Gry F2P warte uwagi

Witam ;)

Nie chciałem tworzyć tematu w dziale szukam MMO wiec pisze tutaj, chciałem się dowiedzieć w jakie aktualnie gry F2P gracie jakie moglibyście mi polecić żeby sobie pograć wieczorami chodzi mi o gry które nie znudzą mi się po tygodniu grając po 2-3h dziennie. Fajnie by było jak byście napisali parę slow o grze dlaczego warto zagrać itp :)

Napiszę tobie kilka tytułów które gram i grałem i przypadły mi do gustu. Może jakaś przypadenie ci do gustu tak samo jak mi. Kolejność jest losowa.

1.Rift - świetna gra przede wszystkim w end-game który ma ogromny i każdy gracz znajdzie sobie zajęcie na wiele godzin oraz rozbudowany system klas postaci.

2.WarFrame - FPS w kosmosie na dodatek grasz ninja czego chcieć więcej. Gra solo jest fajna ale w ekipie jest jeszcze lepsza. Gra warta dłuższej uwagi na wzgląd tego ze posiada bardzą dużą liczbę graczy na steam.

3.PoE - niestety teraz czekamy na wielki dodatek do tej gry ale jak wyjdzie niebawem jest to najlepszy H&S na rynku gier komputerowych online. Ogromna możliwość rozwoju postaci to jest największy atut tej gry.

4. Lineage 2 - Gra z najlepszym systemem PvP oraz najlepsza grindówka wszech czasów i tylko zekać aż wyjdzie serwer "classic" i co półroku bęą dodawane kroniki od c1 do współczesnych czasów :)

W tej chwili przychodzą mi tylko te 4 tytuły jak coś jeszcze wymyślę to napiszę :) Po za F2P proponuję zagrać The Elder Scrolls online B2P oraz Guild Wars 2 warte polecenia :)

MMORPG to:

Rift - Mocno WoWowaty i trochę przestarzały (zwłaszcza w kwestii grafiki) ale wielu to nie przeszkadza. Chyba jedna z ciekawszych gier F2P

Tera - non-target, dynamiczne walki, ogólnie całkiem ciekawa ale posiada kilka pomniejszych wad, które zgrzytają jak piasek w zębach - jedną z nich jest przede wszystkim ten mocno wschodni klimat czyli pół nagie kobitki i takie tam...

MOBA to:

Smite - zdecydowanie polecam, bardzo wyróżnia się na tle innych MOBA. 5 różnych mapek, ciekawe eventy no i widok zza pleców. Może polityka HiRezu czasem przyprawia o migrenę (zwłaszcza z tymi skrzynkami-hazardami) ale można na to przymknąć oko.

Poe,Rift,Survivarum,Dota2,Neverwinter,Nostale,4Story,Dofus/Wakfu,Planetside2,Firefall,Wildstar

Ja obecnie pogrywam w te tytuły jeśli chodzi o mmo: echo of soul i lol, myślę że są warte zagrania.

Ja gram w Cabala, trzyma się tak długi czas i jeszcze nie został zjedzony przez IS i raczej nie zostanie. Jest to dla mnie najlepsza gra MMORPG, częste updaty od czasu do czasu w ich skład wchodzi coś co zmienia diametralnie rozgrywkę (dodali nowa postać, nowe Battle Mode, zmiana questów i zmiana craftu, dodane poziomy trudności dunga od 1 do 10- to te największe zmienione mechanizmy), świetnie wyglądające skille, spoko dungeony, genialny system Combo, płynnie wchodzący w skład każdego PVP jak i PVE (jak kto lubi). Mógł bym wypisywać i wypisywać. Gram też od czasu do czasu w Dekarona na privie i na globcu, lecz to jest jedno wielkie P2W, mimo to ma w sobie coś do czego wracam, może genialne PVP i skille? Świetne lokacje? Naprawdę nie wiem. I to wszystko. Czekam na Cabala 2 aby się w nim zatopić na pare lat, bo teraz nie gram w nic prócz tych dwóch gier, a w nie gram od czasu do czasu bo już tyle lat, wszystko odkryte co było do odkrycia, grę znam na pamięć to się już powoli nie chce ^^.

RIFT-spory end game-wada taka sama jak w AIonie jednak mysle ze gra wiecej ludzi no i troche p2w.

Aion-NAjlepszy pvp tytul obecnie i pve chyba tez - WADA = mala populacja na eu a wgrze jestwazny ping.

TERA NA- pelno ludzi brak p2w no-target -Wada=bARDZO SLABY END GAME NA OBECNA CHWILE NIBY GRA PVP A TEGO PVP PRAWIE NIE MA .

Ja polecam Vindictusa. Moim zdaniem jet to najlepszy non-target na rynku, ale niestety jest to dungeon-ówka.

A jak już jesteśmy przy dungeon-ówkach to polecam Dragon Nest, też jest świetny i grałem dość spory czas, mimo, że za takim typem gier nie przepadam, nic mnie nie przytrzymało (Vindictus znudził się po 2 dniach), to w Dragona zagrywałem dość długo.

Witam ;)

Nie chciałem tworzyć tematu w dziale szukam MMO wiec pisze tutaj, chciałem się dowiedzieć w jakie aktualnie gry F2P gracie jakie moglibyście mi polecić żeby sobie pograć wieczorami chodzi mi o gry które nie znudzą mi się po tygodniu grając po 2-3h dziennie. Fajnie by było jak byście napisali parę slow o grze dlaczego warto zagrać itp :)