Gry na emulatory

Poszukuję gier na emulatory, które potrafią wciągnąć...Wiem, jest ich masa, ale jako, że będę te gry odpalał na telefonie musi dać się w nie komfortowo grać. Grałem w dużo gier z GBA, teraz rozmyślam nad grami z psx i psp. Spróbowałem póki co emulator psp i w tekkenie mam 6 fpsów ;_; Da się dobrze grać tylko w LocoRoco. Co jesteście w stanie polecić?

Jeśli ważny jest model telefonu-Xperia M2

Pokemony <3 jeszcze jakies Dragon ball legacy lub yu-gi-oh albo Final fantasy to potrafi wciągnąć na długie godziny choć widzę ze strona z ROMami już źle działa lub usunięte zostały romy strona coolroom.com ale gdzieś znajdziesz albo gry na ps tekken 3 lub coś podobnego emulatory na androida są.

PSX: Disgaea, Vagrant Story, Final Fantasy 7, Metal Gear Solid.
PSP: Monster Hunter Freedom United, God Eater: Burst, Final Fantasy: War of the Lions, Final Fantasy: Dissidia, Disgaea 2: Dark Hero Days.

GBA: Final Fantasy 4-5-6, Golden Sun 1-2, Legacy of Goku 1-2-3, Pokemon Fire Red/Emerald.

SNES: Seiken Densetsu 3, Megaman X6, Chrono Trigger.

Najlepsze gry w jakie było mi dane grać na owych konsolach, polecam gorąco.

Dorzucę kilka tytułów do tego co kolega z dobrym gustem wyżej napisał :D

Wszystkie na PSX.

Final Fantasy 8 i 9, Star Ocean, Legend of Legaia, Legends of Dragoon, Persona, Xenogears, Valkyrie Profile, Chrono Cross

Każda z tych gier to około 45godzin niezapomnianej zabawy, a fabuła nieraz lepsza niż niejedna książka czy film.

Miłego grania. Daj znać jak już przejdziesz wszystko :D

@FieryAngel

Nie wymieniłem FF 8 i 9 tylko dlatego, że nie byłem pewien, czy są one na PSX (Sam grałem w nie na PS2). ^^

Ale fakt, zapomniałem kilka tytułów, które dzięki Tobie sobie przypomniałem.

PSP: Persona 3 Portable, Hexyz Force, Joanne D'Arc, Tales of the World.

GBA: Summoner Night Swordcraft Story 1/2, Legend of Mana, Tales of Phantasia.

Wszystkie te gry są godne uwagi, również te, które podał Fiery. Grałem we wszystkie i z czystym sumieniem wszystkie mogę polecić. :)

Pokemony jak i FF'y mam dawno za sobą.

Niestety Monster Huntera mój telefonik nie uciągnie, a Metal Gear Solid to strzelanka więc będzie się niekomfortowo grać ;_;

I dziękuję za resztę tytułów. Już biorę się za granie c:

Gdyby ktoś jeszcze znał jakieś ciekawe tytuły...nie obrażę się jeśli je napisze c:

a mógłby ktoś podać link do emulatora GBA na androida i od razu do pokemonów? dzisiaj zakupuje sobie tableta z androidem i chcialbym od razu pograc :)

Nie dam Ci linka, bo nie wiem czy mi tutaj wolno, wg tego śmiesznego regulaminu, który każdy moderator interpretuje sobie na swój własny, magiczny, tęczowy i niepowtarzalny sposób.

Nie wiem czy rom tej gry jest chroniony jakimiś śmiesznymi prawami, a możliwe że jest.

1.4. Nie wspieramy piractwa. Kategorycznie zakazane jest umieszczanie linków do stron z nielegalnymi kopiami oprogramowania (chomiki, torrenty itp.). Usuwane będą również tematy związane z problemami z działaniem pirackich wersji gier lub programów, a ich autorzy nagradzani ostrzeżeniami według aktualnej drabinki kar.

