Witam. To pytanie bardziej do znawców tematu, ponieważ zastanawiałem się jakie obecnie gry MMO podbijają ichnie PC Bangi (kawiarenki), czyli co u nich z gier online jest popularne Być może znalazłbym coś dla siebie
Gry MMO, które podbiły Koreę Południową
Z pewnością jest to Maple Story i ostatnio chyba Blade &Soul. Więcej takich gier nie znam
Jeśli się nie mylę, to LoL i tam zawojował całkiem zacnej wielkości grono, choć zgaduję, że chodzi o coś, w co byś grał zrobionego w państwie krzaczków.
Maple Story, CS 1.6, Diablo3, troche LoL i SC2... kiedyś WoW
Maple Story to chyba podstawa, większość graczy w Korei raczej grali w ten tytuł. LoL'a nie można skreślać, a nawet powiem więcej LoL jest chyba najczęściej graną grą w Korei a za to Maple Story jest dalej w rankingu. Diablo choć to nie MMO ale w rankingu MMO widziałem. StarCraft 2 jest też jednym z najczęściej granych ''MMO'' w Korei. W Warcrafta 3 dużo grają i w Sudden Attack oczywiście nie mogę zapomnieć o Aionie i o wspaniałym Lineage'u. Zapomniałem o Fifie !
Blade & Soul jakiś czas temu był dość długo numerem jeden przebijając LoL'a i Maple Story, nie wiem jak jest teraz. D3 jest całkiem wysoko, wiadomo, Starcraft 1 i 2 i do tego Warcraft 3.
Kiedyś próbowałem w Maple Story grać Oczywiście widoczna jest różnica między wersją koreańską, a europejską lub inna na podstawie chociażby numeru wersji
Właśnie ja czekam na Blade&Soul, tylko zastanawiam się czy u nas będzie płatne czy zrobią f2p z premium lub jakimś item shopem. Jedno jest pewne, jak będzie cbt lub opt i będzie tak kozacka jak wygląda to upgrade kompa gwarantowany
Witam. To pytanie bardziej do znawców tematu, ponieważ zastanawiałem się jakie obecnie gry MMO podbijają ichnie PC Bangi (kawiarenki), czyli co u nich z gier online jest popularne Być może znalazłbym coś dla siebie