Hi All. Ostatnio , czytając dział "szukam MMO" zacząłem się zastanawiać nad tym, czego ludzie w ogóle oczekują od gry. W wymaganiach stawianych przez nich, coraz częściej widnieje sformułowanie "najlepsza grafika". Co to w ogóle znaczy? Dla mnie "najlepsza grafika to taka, która pozwala czerpać jak największą radość z gry. Tymczasem ludzie, używając tego okreslenia mają na myśli grafikę jak najbardziej reslistyczną, a tym samym nie dają nam innego wyboru, jak zaproponować im , maksymalnie 2letnią grę. Ale żeby nie było zbyt łatwo. Oczekują także, że gra będzie wspaniała, grywalna, popularna itd, itp.. normalnie cud, miód i orzeszki..
Ile takich gier znamy? dwie? trzy?
Idź my dalej. ostatnimi czasy, "szukający" nie chcą grać w gry proponowane przez nas, uzasadniając to mniej więcej tak: "Bo oglądałem fimik na yt". I wszystko jasne. Po co grać, skoro można obejrzeć gameplay i stwierdzić jakość gry?
Zmierzam do tego, że najgrywalniejszymi tytułami z freeMMO , są te , które swoje lata już mają. No bo powiedzmy szczerze.. przy jakiej nowszej grze spędziliśmy tyle czasu, co przy jakiejś nieco bardziej sędziwej?
Ostatnio w nowsze mmo, gra się tylko, żeby zobaczyć , czy czasem nie szykuje się jakaś rewolucja..Wcześniej , czy później gra i tak ląduje w koszu...