Słuchajcie, mam fazę na gierki z rozwiązywaniem jakichś kryminalnych (lub innych) zagadek i mocnym wytężaniem mózgowia . Jako, że żadnych nie znam to zwracam się z prośbą do Was! Jedynym wymaganiem jest, żeby gra była naprawdę trudna. No i żebym miała zjadliwą grafikę.
Z góry dzięki i pozdrówka !
Gry "detektywistyczno-zagadkowe"
Możliwe, że będę słabo pomocny/trafny, ale pierwsze co mi przyszło na myśl gdy przeczytałem temat, to http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=710 . Pierwsza gra tego typu o której mówili moi znajomi (właśnie około roku 2k), a w którą do dzisiaj nie grałem jeszcze niestety. Myślę, że warto zacząć od klasyki gatunku, a w moim przypadku, warto będzie w ogóle zobaczyć czym to jest naprawdę. Chcę przez to powiedzieć, że przypomniałeś mi o Hopkinsie, dlatego thx i mam nadzieję sam wreszcie w to zagram
L.A. Noire czasami można się pomylić ale gierka do trudnych nie należy.
Grałem w kilka gier detektywistycznych ale akurat Jack Orlando spodobał mi się najbardziej. Może to zasługa genialnego soundtracka, nie wiem... Ale polecam . Oldschool pełną gębą ale gra jest strasznie przyjemna!
CSI, grałem kiedyś w grę o tym tytule i była bardzo wciągająca. Czy trudna? Samemu trzeba ocenić.
Phoenix Wright?
Ace Ventura psi detektyw na zawsze w moim sercu parę zagadek było trochę wymagających ;d
Każdy Silent Hill na najwyższym poziomie "Riddle"
Jeśli point'n'click tobie odpowiada to proponuję Sinking Island. Jesteśmy detektywem, który musi odgadnąć kto zamordował. Zbieramy poszlaki, przedmioty, rozmawiamy z ludźmi. Potem musimy różne rzeczy łączyć ze sobą, żeby ruszyć sprawę na przód. Polecam.
Sherlocki i L.A. Noire Ten drugi tytuł jest genialny. Dobra fabuła, kłamstwo można rozpoznać po mimice twarzy i jest tam kilka ciekawych zagadek.
Może the Wolf Among us
Shivers gra stara, ale jara masz tam mase zagadek logicznych.
Dzięki za masę propozycji. Na razie spróbuję Testament Sherlocka Holmes'a, L.A. Noire i Sinking Island !
Zoacz Lucius.
Nie wiem, czy to się wlicza, ale ja się świetnie bawiłem przy polskim Art of Murder: Sztuka Zbrodni. Niektóre zagadki były naprawdę trudne
Są jeszcze inne części, ale ja grałem tylko w Sztukę Zbrodni.
Słuchajcie, mam fazę na gierki z rozwiązywaniem jakichś kryminalnych (lub innych) zagadek i mocnym wytężaniem mózgowia . Jako, że żadnych nie znam to zwracam się z prośbą do Was! Jedynym wymaganiem jest, żeby gra była naprawdę trudna. No i żebym miała zjadliwą grafikę.
Z góry dzięki i pozdrówka !