie setu do expa na 5lv i idziesz na zombi w pierwszy miescie do 12lvla a potem na pustynie na zombie i tam bijesz do 50lvla zajmuje to 2-3dni najlepiej samemu albo z max 1osoba bo czym wiecej osob to tym mniejszy exp
nie wazne gdzie pojdziesz expic to itak tyle samo expa bo level skaling ale tam w tych dwoch miejscach najlepiej
@Radinyn w jednym z postów stwierdził że wbicie lvl capa jest możliwe w 2 tyg grindując, nie chciałem wątku kontynuować z obawy że zostanie to odczytane jako hejt (pozdro dla kumatych) wiec zakładam nowy temat Są chwile kiedy zamiast biegania za questami wolałbym bezmyślnie posiekać mobki dlatego tez chciałbym zapytać gdzie grindować itd.
Gdybyście mogli podać jakieś rady odnośnie grindu w TESO myślę że byłoby to pomocne nie tylko mi ale też wielu innym początkującym graczom
z góry dziękuję