Gry Co-op

Witam :>,

szukam jakiejś gry, żeby pograć trochę z 2 znajomymi. Może być za darmo, ale może być płatne. Gatunek dowolny, wymagania sprzętowe też.

Polecam Terraria

Sand-box 2D z grafiką retro. gra B2P

Polecam Awesomenauts, al'a moba, ale 3v3 z ciekawymi postaciami, szybka i nienudząca się :D

Borderlands. Tyle w temacie.

Jeszcze może L4D2.

W terrarię grałem samemu, jednak koledze się nie podoba. Bardzo wybredny jest, stąd ten post :P W awesomenauts graliśmy podczas free weekendu na steam i bez szału

Borderlands ogrywamy własnie, l4d2 rozważaliśmy i w sumie nie podjęliśmy decyzji jeszcze

l4d2 to klasyk, aż dziwne, że nie graliście w niego w pierwszej kolejności :D

Polecam.

Pomyślimy :> A jakieś inne propozycje?

Civilisation, oczywiście. Piątka z dodatkami daje dużo frajdy.

Nie pomyślałem o tym, kiedyś rozdawali za free, to każdy ma pewnie. A może coś z trybem fali? Rozbudowane najlepiej, żeby się rozwijało postać i bronie etc.

Ja z dwójką kumpli mieliśmy masę frajdy grając w Trine 2. Tylko trochę krótka niestety.

Dead Island, Dead Island Riptide, Resident Evil 5, Kane and Lynch 1-2, Dead Space wszystkie części, Borderlands, L4D2

Garry's Mod ;)

Warframe w co-op jest mega polecam sam teraz gram ze znajomymi.

Sniper Elite V2/V3

Tylko nie wiem czy można grać tam w 3 osoby.

Cry of fear. Co prawda nie jest to jakaś wybitna gierka ale ma klimacik.

Killing Floor i Dungeon Defenders

Heroes of Might And Magic część dowolna. Najlepsza moim zdaniem jest piątka, bo to taka ulepszona trójka. Szóstka też jest niczego sobie. Czwórkę mało kto lubi, bo jest całkowicie inna od pozostałych. Ja ją lubiłem.

Diablo 2. Może być 3, ale będzie drogo jak cholera, a dwójeczkę można dostać za darmo albo i za jakieś grosze.

Warhammer Dawn of War 2 Retribution. Pomijam poprzednie, bo chodzi o multiplayer, a nie kampanie, więc do tego najlepsza będzie najnowsza część, a ta właśnie jest najnowsza.

Wargame: Red Dragon. Dobra na multi. Nie dobra na granie przeciwko AI, bo oszukuje w perfidny sposób.

SWAT4 + ewentualnie, ale nie koniecznie dodatek Syndykat. Fajne pod multi, ale już chyba nikt nie gra. Misje kampani można grać z kolegami w trybie Coop.

Men of War Assault Squad 2

ARMA, albo Operation Flashpoint. Mają tryb Coop no i oczywiście zwykłe multi. Arma najnowsza jest trójka, a OF chyba dwójka, jak dobrze pamiętam. Ale starsze wcale nie są złe, tylko trochę brzydsze.

Z mniej znanych MO polecam przetestować MechWarrior Online. Mało kto zna, a gra całkiem przyjemna.

Niestety, większość tych gier przerobiliśmy w większym, lub mniejszym stopniu :c Strasznie ubolewam, że koledzy nie chcą się na mówić na warframe. Dungeon Defenders wygląda bardzo ciekawie i to chyba będzie jeden z naszych wyborów.

Może Magicka? Genialna w swej prostocie, dużo zabawy i śmiechu (zwłaszcza jeśli ogarniecie nawiązania). Bardzo przyjemna, a do tego chyba niezbyt droga.

Graliśmy w obie części i w mobę :P