Gry gdzie walczy się z bossami

Pozostaje czekać na MHO i Project Canto wydaje się obiecujący http://tetrahedralgames.com/2013/10/26/combat-animation-updates/#more-208. Może spróbuj God Eater na psp, emulator jest z tego co wiem. W międzyczasie może w Tere pograj .

Znam ten projekt, ale szczerze powiedziawszy wygląda na martwy bo na tej stronie nic się nie dzieje od 2013 roku, zero jakichkolwiek nowszych newsów. Do tego nie mają forum community więc tym bardziej nie wiadomo co z nim jest i bym się tak nie napalała.

Fakt, chyba jedyne co pozostaje to czekać na MHOnline, ale wojna go raczej uprzedzi... Trudno, najwyżej się wyemigruje i na emigracji będę w nie grać :D W sumie dziwne, że na rynku jest tak mało gier tego typu, przecież to fajna rzecz jest, jakby nie była to by ludzie nie kupowali MH z tym popieprzonym sterowaniem na konsolach (bo przecież na PC byłoby milion razy lepsze, ale ktoś tutaj próbuje wmówić, że "konsole > PC" beka. Na PC obracanie kamery masz na myszce a przedmioty masz przypisane do klawiszy 1-0 a nie, że musisz je przewijać jak jest na konsolach. Na szczęście widziałam gameplay z MHOnline i na dole widać, że jest pasek przedmiotów taki jaki ma być, uff.)

Właśnie też zauważyłem że nie ma więcej informacji no cóż może wznowią projekt.

Sam czekam na MHOnline brakuje takich gier Vindictus jest strasznie nudny powtarzanie tych samych lokacji nie dziękuje, grałem też w C9 niby wszystko fajnie ale czegoś brakuje. Rozumiem twój ból z obracaniem kamery na konsolach myszką o wiele łatwiej :D.

Hej,

Ostatnio znowu wzięło mnie na gry pokroju Monster Hunter. Ogólnie takowych nie ma za wiele i samo MH jest bezkonkurencyjne, ale beznadziejne sterowanie kamerą w tej grze po prostu doprowadzało mnie do szaleństwa. Naprawdę kiedyś pojadę do Japonii tylko po to by osobiście wygarnąć Capcomowi za tak szatańsko złe sterowanie w tej serii gier. No i brak wersji na PC. Oby w MH Online jakoś to sensownie ogarnęli albo ktoś pośle na nich bombę atomową...

Ale wróćmy na razie do szarej Polski. Szukam jakiejś gry, może być singiel jak i multi, najlepiej na PC ale wchodzą w grę także emulacje, w której walczy się z dużymi potworami czyli bossami. Co jest praktycznie wymagane:

-Brak tzw. "stage" przy walce z bossami bo są one po prostu nudne i można ich nauczyć się na pamięć. Bossy z jakimi przyjdzie walczyć w tej grze powinny mieć rotacje różnych ataków, które używają w losowej kolejności (tak jak jest w MH)

-Najlepiej jakby potwory były typu gadziego, czyli tak jak jest to w MH - wiwerny, smoki i takie tam...

-Powinno też być...

Dobra koniec nudzenia, po prostu ma być to MH ale z NORMALNYM sterowaniem kamery! xD

Wiem, że pewnie takiej gry nie ma, bo przecież wszyscy robią nadal kopie WoWa a nikomu nie przyjdzie do głowy by zrobić kopie MH. Pamiętam, że była kiedyś gra na PC, bodajże "Hunter Blade" ale nie mam pojęcia czemu została zamknięta, przecież tam grały pewnie takie tłumy... A i pewnie przez to serwery nie wyrobiły i zamknęli, zresztą mogli mieć problemy z prawa autorskimi bo wiele potworów było kopiuj-wklej z MH.

W każdym razie liczę na jakieś propozycje :P