Grind w TESO, co i jak?

@Radinyn w jednym z postów stwierdził że wbicie lvl capa jest możliwe w 2 tyg grindując, nie chciałem wątku kontynuować z obawy że zostanie to odczytane jako hejt (pozdro dla kumatych) wiec zakładam nowy temat :) Są chwile kiedy zamiast biegania za questami wolałbym bezmyślnie posiekać mobki dlatego tez chciałbym zapytać gdzie grindować itd. :) Gdybyście mogli podać jakieś rady odnośnie grindu w TESO myślę że byłoby to pomocne nie tylko mi ale też wielu innym początkującym graczom :) z góry dziękuję :)

https://rakashieso.wordpress.com/category/guides/leveling-guides/

Dziękuje :)

@SiLuS ten poradnik jest jeszcze aktualny? Mam na myśli to, że teraz jest level scaling i chyba dostaje się jakoś inaczej exp (tutaj nie jestem pewien) a wtedy grind byłby raczej bez sensu.

ktoś coś na temat ?

@SiLuS ten poradnik jest jeszcze aktualny? Mam na myśli to, że teraz jest level scaling i chyba dostaje się jakoś inaczej exp (tutaj nie jestem pewien) a wtedy grind byłby raczej bez sensu.

Chyba normalnie sie expi, z kazdym wiekszym levelem masz do zdobycia wiecej expa ale tez z kazdym levelem exp za moby sie zwieksza

ale da się zauważyć że zależnie od lokacji exp za zabicie pojedynczego moba się zmienia więc chodziło mi o podanie jakichś miejscówek gdzie jest on najlepszy :P

Większość poradników jakie można znaleźć w internecie odnośnie grindu są jeszcze sprzed One Tamriel aczkolwiek zmiana jest niewielka. Jeśli znajdziesz jakiś poradnik odnośnie grindu, będziesz mieć tam pokazane grind spoty i teraz ta zmiana od One Tamierl jest taka ze nie musisz biegać od spotu do spotu tylko od początku do końca możesz zostać na jednym i wyexpić lvl jaki Ci się podoba. Wbicie 50lvl to jest około 6-8h, wbicie 160CP około 2 dni (przy umiarkowanym graniu) a co do 561CP to już indywidualne podejście, zależy czy chcesz grindować dzień w dzień i nic więcej, wtedy pewnie w 2-3 tygodnie wbijesz tylko po co skoro nie będziesz wiedzieć nic o grze. Rozumiem, że można wbić 160CP na grindzie ale 561CP lepiej jednak tradycyjnie levelować.

@MoonkeyPL dzięki za odpowiedź :) na pewno będę chciał wbijać część lvli do 50 a resztę pewnie różnie :) zależy mi też na eksploracji więc wiec grind non stop mnie nie interesuje :)

Jak zalezy ci na eksploracji to cisnij questy po kolei. Gra zajmie wiecej czasu ale wiecej przez to ogarniesz/odkryjesz/zbierzesz.

Moja sugestia jest taka aby dodatkowo robić random dungeona który po zrobieniu daje Ci 1 lvl instant.

szukasz gildi prosisz o zrobienie setu do expa na 5lv i idziesz na zombi w pierwszy miescie do 12lvla a potem na pustynie na zombie i tam bijesz do 50lvla zajmuje to 2-3dni najlepiej samemu albo z max 1osoba bo czym wiecej osob to tym mniejszy exp

nie wazne gdzie pojdziesz expic to itak tyle samo expa bo level skaling ale tam w tych dwoch miejscach najlepiej

@Radinyn w jednym z postów stwierdził że wbicie lvl capa jest możliwe w 2 tyg grindując, nie chciałem wątku kontynuować z obawy że zostanie to odczytane jako hejt (pozdro dla kumatych) wiec zakładam nowy temat :) Są chwile kiedy zamiast biegania za questami wolałbym bezmyślnie posiekać mobki dlatego tez chciałbym zapytać gdzie grindować itd. :) Gdybyście mogli podać jakieś rady odnośnie grindu w TESO myślę że byłoby to pomocne nie tylko mi ale też wielu innym początkującym graczom :) z góry dziękuję :)