Gry gdzie walczy się z bossami

Hej,

Ostatnio znowu wzięło mnie na gry pokroju Monster Hunter. Ogólnie takowych nie ma za wiele i samo MH jest bezkonkurencyjne, ale beznadziejne sterowanie kamerą w tej grze po prostu doprowadzało mnie do szaleństwa. Naprawdę kiedyś pojadę do Japonii tylko po to by osobiście wygarnąć Capcomowi za tak szatańsko złe sterowanie w tej serii gier. No i brak wersji na PC. Oby w MH Online jakoś to sensownie ogarnęli albo ktoś pośle na nich bombę atomową...

Ale wróćmy na razie do szarej Polski. Szukam jakiejś gry, może być singiel jak i multi, najlepiej na PC ale wchodzą w grę także emulacje, w której walczy się z dużymi potworami czyli bossami. Co jest praktycznie wymagane:

-Brak tzw. "stage" przy walce z bossami bo są one po prostu nudne i można ich nauczyć się na pamięć. Bossy z jakimi przyjdzie walczyć w tej grze powinny mieć rotacje różnych ataków, które używają w losowej kolejności (tak jak jest w MH)

-Najlepiej jakby potwory były typu gadziego, czyli tak jak jest to w MH - wiwerny, smoki i takie tam...

-Powinno też być...

Dobra koniec nudzenia, po prostu ma być to MH ale z NORMALNYM sterowaniem kamery! xD

Wiem, że pewnie takiej gry nie ma, bo przecież wszyscy robią nadal kopie WoWa a nikomu nie przyjdzie do głowy by zrobić kopie MH. Pamiętam, że była kiedyś gra na PC, bodajże "Hunter Blade" ale nie mam pojęcia czemu została zamknięta, przecież tam grały pewnie takie tłumy... A i pewnie przez to serwery nie wyrobiły i zamknęli, zresztą mogli mieć problemy z prawa autorskimi bo wiele potworów było kopiuj-wklej z MH.

W każdym razie liczę na jakieś propozycje :P

powiem jedno Dark Souls

Edyta: możesz poczekać na Dragons Dogma Online

Możesz też poczekać na Monster Hunter Online.

Muszę się spytać - jakie problemy z kamerą? Bo normalnie steruje się 1 gałką analogową postacią, a drugą kamerą. W MH4U jest nawet możliwość centrowania kamery za pomocą guzika na potworze.

Cóż, nie grałam w to przy użyciu pada (aczkolwiek takowy mam, ale nie wiem jak to w emulatorze z tym jest) ale klawiatury i tam używałam tylko tego centrowania zza pleców postaci. W czasie walki z potworem ciężko jest składać i rozkładać broń, robić uniki, atakować, pić potki i jeszcze sterować tą przeklęta kamerą bo przecież głupi Capcom nie zrobi MH na PC gdzie kamerę obraca się myszką, no lol.

Mam tylko nadzieję, że w nadchodzącym MH Online właśnie takie będzie sterowanie ową kamerą na wersji PC.

Co do Dark Soul to jakoś mi nie podpasował, design niektórych bosów jest dosyć... Dziwny i jest ich mało.

A po co ma robić MH na kompa? Na konsole sprzedaje się świetnie, a problemy na emulatorze są oczywiste, bo nie jest to odtwarzacz docelowy. I nie mówię o padzie, tylko o konsoli, bo zarówno 3 i 4 generacja została wydana na handheldy Nintendo.

Wątpię, ale jest to możliwe. W starym MHO było tylko centrowanie kamery do przodu.

Z klasyki Shadow of the Colossus.

Cóż, ja nie kupuje i nie kupie żadnej konsoli bo PC to jedyna słuszna rasa i maja jej złożyć pokłon a nie robić konsole czyli upośledzone komputery. Life is brutal, na Syberię z tym chłamem.

Na emu grałam w MH 3tri (PS), MH Freedom Unite (PS) i trochę w MH 3 na Wii. Do tego ostatniego mogę w sumie kupić Wiilot, ponieważ emulator go obsługuje przez Bluethoot. Nie jestem jednak pewna czy Wiilot jest wygodny, ten gigantyczny pilot jakoś do mnie nie przemawia ale może sterowanie ma lepsze niż klawiatura :P

Ehh... nie ma to jak zarzucać twórcy że ich gra źle działa na urządzeniu na które nie została zaprojektowana.

Co do gier z gigantycznymi bossami to może Ninja Gaiden. Może nie jest to dokładnie to co Monster Hunter, ale walki z bossami także należą do bardzo wymagających.

