Gry MMO

Hi All. Ostatnio , czytając dział "szukam MMO" zacząłem się zastanawiać nad tym, czego ludzie w ogóle oczekują od gry. W wymaganiach stawianych przez nich, coraz częściej widnieje sformułowanie "najlepsza grafika". Co to w ogóle znaczy? Dla mnie "najlepsza grafika to taka, która pozwala czerpać jak największą radość z gry. Tymczasem ludzie, używając tego okreslenia mają na myśli grafikę jak najbardziej reslistyczną, a tym samym nie dają nam innego wyboru, jak zaproponować im , maksymalnie 2letnią grę. Ale żeby nie było zbyt łatwo. Oczekują także, że gra będzie wspaniała, grywalna, popularna itd, itp.. normalnie cud, miód i orzeszki..

Ile takich gier znamy? dwie? trzy?

Idź my dalej. ostatnimi czasy, "szukający" nie chcą grać w gry proponowane przez nas, uzasadniając to mniej więcej tak: "Bo oglądałem fimik na yt". I wszystko jasne. Po co grać, skoro można obejrzeć gameplay i stwierdzić jakość gry?

Zmierzam do tego, że najgrywalniejszymi tytułami z freeMMO , są te , które swoje lata już mają. No bo powiedzmy szczerze.. przy jakiej nowszej grze spędziliśmy tyle czasu, co przy jakiejś nieco bardziej sędziwej?

Ostatnio w nowsze mmo, gra się tylko, żeby zobaczyć , czy czasem nie szykuje się jakaś rewolucja..Wcześniej , czy później gra i tak ląduje w koszu...

Racja, racja dlatego też powinniśmy zamknąć dział Szukam MMO :D.

Dopowiem jeszcze, że szukający zakładają po sześć tematów i w każdym dostając taką samą odpowiedź nie wyciągają z tego wniosków.

Jeszcze akcja z dzisiaj user freassasin(coś takiego) napisał temat w dziale Szukam MMO, ale poco jak on wychwala L2 i M2 nad życie? I nic jego poglądów nie zmieni, to po h*ja zakładać taki temat. Naprawdę niektóre ludziska mają tak nasrane w łbie, ajjj moja propozycja to zamknąć dział Szukam MMO :).

I to kara za to ,że nie potrafią dosłownie sprecyzować w jaką grę chcą grać np. "By była wciągająca lub fajna". Czasem czytając tam tematy ,aż serce mnie boli na widok tych beznadziejnych postów. Szczerze mówiąc to od początku uważałem ten dział za bezużyteczny. Można również dobrze poczytać artykuły i się dowiedzieć o danej grze ,a nie jeszcze się pytać jkiedy na forum jak i stronce jest wszystko ładnie opisane. Przecież po to właśnie są recenzje. Dobra okazja dla spamu bo zawsze zalatywała tam pomoc dla cierpiącego (nawet do 20 postów).

Tyle że 90% społeczności na forum szuka MMO,wyszuka MMO i odchodzi...Taki z nich pożytek.

łosiu,wywnioskować można z tego,że gdybyśmy zamknęli dział"Szukam MMO" to na forum zostało by około 100 aktywnych osób.Proponuję nie zamykać działu,bo to będzie koniec Forum.

A może porozdzielać na głównej stronie gry na "fantasy" "fps" etc ?

będzie bardziej przejżyste; p

// WTF? Jak ten post z ort'em , ma się do tematu?

ins

Nie do końca o to mi chodziło.. ale też jest ciekawie.

Dział "Szukam mmo" jest potrzebny. Nie może zostać wywalony. Wielu ludziom bardzo się przydał i jeszcze długo będzie użyteczny.

Hi All. Ostatnio , czytając dział "szukam MMO" zacząłem się zastanawiać nad tym, czego ludzie w ogóle oczekują od gry. W wymaganiach stawianych przez nich, coraz częściej widnieje sformułowanie "najlepsza grafika". Co to w ogóle znaczy? Dla mnie "najlepsza grafika to taka, która pozwala czerpać jak największą radość z gry. Tymczasem ludzie, używając tego okreslenia mają na myśli grafikę jak najbardziej reslistyczną, a tym samym nie dają nam innego wyboru, jak zaproponować im , maksymalnie 2letnią grę. Ale żeby nie było zbyt łatwo. Oczekują także, że gra będzie wspaniała, grywalna, popularna itd, itp.. normalnie cud, miód i orzeszki..

Ile takich gier znamy? dwie? trzy?

Idź my dalej. ostatnimi czasy, "szukający" nie chcą grać w gry proponowane przez nas, uzasadniając to mniej więcej tak: "Bo oglądałem fimik na yt". I wszystko jasne. Po co grać, skoro można obejrzeć gameplay i stwierdzić jakość gry?

Zmierzam do tego, że najgrywalniejszymi tytułami z freeMMO , są te , które swoje lata już mają. No bo powiedzmy szczerze.. przy jakiej nowszej grze spędziliśmy tyle czasu, co przy jakiejś nieco bardziej sędziwej?

Ostatnio w nowsze mmo, gra się tylko, żeby zobaczyć , czy czasem nie szykuje się jakaś rewolucja..Wcześniej , czy później gra i tak ląduje w koszu...