Znacie takie coś jak forumowe RPG?? Ja osobiście zagrałbym w taka grę bo na kilku forach coś takiego zobaczyłem i zaciekawił mnie ten pomysł. Może ktoś z Was grał w taką grę?Moglibyśmy pograć razem
Gry forumowe
Zapraszam do gry maks pięciu graczy Ale najpierw nasz bohater: Imię,Wiek,Płeć,Rasę i klasę
-Dostępne rasy: Ork,Krasnolud,Elf,Człowiek,Mroczny Elf,Gnom,Zwierzoczłek(np. Wilkołak)
-Klasy:Łotr,Wojownik,Mag,Łucznik,Elementalista,Najemnik,Nekromanta,Druid,Łowca,Szaman,Twórca run,Tanczerz ostrzy,Palladyn
Następnie wymyślamy nazwę naszej broni(np.Glamdring)i artefakt(każdy posiada tylko jeden!)
Ja:
Imię:Thel'Asauris
Rasa: Mroczny Elf
Wiek:100lat(jak wiadomo elfy każdego rodzaju są długowieczne)
Klasa:Łotr
Broń: Nazgardil- Potężny sztylet wykuty przez pajęcze kapłanki
Artefakt:Kolczuga ze skóry cienistego smoka-Stworzona przez krasnoludzkich kowali z gór lodowych.Skórę zdobył ludzki król Menethal Tiring.W moje posiadanie wpadła podczas okradania karawany z miasta Dandar.
Historia: Wygnany ze swego rodzinnego miasta,opuszczony i znienawidzony Thel'Asauris przyłączył sie do Gildi złodziei zwanej "Biczem Baragnara" Po wielu latach ciężkiej pracy jako najemny łotrzyk postanowił wyruszyć do swego odległego rodzinnego miasta aby udowodnic swą wartość ale na jego drodze stanęła grupa najemników(Wy)podróżująca wraz z karawaną do siedziby elfów w białych górach
Zapraszam do gry Ale proszę poważnie potraktować temat, nie chcę by został zamknięty
Tak,znam. Fajna rzecz,ale systemu ala D&D jeszcze nie ogarnąłem.Ogólnie na taka sekcje RPG to najlpiej umówic sie na skype. Jakis miesiac temu na forum ktos przeslał link do sesji RPG "Karczma"Pod mieczem i tarcza".Forum na fora.pl,dosc to wciągneło,ale jak juz powiedziałem.Nie było,zadnych zasad,po prostu pisalismy swoja historie,kazdy dochodzil do gry. I w tym jest problem,gdy doszlo więcej ludzi zrobił sie bałagan.W dodatku prowadzacy otworzył forum bez wczesniejszego dopracowania szczegółow tzn : nie było mapy,nie było histori - więc ktos pisze swoja historie,ze pochodzi z miasta X,a na mapie miasta X nie ma. Nie było zadnych opisów postaci,klas itp. Idąc spać w karczmie było okolo 10 stron,gdy wrócilem po szkole zobaczyłem jakies 18 o.0 jak mam nadrobic to co napisali? Wieczorem jeszcze spokojnie siedzielismy i pilismy piwo,a po szkole na wioske napadli orkowie. Dlategóż jezeli chcemy,aby to jakoś wyglądało to trzeba wszystko dopracować i dopiero wtedy pokazac to ludziom.
Wielkie dzięki za radę Niestety na Skype nie da rady bo mikrofon R.I.P ; P Ale jak już mówiłem jest to moja pierwsza gra tego typu więc coś mogło być nie tak.
Znacie takie coś jak forumowe RPG?? Ja osobiście zagrałbym w taka grę bo na kilku forach coś takiego zobaczyłem i zaciekawił mnie ten pomysł. Może ktoś z Was grał w taką grę?Moglibyśmy pograć razem