A sprawdzałeś Vindictusa (MMO) ? Grając w tą grę solo miałem bardzo podobne doświadczenia do MH i wiele frajdy w zabijaniu każdego bossa. Również potrzeba refleksu, gdyż 2 ciosy od końcowych stworów powalają bohatera.

Dobre jest też Lords of the Fallen, podobne do Dark Souls ale możesz spróbować (lecz smoków i gado-podobnych nie spotkasz).

A sprawdzałeś Vindictusa (MMO) ? Grając w tą grę solo miałem bardzo podobne doświadczenia do MH i wiele frajdy w zabijaniu każdego bossa. Również potrzeba refleksu, gdyż 2 ciosy od końcowych stworów powalają bohatera.

Grałam już jakiś czas w Vindictusa i fakt, jest spoko, ale na moje rozwijanie postaci (czyt. expienie) jest stanowczo za bardzo rozwleczone w czasie przez co po prostu mnie znudził gdy po raz 20 musiałam robić ten sam dungeon bo po prostu brakowało mi expa do lvl i odblokowania nowych. Chyba, że coś zmieniło się tam ostatnio, grałam w niego już dobry rok temu, a potem przestał mi działać na komputerze (starym, nie tym co mam teraz od paru dni)

Mam pytanko niezwiązane z tematem, bo ostatnio jakoś zaciekawiła mnie ta gra. Która część monster huntera jest najnowsza i czy da się w nią pograć na pc przy użyciu emulatora?

Najnowsza to Monster Hunter 4 Ultimate, aktualnie jest chyba tylko na 3DS ale ma być także na WiiU tylko później.

Niestety nie ma emulatora 3DS to nie można w nią zagrać na kompie :P Aktualnie na kompie można grać tylko w Monster Hunter Frontier G, ale jest dostępny tylko w Japonii i płaci się za niego abonament.

Natomiast przez emu można zagrać w Monster Hunter 3 na Wii i to chyba najnowsza część w jaką można grać bo MH3 Ultimate jest na WiiU, a jego też nie ma emu i taka robota.

Ale ogólnie jedną z lepszych części jest MH Freedom Unite na PS (jest emu) jest tam najwięcej potworów a większość potworów w seriach tej gry się powtarza, jedynie dodają nowe.

Dzięki jutro sobie posprawdzam.

Ale ogólnie jedną z lepszych części jest MH Freedom Unite na PS (jest emu) jest tam najwięcej potworów a większość potworów w seriach tej gry się powtarza, jedynie dodają nowe.

Eee... Tak, jeżeli mówimy o emulatorach. Nie jeżeli mówimy o grach.

MHFU ma 81 potworów, 22 lokacje i 11 broni. MH4U ma 98 potworów, 23 lokacje i 14 broni. Do tego specjalny tryb "Expedition".

Radzę zaktualizować informacje.

I przypominam, że na forum nie popieramy piractwa.

Gra o walce z bossami? Shadow of the Colossus :)

*edit* OT: Kurcze Tay, aż sprawdziłem, bo nigdy nie byłem pewien i rzeczywiście: "Therefore, whether you have an authentic game or not, or whether you have possession of a Nintendo ROM for a limited amount of time, i.e. 24 hours, it is illegal to download and play a Nintendo ROM from the Internet.". Całe życie w kłamstwie...

Cóż, ja nie kupuje i nie kupie żadnej konsoli bo PC to jedyna słuszna rasa i maja jej złożyć pokłon a nie robić konsole czyli upośledzone komputery. Life is brutal, na Syberię z tym chłamem.

http://suckmyjoystick.blogspot.com/

Przeczytaj wszystkie wpisy i przejrzyj na oczy, boś ślepa i głupoty gadasz. W skrócie: masz tam dowody na to, że konsole > PC, a jeśli chodzi o konsole to tym bardziej PS4, na którym niejedna gra działa płynniej i wygląda lepiej niż na PC. Po jaką cholerę komuś komputer za 3000zł, jeśli dla przykładu Far Cry 4 będzie działał i wyglądał gorzej niż na PS4, które jest za 1400zł (dowód na w/w blogu)? Btw. PC panhandling/beggar race, keep begging for our console exclusives. Jedyne co jest na PC, a nie ma na konsolach to ilość MMORPG'ów i liczba petycji błagających o nawet najgorszy port gier na PC.

Po prostu załamują mnie takie durne wypowiedzi osób oślepionych widokiem swojej grzałki za 3 lub 4 klocki, na której prawie żadna nowa gra nie chce działać w pełni płynnie. Konsolowe 30fps jest bardziej lub tak samo płynne jak komputerowe pseudo 60fps.