Za to mogę polecić Ci, żebyś wpisał to o co pytasz w Google, a pewno znajdziesz odpowiedź, bo Wujek wie wszystko.

Swoją drogą ciekawe, czy jest ktoś w Polsce kto kupił oryginała tej gry, a nie popylał pod emulatorem...

A dla autora tematu jeszcze jedną grę sobie przypomniałem, to Breath of Fire 3. W jedynkę i dwójkę nie grałem, a w czwórkę grałem na PC, więc nie wiem czy są dostępne na PSX, czy na coś innego.

Pomyśl czy to legalne patrząc na stronę z romami, która ze względu na większe firmy i wezwanie do skasowania, musiała się pozbyć całej kolekcji. Oczywiście, że jest to nielegalne, ponieważ gry te wciąż można dorwać za mare grosiaki. To też polecam zrobić. Kupienie GBA i pogrywanie na nim jest o wiele wygodniejsze to raz, a dwa bateria starcza na kilka razy dłuższą grę. To samo z konsolami, aktualnie te starsze można wyrwać za grosiaki, a frajdy jest od groma

"a Metal Gear Solid to strzelanka" - Nie mam pojęcia kto Ci takich głupoty nagadał, ale grubo się mylisz. Metal Gear Solid to najlepsza skradanka jaką przyszło wydać na świat, Thief'y i inne rzeczy tego pokroju mogą tylko pozazdrościć świetnego systemu u swojego dziadka. Jedyne momenty gdzie musisz użyć broni to walki z bossami, całą resztę gry idzie przejść "po cichutku", tak też zawsze grałem i taki też styl gry sprawiał mi najwięcej przyjemności. :) Mimo wszystko polecam Ci spróbować.

Suikoden, Gran Tourismo, Legend of Mana, Final Fantasy to naprawde must have jezeli nie grales. Star Ocean

Castlevania.A jak chcesz cos trudnego i naprawde strasznego Resident Evil, Silent Hill. Prawda taka, ze na PSX,GBA wiekszosc gier to bardzo dobre tytuly, bo kiedys gry robili z pasji i checi rozwoju.

Steven, po prostu wpisz w google play'u :GBA emulator...i tyle.

Dobra, dobra...starczy tych RPG'ów xd Może teraz jakieś gry akcji/zręcznościówki? Coś pokroju MegaMana albo Raymana?

NVMINER, mam w planach zakupić 3DS'a, ale póki co cierpię na brak pieniędzy. A co do reszty...Psx'a nie weźmiesz do pociągu. Poza tym nie mam telewizora w swoim pokoju (jest mi niepotrzebny) a podłączanie i odłączanie konsoli do monitora byłoby irytujące.

Derpblade, po prostu zobaczyłem gameplay i tak to wyglądało ._.

Grałem w Tenchu na emulatorze i grało się...no niezbyt fajnie. Z MGS pewnie byłoby to samo. No ale cóż, sprawdzę c:

Od siebie dodam (chociaż nie wiem czy ten emulator jest na telefon) mame32 i poniżej kilka ciekawych tytułów:

- Three Wonders

- Wild Wild West C.O.W Boys of Moo Mesa

- Battle Toads

- Cadillacs and Dinosaurs

- Captain Commando

Jak będziesz zainteresowany daj znać z chęcią pomogę znaleźć więcej klasyków (=

Poszukuję gier na emulatory, które potrafią wciągnąć...Wiem, jest ich masa, ale jako, że będę te gry odpalał na telefonie musi dać się w nie komfortowo grać. Grałem w dużo gier z GBA, teraz rozmyślam nad grami z psx i psp. Spróbowałem póki co emulator psp i w tekkenie mam 6 fpsów ;_; Da się dobrze grać tylko w LocoRoco. Co jesteście w stanie polecić?

Jeśli ważny jest model telefonu-Xperia M2