@up Mam ochotę zagrać we wszystko, ale nie mam pojęcia od czego zacząćPytanie dodatkowe: emulator DSa i Pokemony na nim już działają czy nadal 353664 errorów albo się psuję po godzinie grania?
Ja aktualnie na tablecie, który kupiłem za 500 złotych z rok temu gram w gry na DS'a, poki 4 geny 100%, z turbo 120% (w czasie walk oczywiście więcej) zaś 5 80%. Mariany też z reguły nie schodzą poniżej 80%. Dlatego myślę że nowym PC powinieneś pograć bez problemów, sam na moim nowym PC nie próbowałem emulować DS'a, więc dokładnie powiedzieć jak to wygląda na PC nie mogę. Jeśli ciągnie Cię do emulacji to może PS2 lub Wii (jak zechcesz konkretne tytuły mogę wypisać)? Po za tym z gier, które można normalnie ograć na PC:
-Mirror's Edge (jeśli nie grałeś)
-Assasin's Creed 2 (i tylko 2, jedynka pewnie Cię na początku znudzi, jak wsiąkniesz w klimat możesz spróbować jedynkę i nowsze)
-Mass Effect (trylogia, też jeśli nie grałeś)
-Wiedźmin (obie, choć obstawiam że w 1 pewnie grałeś, przecież mi działała na 12 letnim PC
)
-DMC: Devil May Cry (jak wsiąkniesz w klimat to zagraj w 4 oryginalne części, 2 pierwsze były na PS2)
-Darksiders (obie części)
-Mortal Kombat 2011 (bez pada ani rusz)
-Borderlands (obie części, choć dla mnie jedynka bije dwójkę na głowę)
-Torchlight (obie części)
-TES: Skyrim (a jak nie grałeś w Obliviona też spróbuj, mimo że to taki Gothic 4 wśród TES'ów)
Z gier mniej wymagających (większość pewnie odpalałeś na starym PC, ewentualnie możesz spróbować podczas oczekiwania na nowy PC):
-Faster than light
-To the moon
-Super Meat Boy
-Shank (obie części)
-VVVVVV
@Down
Co do modów na grafikę ja ostatnio gram w NFS MW 2005 wyglądającym mniej więcej tak: https://www.youtube.com/watch?v=j-dRZKR1A88. Podobnie można zmodyfikować Half Life 2 czy GTA SA (jak skończę MW biorę się za szukanie modów graficznych do starszych gier, przy okazji mogę kilka zapodać).