Gry i piratach!

Witam!

Szukam gry w klimatach pirackich z takimi bajerkami:

-Posiadanie własnego statku z możliwością sprzedania go i kupienia nowego lub zdobycia nowego w stylu pirackim

-handel łupami

-walki morskie

-uzupełnianie armat, amunicji, załogi itd

-podbijanie miast itp

-duża ilość okrętów

-możliwość zejścia ze statku, ale nie obowiązkowo i nie musi być w celu wypełniania fabuły bo liczy się życie na statku :D

Wszystkie jakie znacie podawajcie, a ja dodam, że grałem kiedyś w piraci z karaibów, sea dogs, ale nie pamiętam co tam się działo tak z grubsza i nie wiem czy bede z nich zadowolony.

Teraz czasem pogrywam w piraci nowego świata, ale ta gra jest bardzo ograniczająca...

pamiętam grę typu Port Royal ale ma swoje lata już . Jeszcze był Pirates of Black Cove

Kojarzę jeszcze Piratów z Karaibów. Ma większość rzeczy, o których pisałeś i jeśli nie przeszkadza ci grafika z 2003 to polecam.

Sid Meier's Pirates też jest fajna

Age of Pirates 1/2 + combined mod

-Posiadanie własnego statku z możliwością sprzedania go i kupienia nowego lub zdobycia nowego w stylu pirackim---Możesz posiadać nawet własną flotę!

-handel łupami----i wszystkim innym..

-walki morskie--- nie tylko walki morskie z npc ale i walki ze sztormami i możliwość ataku wysp i przejęcia ich.

-uzupełnianie armat, amunicji, załogi itd---jest

-podbijanie miast itp--- jak już pisałem jest

-duża ilość okrętów--- jest ich w chu..

-możliwość zejścia ze statku, ale nie obowiązkowo i nie musi być w celu wypełniania fabuły bo liczy się życie na statku :D--- jest taka możliwość

Na podstawie tej gry powinni zrobić MMO!

https://www.youtube.com/watch?v=Y_A6GivqMpk

Za niedługo wychodzi Ravens Cry.

Bardzo czekam.

Pirates of the bourning sea czy jak sie tam to dokladniej nazywa ;).

-masz statki, masa roznych rodzajow, mozesz nowe budowac za surowce albo przejmowac (grajac jako pirat o czym za chwile)

-handel baaaardzo rozbudowany, glownie opiera sie na AH ale i od NPC mozna czasami ciekawe rzeczy dostac lub sprzedac smieci jakies

-walki morskie, sa, gra w zasadzie sie na nich opiera, wiele rodzajow kul, kazdy przydatny do innego stylu gry i innej taktyki, mozna np zniszczyc zagle kulami lancuchowymi, podplynac i przeprowadzic abordaz, albo z daleka spokojnie strzelac kulami rozpryskowymi, co przy uderzeniu zasypuja okolice gradem odlamkow i zaloge wybic

-uzupelnianie wszystkiego - jest, no po za zaloga, ale za to rekompensuje to masa roznych armat, kul, ulepszen (np wzmocnienie poszycia zagli przez co maja wieksza wytrzymalosc, czy tez wzmocnienie kadluba)

-podbijanie miast - jest i na tym sie opiera endgame dla wiekszosci, jest kilka frakcji m.in. hiszpanie, francuzi, piraci i kazda frakcja moze przejmowac miasta dla sb a potem mozesz zarzadzac danym miastem i np ustawiac podatki od handlu ;D

-statkow masz od groma, az ciezko jakis wybrac :D

-zejscie ze statku jest, np przy przejmowaniu miasta, najpierw ostrzelasz port i zniszczysz dziala nadbrzezne a potem podplywasz, cumujesz w poblizu i wychodzisz ze statku i idziesz na podboj miasta i wybicie zolnierzy i kapitana fortu :D

-dodatkowo gra jest dosc rozbudowana np pod wzgledem handlu i ekonomii - kazdy port ma swoje AH, poplyniesz 5 portow dalej i mozesz miec zupelnie inna cene niz w poprzednim porcie :D

Assassin Creed Black Flag. To glupio zabrzmi ale ta gra jest o piratach. Co prawda gra koncentruje sie na 1 statku, ale mozna go rozbudowywać na rozne sposoby. Zmiana kadłuba, dziobu, ilość i jakość dział, amunicja, załoga. Dodadkowo abordaże na statki, forty, handel w duzej ilości, polowania na skarby, polowania na ogromne ryby itp :). No jest tego cala masa ogolnie i myśle ze ci się spodoba :).

A może coś starszego, nie pamiętam wiele, ale pamiętam, że żałowałem jak zgubiłem płytkę :) Corsairs: Conquest at Sea

A może coś starszego, nie pamiętam wiele, ale pamiętam, że żałowałem jak zgubiłem płytkę Corsairs: Conquest at Sea

Niestety odpalenie tego na jakiejkolwiek nowej maszynie nie jest możliwe, chyba że z jakimiś mocnymi wygibasami. Sam posiadam dalej płytkę. :q

Sam od siebie dużo nie dodam, bo panowie wyżej wymienili wszystko w co grałem - a dodam że również lubię te klimaty

Co do Ravens Cry, też liczyłem... Rok, dwa temu, ale ta gra nie zapowiada się dobrze właśnie przez tak rozległy proces produkcyjny. Zupełnie jak Duke Nukem...

Jest nawet mmo marinistyczne Voyage Century. Kiedyś pogrywałem. Całkiem spoko gra, bardzo rozbudowana, mapa świata realistyczna (wszystkie kontynenty. Tylko niestety z obfitym w towary Item Shopem :)

Pixel piracy

Jest nawet mmo marinistyczne Voyage Century.

Nie dotykać.

Marynistyczne MMO jest tylko jedno i jest nim wymieniony wyżej Pirates Of The Burning Seas.

Zapraszam i polecam,

Piotr Fronczewski.

pamiętam grę typu Port Royal ale ma swoje lata już

Najnowsza jest część 3 Pirates & Merchants z 2012 roku.

Może trochę wychodzi poza kryteria, ale spróbuj też Empire: Total War, albo Napoleon Total War. Gra jest strategią, ale bitwy morskie są tam świetne. Zresztą cała gra jest świetna.

Ewentualnie Risen 2 i 3, ale to taki niedorobiony Gothic. Akcja dzieje się w czasach piratów i okrętów. Całkiem przyzwoita gra.

Witam!

Szukam gry w klimatach pirackich z takimi bajerkami:

-Posiadanie własnego statku z możliwością sprzedania go i kupienia nowego lub zdobycia nowego w stylu pirackim

-handel łupami

-walki morskie

-uzupełnianie armat, amunicji, załogi itd

-podbijanie miast itp

-duża ilość okrętów

-możliwość zejścia ze statku, ale nie obowiązkowo i nie musi być w celu wypełniania fabuły bo liczy się życie na statku :D

Wszystkie jakie znacie podawajcie, a ja dodam, że grałem kiedyś w piraci z karaibów, sea dogs, ale nie pamiętam co tam się działo tak z grubsza i nie wiem czy bede z nich zadowolony.

Teraz czasem pogrywam w piraci nowego świata, ale ta gra jest bardzo ograniczająca...