Growy quiz

Aż dziw bierze, że tego tu jeszcze nie było (ja przynajmniej takiego tematu nie znalazłem =o).

Zasady są banalnie proste, osoba A podaje ogólny opis jakiegoś tytułu. W informacji należy zawrzeć ROZSĄDNE podpowiedzi, które są w stanie naprowadzić na odpowiedź. W przypadku, gdy nikt nie odpowie prawidłowo, można dodać więcej podpowiedzi lub screenshota.

Osoba, która zgadnie, przejmuje kolejkę i zadaje własną zagadkę.

WAŻNE: O ile nie jesteśmy pewni, czekamy na potwierdzenie autora zagadki, a dopiero wtedy podajemy swoją.

W przypadku dłuższej nieaktywności którejś ze stron, kolejka może być przekazana - kto pierwszy, ten lepszy.

Ja zacznę.

Banał, ale na początek musi być coś łatwego ;)

Hack'n'Slash wydany w 1996 roku. W kolejnych poziomach gry, kierujemy się w dół poprzez kolejne piętra katakumb. Tytuł, rok później, doczekał się konwersji na pierwszą konsolę Sony.

Ofc Diablo :D - Jestem pewien,ze odp jest dobra wiec daje zagadke.

RPG wydany w roku 2001 przez pewna niemiecka firme,w grze wcielamy się w bezimiennego wojownika,ktory podrozoje na pomoc złu otaczającego swiat,ma bardzo duzy fansite w polsce.

Gothic

Legendarna już platformówka wydana w '89. Gracz ma za zadanie uwolnienie księżniczki z rąk niejakiego Jaffara. Gra była dostępna na wielu platformach, od PC'tów, przez Amigi po Commodore.

hmm , pierwszy Prince of Persia ?

@HaxoraX,

dobrze, zadajesz.

RPG wydany przez niemieckie studio w 2008 roku , wygrał nagrodę za ,,Najlepszą Fabułę/Historię''(już nie pamiętam :P) i ,,Najlepszą ścieżkę dźwiękową''.Mówiono ,,Takiego RPG brakowało od lat!'' , gra była hitem w roku 2008.

Kto zgadnie ? :D

Drakensang: The Dark Eye

Edit: Sheye był pierwszy.

@ Up

Drakensang

--------------------

bardzo popularna gra w ktorej nie widac nieba :o

Tibia

Survival Horror w Konwencji FPS.

Dużo broni, świetny klimat, premiera światowa 2004, akcja rozgrywa się w Sanatorium

Hmm Left 4 Dead? albo Killing Floor

The Suffering

l4d i killing wyszły po 2004.

Dodam ze w grze nie ma Multi, a w tytule ma słowo Blood

Ani to, ani to. Musiałem pogrzebać we wcześniejszych postach, ale się doszukałem - Bloodline: Uśpione zło

FPS, początkowo wydany jako mod do pierwszego half-life'a. Gra oferuje tylko rozgrywkę sieciową w jednym trybie. Tytuł doczekał się tysięcy modyfikacji, skinów i map. Wciąż ma się dobrze.

@HaxoraX,

nie Team Fortress.

Team Fortress?

CS?

@up,

dobrze, twoja kolej.

#edit,

to żeś mnie zagiął =x

Mlody bohater, trafia do obozu dla ludzi obdarzonych paranormalnymi zdolnosciami, gdzie ma stac sie "[tytul gry]". Jednak nie wszystko idzie tak, jak chcieliby tego obozowicze. Ktos kradnie im mozgi i nasz mlody heros musi sobie z tym poradzic.

Ktoś wie ? :PPP

ummm, Psychonauts?

Też mi to chodziło po głowie :P