Pewnie i tak nie przemówię nikomu do rozsądku, bo [P]olscy [C]ebulacy mogą mieć wszystkie gry pobrane za darmo, tym samym pogarszając i tak beznadziejną sytuację swoich cebuskrzynek w świecie gier.

EDIT: Słowa pracowników Nvidii: "If PS4 has a real-time OS, with a libGCM style low level access to the GPU,then the PS4 1st party games will be years ahead of the PC simply because it opens up what is possible on the GPU"

Powyższe mocne słowa kieruję jedynie do osób, wypowiadających się o konsolach w podobny sposób jak Hasira. Sam gram na PC i konsolach.

@TOPIC Shadow of the Colossus, God of War, God Eater, Gods Eater Burst, Soul Sacrifice, Dragon's Dogma

Pozostaje czekać na MHO i Project Canto wydaje się obiecujący http://tetrahedralgames.com/2013/10/26/combat-animation-updates/#more-208. Może spróbuj God Eater na psp, emulator jest z tego co wiem. W międzyczasie może w Tere pograj :D.

http://suckmyjoystick.blogspot.com/Przeczytaj wszystkie wpisy i przejrzyj na oczy, boś ślepa i głupoty gadasz. W skrócie: masz tam dowody na to, że konsole > PC, a jeśli chodzi o konsole to tym bardziej PS4, na którym niejedna gra działa płynniej i wygląda lepiej niż na PC. Po jaką cholerę komuś komputer za 3000zł, jeśli dla przykładu Far Cry 4 będzie działał i wyglądał gorzej niż na PS4, które jest za 1400zł (dowód na w/w blogu)? Btw. PC panhandling/beggar race, keep begging for our console exclusives. Jedyne co jest na PC, a nie ma na konsolach to ilość MMORPG'ów i liczba petycji błagających o nawet najgorszy port gier na PC.Po prostu załamują mnie takie durne wypowiedzi osób oślepionych widokiem swojej grzałki za 3 lub 4 klocki, na której prawie żadna nowa gra nie chce działać w pełni płynnie. Konsolowe 30fps jest bardziej lub tak samo płynne jak komputerowe pseudo 60fps.Pewnie i tak nie przemówię nikomu do rozsądku, bo [P]olscy [C]ebulacy mogą mieć wszystkie gry pobrane za darmo, tym samym pogarszając i tak beznadziejną sytuację swoich cebuskrzynek w świecie gier.EDIT: Słowa pracowników Nvidii: "If PS4 has a real-time OS, with a libGCM style low level access to the GPU,then the PS4 1st party games will be years ahead of the PC simply because it opens up what is possible on the GPU"Powyższe mocne słowa kieruję jedynie do osób, wypowiadających się o konsolach w podobny sposób jak Hasira. Sam gram na PC i konsolach.@TOPIC Shadow of the Colossus, God of War, God Eater, Gods Eater Burst, Soul Sacrifice, Dragon's Dogma

Bastuj chłopie, wylej sobie wiadro wody na głowę.

Gry chodzą na konsolach płynnie bo MUSZĄ. Każda gra wydana na PS4 nie pcha go do przodu, przeciwnie jest z PC. Każda nowa gra zawyża wymagania i napędza rynek części komputerowych. I zmartwie Cię, na konsolach to niestety nie wygląda "lepiej". Poza tym tam gdzie producent nie może tam pośle fanów z modyfikacjami. Smutne ale prawdziwe. I nie pitol o tym o czym twórcy chcą przekonać "bo gdyby...", gdyby babcia miała wąsy...

Poczekamy, zobaczymy - może PS4(czy kolejna "generacja") wyprze PC z rynku i okaże się, że to jest jedyny słuszny wybór wtedy zwrócę honor. Ale póki co PS4 jest jakby "za murzynami" w kwestii graficznej(bo dla wydajności jakość jest obniżana...).

I nie piszę tego z poziomu "fanboya" PC, bo konsole szanuje i świetnie wspominam.

A za ciskanie "polskim cebulactwem" powinieneś wyłapać w mordę, dostać bilet w jedną stronę na zachód/wschód z wykluczeniem ze społeczeństwa. Znalazł się wielki i bez skazy diamentowy człowieczek który nosi łeb tak wysoko, że słomy ze swoich butów nie widzi wystającej.

Idę po maść....

dopisze no more heroes 1 i 2, folklore zresztą każdy shlasher ma lepsze czy gorsze bossfighty ....