Gry, filmy itp. Podobne do Dark Legends

Siemanko szukam jakiś gier podobnych mrocznym klimatem do gry na urządzenia mobilne oraz na przeglądarkę Dark Legends. Bardzo mi zależy wymieniajcie wszystko co wiece na temat gier, książek, filmów itp podobnych klimatem itematyką. Dodam jeszcze że znam serial "Czysta Krew". :)

PS. Z góry przepraszam jeśli napisałem w złym dziale i proszę z góry o przeniesienie tematu do innego działu.

Saga J.R.Ward " Bractwo Czarnego Sztyletu " . Fajna, mroczna seria ( aktualnie 11 tomów w Polsce ) książek opisująca wojnę miedzy Bractwem Czarnego Sztyletu a Korporacją Reduktorów.

Krótki wstęp do serii :

Nadprzyrodzona istota zwana Panią Kronik w jednorazowym akcie stworzenia powołuje do życia rasę wampirów. Zazdrosny o to Omega, brat Pani Kronik, postanawia unicestwić stworzoną przez nią rasę. W tym celu powołuje Reduktorów. Ponieważ w przeciwieństwie do Pani Kronik nie posiada mocy tworzenia, przez co nie może stworzyć nowej rasy do walki z wampirami, musi zadowolić się ludźmi. W celu rekrutacji do swojej armii porywa co ciekawsze osobniki ludzkie ( psychopaci, seryjni mordercy, itp. ), po czym poddaje ich procesowi przemiany ( wycina im serce, po czym zastępuje je cząstką swojego ciała). Uzyskane w ten sposób istoty są podobne do myślącego zombi ( mają świadomość tak jak żywy człowiek, ale za to są nad ludzko silni i wytrzymali, a jedyna metoda na zabicie Reduktora jest przebicie jego "nowego serca" czymś metalowym ). W początkowej fazie wojny Reduktorzy prawie zlikwidowali rasę wampirów. Widzą to Pani Kronik zebrała grupę najsilniejszych samców i najlepsze samice wampirów i z ich potomstwa powołała rasę Wojowników. Wojownicy byli wampirami idealnymi - silniejsi, zwinniejsi niż zwykłe wampiry, obdarzeni niespotykanymi zdolnościami regeneracji i mocami paranormalnymi ( podstawowa umiejętność to czytanie i kasowanie w wspomnień, chociaż niektóre osobniki mają potencjał parapsychiczny ). Wojownicy założyli tytułowe Bractwo Czarnego Sztyletu. Doprowadziło to do wyrównania szans w konflikcie. Mijały wieki, wojna ciągle trwa, rodzą się nowe pokolenia wojowników, powstają nowi reduktorzy. Wojna bez zasad, a właściwie z jedną zasadą, o konflikcie i istnieniu wampirów oraz reduktorów nie mogą się dowiedzieć ludzie.

Tyle jeśli chodzi o wprowadzenie do serii. Akcja książek dzieje się w czasach współczesnych i zaczyna się od .... nie będę chamem i ci nie zdradzę fabuły ;p Ogólnie mówiąc seria fajna, wampiry są z krwi i kości ( a nie tak jak te wymoczki, pseudo wampirki z "Zmierzch" ), szybka akcja, wciągająca fabuła, momentami dobry humor ( sarkazm, czarny humor ) - ogółem spoko.

Z gier poleciłbym ci serie o Kainie ( "Legacy of Kain" ) lub MMO Requiem: Memento Mori. Fajne MMO z mrocznym, post apokaliptycznym światem ( naprawdę krwawa gierka ). Co prawda wampirów tam nie ma, ale myślę że rasę Kruxena da się podciągnąć pod wampirzy naród.

Dzieki za taka wyczerpujaca odpowiedz :D jednakze nie musi byc ewidentnie wampirow wystarczy aby klimat byl bardzo podobny.

Siemanko szukam jakiś gier podobnych mrocznym klimatem do gry na urządzenia mobilne oraz na przeglądarkę Dark Legends. Bardzo mi zależy wymieniajcie wszystko co wiece na temat gier, książek, filmów itp podobnych klimatem itematyką. Dodam jeszcze że znam serial "Czysta Krew". :)

PS. Z góry przepraszam jeśli napisałem w złym dziale i proszę z góry o przeniesienie tematu do innego działu.