Grupa skanlacyjno-fansuberska szuka ludzi

Siemka.
Jestem z grupy skanlacyjno-fansuberskiej Maneki Neko.
Otwieramy właśnie rekrutację i chciałbym zaprosić do nas wszystkich chętnych.

Zajmujemy się tłumaczeniem mang i anime z języka angielskiego, lub japońskiego.

Na początku marca będziemy obchodzić drugie urodziny, więc znamy się na naszej robocie

i chętnie przyuczymy zupełnych nowicjuszy, którzy chcą spróbować swoich sił.

Potencjalnych zainteresowanych zapraszam na naszą stronkę, lub do mnie na priv.

Postaram się odpowiedzieć też na ewentualne pytania w tym temacie.

rekrutacja_2015.jpg

Wybacz za offtop ale co onacza skanlacyjno-fansuberska ? Pierwszy raz się z tym terminem spotykam i jestem ciekaw co oznacza.

Według mnie - Skanlacyjna - czyli robi (może niekoniecznie) i tłumaczy skany mang. A fansuberska - jak sama nazwa mówi robią fanowskie suby (napisy) do anime. Prawda Patrsa?

Kurcze gdyby nie to że tuż tuż matura z ogrooomną chęcią spróbował bym swoich sił. Mój angielski stoi na całkiem całkiem poziomie, a i japońskiego też po troszku swoimi siłami staram się uczyć. A dam sobie rękę uciąć że tłumaczenia zarówno anime i mangi dają możliwość jeszcze lepszego opanowania języka :P No cóż może po zdanej maturze gdy nadarzy się podobna okazja skorzystam ;) Póki co gratuluje wam wytrwałości i życzę powodzenia w dalszych projektach :)

PS. Ahhh te usagi ^^ Ale mimo wszystko wole neko :P

Według mnie - Skanlacyjna - czyli robi (może niekoniecznie) i tłumaczy skany mang. A fansuberska - jak sama nazwa mówi robią fanowskie suby (napisy) do anime. Prawda Patrsa?

Yep. Skanlacje to tłumaczenie, korekta i edycja mang. Fansuby to amatorskie tłumaczenie napisów, w naszym przypadku do anime.

W sumie mógłbym spróbować swoich sił w tłumaczeniu mangi. Zawsze chciałem tego spróbować, szczególnie z języka angielskiego. (Student Filologi Angielskiej) ^^

Siemka.
Jestem z grupy skanlacyjno-fansuberskiej Maneki Neko.
Otwieramy właśnie rekrutację i chciałbym zaprosić do nas wszystkich chętnych.

Zajmujemy się tłumaczeniem mang i anime z języka angielskiego, lub japońskiego.

Na początku marca będziemy obchodzić drugie urodziny, więc znamy się na naszej robocie

i chętnie przyuczymy zupełnych nowicjuszy, którzy chcą spróbować swoich sił.

Potencjalnych zainteresowanych zapraszam na naszą stronkę, lub do mnie na priv.

Postaram się odpowiedzieć też na ewentualne pytania w tym temacie.

rekrutacja_2015.jpg