Gry na kilka osób na jednym komputerze

Poszukuję gier w które mógłbym pograć ze znajomymi na jednym komputerze. Może to byc gra na jednej klawiaturze jak i na klawiaturze i padzie. Ale, żeby poszło na moim złomie ;P

Pamięć (RAM) 2,00 GB

Procesor AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics 1.65 GHz

Windows Vista 32 bit

Grałem w:

-Metal Slug Anthology

-Trine 2

-Magicka

-Heroes 3

-Heroes 4

-Heroes 5

-Heroes 6

-Crash Time 2

-Crash Time 3

-Little Fighter 2

-Bro Force

-Castle Crashers

-Mad Tracks

-Rayman Legends

-Lego Harry Potter lata 1-4

-Lego Władca Pierścieni

Heroes 3, Worms Armageddon

The Expendabros (za darmo na steam) (Jest to przerobiona wersja BroForce) Sa w niej postacie z Niezniszczalnych o ile sie nie myle można grać w 4. Gra nie jest jakoś mega wymagająca ani nic z tego ale na zabicie czasu może być.

Z wyścigów (do 2 osóB) polecam:

- RPM Tuning

- TOCA Race Driver 3

- Crash Time 2

Zrecznosciówki:

- Gumboy Turnament

- gry z NES'a

Strzelanki:

- Serious Sam'y

Slasher ( minimum jeden pad):

- Epic Emporium (aka Sacred 3)

Bijatyki:

- Street Fighter IV (do 2 osóB)

- Super Street Fighter IV (jw.)

- Mortal Combat'y (jw.)

- Little Fighter 2 (do kilku osób - klasyk).

Mam nadzieję, że pomogłem choć trochę.

Resident Evil 5

Trine

Magicka

Heroes 3,4,5,6 Osobiście polecam 5 albo 6

Disciples 2 lub 3

Age of Wonders 3 - nowa gra

Civilization 5, najlepiej z dodatkami

F1 2013/14

Do tego każda gra z PSX i PS2 pod emulatorem.

W heroesy grałem we wszystkie części wormsy również. BroForce też już mam za sobą. Wyścigi jakoś nie specjalnie mnie przekonują ale mam crash time 2 i 3. Serious sam z tego co słyszałem we dwóch można tylko na konsolach. Street fightera bym musiał looknąć. Mortal Kombat mam na PSP. Little Fighter również mam za sobą. Dzięki za wasze typy ale niewiele z nich mnie przekonuje.

Metal slug, ale to tylko na dwie osoby.

Resident Evil 5TrineMagickaHeroes 3,4,5,6 Osobiście polecam 5 albo 6Disciples 2 lub 3Age of Wonders 3 - nowa graCivilization 5, najlepiej z dodatkamiF1 2013/14Do tego każda gra z PSX i PS2 pod emulatorem.

Resident Evil napewnbo sprawdzę. W Trine 2 grałem z siostrą. Magicka również gości na steamie i jest już za mną. Disciples wiele dobrego o tej grze słyszałem napewno sprawdzę! Age of Wonders 3 brymi ciekawie. Civilition 5 nie pryzpado mi do gustu. O Wyścigówkach już pisałem, że nie jarają mnie. PS2 mam na półce :).

W Serious Sam można grać też na kompie , wiem bo sam kiedyś grałem z bratem :D

Metal slug, ale to tylko na dwie osoby.

Mam Metal Slug Anthology na PSP

WIesz co? Nie zebym cie krytykowal, ale mogles w pierwszym poscie napisac, w jakie gry juz grales, a wtedy wszystko by poslzo sprawniej.

Sprawdz Liero.

WIesz co? Nie zebym cie krytykowal, ale mogles w pierwszym poscie napisac, w jakie gry juz grales, a wtedy wszystko by poslzo sprawniej.Sprawdz Liero.

Faktycznie nie pomyślałem :/ zaraz edytuje post i dopisze w co grałem.

Castle crashers, strategie turowe takie jak heroesy, battleblock theather, magicka, mortal kombat, awesomenauts, polecam hubcert ;D.

Touhou Hopeless Masquerade - ciekawa bijatyka
Adventures of Shuggy - zręcznościowa platformówka

Future Cop ma możliwość grania na jednym PC dwóch osób. Bardzo fajna zabawa, tak w co-opie jak i VS. Ten drugi tryb jest bardzo podobny do gier typu MOBA. Podejrzewam także, że można było chyba ustawić pada/joystick jako drugi player.

Nie pamiętam czy dało się grać po sieci, ale tak jak w HoM&M 3, zabawa na żywo z kimś jest o wiele atrakcyjniejsza niż sieciowa. Także polecam wygrzebanie gdzieś tego tytułu.

Pamiętam jeszcze była taka gra z motorami, gdzie można było grać nawet w 4 osoby na jednym ekranie. Można było grać ścigantami jak i crosowymi.

Poza tym polecam emulator do gier typu SNES (goal 3, micro machines, Duble Dragon itd.). Tam jak za starych dobrych czasów podróbek Pegazusa, można rezać na jednym PC w kilka osób nawet. Miałem kiedyś emulator z możliwością gry po sieci LAN (hamachi chyba tylko).

EDIT

Aha, była też taka ściganka, INSANE. Tam przypadkiem nie dało się grać na podzielonym ekranie ?

Z wyścigów (do 2 osó polecam:- RPM Tuning- TOCA Race Driver 3- Crash Time 2Zrecznosciówki:- Gumboy Turnament- gry z NES'aStrzelanki:- Serious Sam'ySlasher ( minimum jeden pad):- Epic Emporium (aka Sacred 3)Bijatyki:- Street Fighter IV (do 2 osó - Super Street Fighter IV (jw.)- Mortal Combat'y (jw.)- Little Fighter 2 (do kilku osób - klasyk).Mam nadzieję, że pomogłem choć trochę.

Mortal Kombat*, do 4 osób np. w MKKE.

Mortal Kombat*, do 4 osób np. w MKKE.

Możliwe.

Crash Bash

Szukałem kilku tytułów w tym Crash Bash, Future Cop i Touhou Hopeless Masquerade ale nie mogę znaleść. Może to dlatego, że szukam tutaj: http://www.gry-online.pl/

Future Cop http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=2308

Crash Bash http://pl.wikipedia.org/wiki/Crash_Bash

Touhou Hopeless Masquerade http://pl.touhouwiki.net/wiki/Hopeless_Masquerade

Future Cop jest boski. Grałem w to dawno temu z bratem. Jedna z najlepszych gier tamtych czasów. Zapomniałem sobie całkowicie o niej, dzięki za przywrócenie wspomnień vilczy ;)