Gry na GamePada

Yo! Kupiłem sobie GamePada na PC i chciałbym Was zapytać, jakie są fajne gry na GamePada. Wiem, że Assassin Creed. Dawajcie dalej.

PES, ewentualnie FIFA, z tym, że najlepiej jak masz dwa pady i kogoś do wspólnej gry ;)

Yo! Kupiłem sobie GamePada na PC i chciałbym Was zapytać, jakie są fajne gry na GamePada. Wiem, że Assassin Creed. Dawajcie dalej.

pewnie wszystkie które mają odpowiedniki na konsolach i nie tylko :P

Przykłady podaj mądralo :)

Oczywiście - Raymany wszystkie (The Great Escape, M [Millenium bodajże] i Holdum Havoc). Kupa lat minęła a graficznie mało gier ją przegoniło. Zresztą gameplayowo też mało gier ją przegoniło.

Wszystkie sportowe, takie jak FIFA, PES, NBA etc.

Wyscigi samochodowe, np. GRID, choc w tym gatunku, to chyba lepiej bawic sie z kierownica.

Gry platformowe te w 2d jak i 3d (choc ja wole w 2d na padzie, ale juz w 3d na myszce i klawie). Np. GEX, albo psychonauts.

GRID chodzi świetnie na padzie, ale trochę pierdzielenia się było. zaraz zainstaluje wibracje

Prince Of Persia Przyjemnie się gra. najogólniej wszystkie platformówki jak wyżej wymieniono.

Podobno dobrze się gra tez w różne strzelanki na kompa. Jak sobie przypomnę różne tytuły to napisze je.

a ja poelce Ci Devil My Cry. Od wtorku w cd action (DMC4) zreszta na głównej jest w newsach. Ja odrazu kupuje

Wiem, Wiem :) Biore Devila.

Wszystkie NFS`y + Trackmania Nations Forever, miło się w nie gra na Padzie. ;)

Oczywiście - Raymany M [Millenium bodajże]

Rayman M - Multiplayer.

Btw. Miałem te raymany 3 lata temu zakupione w niemczech (jedno pudło, trzy gry, za bodajże... coś ponad 20 Euro)

Tekkeny są też fajne, przygodówki jak najbardziej m.in Crash Bandicoot

też ci polecam DMC :P

a jak chcesz zagrać w świetną gre 2D polecam ci "Ragnarok Battle Offline" gra jest prześwietna (szczególnie dla fanatyków Ragnaroka jak i MMORPG :D)

a jak w jakiejś grze czasem byś nie miał możliwości użycia Pada to ci polecam program JoyToKey dzieki któremu możesz podmieniać klawisze z klawiatury na pada :P

Uważam, że na gamepadzie możesz zagrać :

- Tekken już to ktoś chyba wymieniał.

- GTA San Andreas grał kolega i podobno gra się dobrze.

- GTA IV.

- Devil may cry 4.

- Driver 4 gra podobna do GTA, ale mi się nie podobała. Misje dla mnie były monotonne.

- Harry Potter, jeżeli Ci się podoba to raczej da się w to grać.

- Crysis chyba w to można grać, tylko nie wiem jak jest z tymi zmieniającymi się umiejętnościami, chodzi mi o te co zmienia np. szybkie bieganie, wysokie skakanie, niewidzialność itp.

- Burnout Paralise to chyba tak się pisze, to samochodówka, na pewno znasz.

- Batman sam nie grałem, ale chyba dobrze by się grało.

- Formuła 1 gra się dobrze, widziałem jak raz kolega grał, jak się ścigał przez neta więc Ci polecam.

- NBA to wiadomo można robić wiele nowych tricków, których nie ma na klawiaturze.

- NHL, czyli hokej.

- Tony Hawk tak jak chyba w przypadku NBA, można osiągnąć lepszą sprawność przy robieniu tricków i w ogóle.

- Star Wars w tą najnowszą część można dobrze się nauczyć grać, zwłaszcza te skakanie i wymachiwanie mieczem świetlnym.

- Assasin Creed 1 i 2, to chyba wiadome dlaczego polecam.

Początkowa gra na gamepadzie jest trudna. Ale jak się nauczy w to grać, to można potem wymiatać. :D To tyle co sobie przypomniałem. Znajdziesz coś dla siebie.

Polecam COD4,5,6 wszystkie dostępne na pc części Tony Hawk, fife 9/10, NFS Undercover NBA oraz GTA VI

COD na pada trochę mija się z celem. Co do NBA to EA swojej wersji już nie wydaje, chyba, że starsze, bo w tej od 2K ponoć poziom jest dla laików koszmarny.