Cześć, postanowiłem stworzyć temat w którym moglibyście podzielić się opiami o grach. Chodzi jednak o wymienianie gier, które przez serwisy były ocenianie wysoko, wiele osób się nimi zachwyca a Was zupełnie nie zaciekawiły lub nawet odrzuciły. Prosiłbym aby posty zawierały tytuł i opis (dlaczego gra się nie podoba). Ja zacznę:
Dead Space 3 - Pierwsza część DS do jakiej podszedłem i od razu mnie odrzuciła całkowicie. Reklamowana jako horror potrafiący porządnie przestraszyć (nawet tak o niej wypowiadały się serwisy o grach) a przy tym dobra strzelanka i ogólnie ciekawa gierka. Od samego początku odrzuciło mnie lekko drętwe sterowanie i grafika. No, ale myślę sobie, że może będzie lepiej. Potem było coraz gorzej. System walki to porażka, ciekawszy jest już ten z minecrafta, bo czujesz/widzisz, że coś się dzieje. Nazwanie tej gry horrorem to obraza dla jakichkolwiek innych gier o tej tematyce. Nie potrafi przestraszyć, nie czuć klimatu. Strasznie nudzi: przejdź 10 metrów i zabij 5 przeciwników, przejdź 10 metrów i zabij 4 przeciwników, przejdź 10 metrów i (odmiana!) wciśnij guzik, aby otworzyć drzwi po czym zabij 5 przeciwników. Jakby przeciwnicy stanowili jakiekolwiek wyzwanie to ja rozumiem, ale stoisz w miejscu, strzelasz przed siebie i po chwili padają (nawet uciekać nie trzeba, bo się ich szybko załatwia). Zero dynamiki.