Witam, mam pytanie odnośnie gier na androida. Jak wiemy jest kilka tytułów które są i na PC i na androida.
Np. Ragnarok, conquer online, Albion.
Moje pytanie brzmi - jest tego więcej ? Wymieniajcie !
Witam, mam pytanie odnośnie gier na androida. Jak wiemy jest kilka tytułów które są i na PC i na androida.
Wiem, że android jest też na tabletach, ale szkoda, że Albion Online nie będzie na smartfony :\
Co do pytania, to chyba chodzi ci o gry MMO, ale po spojrzeniu na dział nie jestem do końca pewien.
Syberia 1 i 2
Machinarium
Limbo
Grand Theft Auto III, Vice City, San Andreas,
Gry od Telltale Games
Hearthstone
Baldur's Gate I i II
Icewind Dale I i II
Worms 2
The Sims 3 (nie ma 1 )
Another World
Final Fantasy I - VII
Ratchet and Clank
Metal Slug (jakieś)
Soul Calibur
Mortal Kombat X
Max Payne 1
Tomb Raider 1 i 2
Bard's Tale
Larry
Simon The Sorcerer ( ^.^ )
Broken Sword
Botanicula
Valiant Hearts
Republique
Lords of the fallen (zapowiedzieli go w 2014; nie wiem, jak oni przeniosą Dark Souls na dotyk na malutkim ekraniku)
Fahrenheit: Indigo Prophecy Remastered (remaster, ma być; jest na iOS :X)
Jest jeszcze Portal, Doom, Half-Life etc., ale one wymagają NVIDIA shield.
Coś z "MMOG":
Stronghold Kingdoms (ma być)
Total War Battles: KINGDOM (ma być)
Club Penguin (XDD)
Wykastrowany Age of Wushu i MU Online
Final Fantasy XI (ma być w 2016, ale chyba nie w takiej samej wersji)
XCOM: Enemy Unknown, Shadowrun Returns.
Albion jest też na smartfony, grałem normalnie na note 3
Nie za bardzo zrozumiałem, co mieli na myśli pisząc:
"Nope, just tablets! Remember that Albion Online is a true MMO experience, and shouldn't be played on a screen smaller than 7 inches. Playing on a phone would hinder your enjoyment of the game." http://steamcommunity.com/workshop/filedetails/discussion/315245312/613937306874675015/
Myślałem, że nie będę mógł tego pobrać, jeśli nie będzie zgodne z moim modelem. To fajnie, że można. A próbowałeś z tym PvP? Da się grać bez ciągłego denerwowania się?
Znaczy note 3 ma 6 cali i po prostu menu jest trochę mniejsze a w pvp nie ma problemu bo zwyczajnie dawało się uciec czy zamordować jak na tablecie.
Gry z PlayStation 1 działają bezproblemowo na Andkach pod emulatorem ePSX.
A gier z tej konsoli jest mnóstwo fajnych.
To dobra informacja a wiesz jak pobrać ? Bo w jaka 2 bym pograł
Emulator epsx znajdziesz w Google, bo jest darmowy i całkowicie legalny. Wpisz ePSX android i będzie.
Musisz jedynie załatwić sobie plik BIOS (teoretycznie pobrany ze swojej własnej konsoli ), bo tego nie wolno rozpowszechniać legalnie.
A skąd pobrać gry też nie mogę powiedzieć, bo to nielegalne i dostane warna
Wszystko działa elegancko. Grałem niedawno w Final Fantasy 8, chodził lepiej niż na Plejaczu.