Gry na laptopa

Witam. Poszukuję jakieś gry na laptopa, z którego korzystam na czas naprawy PieCa. Lubię FPS, nie pogardzę RPG. Jednak mimo wszystko pograłbym chętnie w coś bliższe naszym czasom, ew. Sci-fi. Milo by było dyby to było MMO(Zostałem przyjęty do Closed Bety Lego Universe, no ale brakuje mi 100 MB pamięci karty video), może wciągnęło by mnie na dłużej. Może być via www, byle graficzne. Jakieś propozycje?

A... Najważniejsze a bym zapomniał - wycinek z DxDiag:

------------------

System Information

------------------

Time of this report: 3/30/2010, 16:50:27

Machine name: ***

Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Dodatek Service Pack 3 (2600.xpsp.080413-2111)

Language: Polish (Regional Setting: Polish)

System Manufacturer: ***

System Model: ***

BIOS: Phoenix FirstBIOS Notebook Pro Version 2.0 for IBM ThinkPad

Processor: Intel® Pentium® M processor 1.70GHz

Memory: 510MB RAM

Page File: 409MB used, 840MB available

Windows Dir: C:\WINDOWS

DirectX Version: DirectX 9.0c

O f*ck co za ZŁOM :P

Pograj w MechQuesta, lub Exteela, Megaten

Nie wiem, bym wrzucil to do szukam mmo, ale jak piszesz, ze moze byc fps, albo cRPG, to zostawie tutaj. Najwyzej ktos madrzejszy to przeniesie. A jesli chodzi o gry, to

System Shock 1 i 2- polaczenie FPS'a z RPG. Nie patrz na rok produkcji, gra jest genialna.

Torment- Jeden z najlepszych RPG na naszej ziemi (moim zdaniem najlepszy, choc nie gralem we wszystkie, ale watpie, aby ktorys wywolal we mnie takie emocje, jakie wywolal Torment).

Człowieku masz lepsze "STATY" kompa niż ja (tego w salonie :D), a mi wszystko chodzi ;P

Polecam Dekaron i Wonderland (chodzą nawet 2 na raz)

A tak z poza beczki to zakładam, że pójdzie Ci (prawie) wszystko z gier z przed 2007r.

Z gier cRPG możesz zagrać w Gothica pierwszą część i drugą. :) Fajną gierką jest też Fable.

O f*ck co za ZŁOM

Drogi vXv - nie każdy ma tyle pieniędzy żeby kupić sobie mega super extra wyczochrany w kosmos komputer którego pewnie jesteś właścicielem.

@sqito

Ja mam takiego, tylko właśnie w naprawie.

@topic

Dzz - trafiłeś w sedno. System to coś dla mnie... Raczej tego nie kupię, freeware raczej to nie jest. Nie będziecie źli jeśli ściągnę z peba?

Dostałem od kumpla Ghotic I, kiedyś grałem ale coś olałem i nie mogłem przejść dalej potem. Chyba pogram...

A tak z poza beczki to zakładam, że pójdzie Ci (prawie) wszystko z gier z przed 2007r.

Tu się nie zgodzę :P Masz słaby procesor radzę ci pograć w Quake Live

Dzz - trafiłeś w sedno. System to coś dla mnie... Raczej tego nie kupię, freeware raczej to nie jest. Nie będziecie źli jeśli ściągnę z peba?Dostałem od kumpla Ghotic I, kiedyś grałem ale coś olałem i nie mogłem przejść dalej potem. Chyba pogra

Nie wiem, czy to mozna gdzies jeszcze kupic. Chyba nie. Troche szkoda, bo przydalaby sie jakas reedycja.

Ja mogę polecić torchlight. Małe wymagania, a Hack'n slash świetne! Idealne na parę godzin rozrywki. A FPS to AssaultCube - 40MB instalki a jazda bez trzymanki zagwarantowana! Do tego wymagana sprzętowe że nawet na Amidze poleci.

cs 1.6 może

Witam. Poszukuję jakieś gry na laptopa, z którego korzystam na czas naprawy PieCa. Lubię FPS, nie pogardzę RPG. Jednak mimo wszystko pograłbym chętnie w coś bliższe naszym czasom, ew. Sci-fi. Milo by było dyby to było MMO(Zostałem przyjęty do Closed Bety Lego Universe, no ale brakuje mi 100 MB pamięci karty video), może wciągnęło by mnie na dłużej. Może być via www, byle graficzne. Jakieś propozycje?

A... Najważniejsze a bym zapomniał - wycinek z DxDiag:

------------------

System Information

------------------

Time of this report: 3/30/2010, 16:50:27

Machine name: ***

Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Dodatek Service Pack 3 (2600.xpsp.080413-2111)

Language: Polish (Regional Setting: Polish)

System Manufacturer: ***

System Model: ***

BIOS: Phoenix FirstBIOS Notebook Pro Version 2.0 for IBM ThinkPad

Processor: Intel® Pentium® M processor 1.70GHz

Memory: 510MB RAM

Page File: 409MB used, 840MB available

Windows Dir: C:\WINDOWS

DirectX Version: DirectX 9.0c