Witam. Ostatnio zakupiłem pada od Xboxa 360 do PCta.
Mam pytanie związane z grami na pada a mianowicie jakie gry poleciacie (orócz fify, nfsa) bo to już i mam i próbowałem.
Mogą być wszystkie tytuły. Od rpg po zręcznościówki.
Pozdrawiam
Gry na pada
DMC
Fifa i inne platformówki.
W slashery (bijatyki) tez się da.
L4D2, Metal Gear Rising, Bound By Flame, Metro, Trials Fusion
NBA 2k14, F1 2013 (albo 2014 o ile jest, bo nie wiem), Resident Evil 6, Virtua Tennis 4, Magicka, Trine 1 i 2, WRC 4
Cała seria Final Fantasy, czyli 3,4,5,6 pod emulatorem SNESA, 7 i 8 są na PC, 9 emulator o nazwie ePSX, 10, 10-2 i 12 emulator do PS2 o nazwie PCSX2 Wszystko oczwyiście chodzi elegancko.
O, no i Mortal Kombat Komplete Edition, czy jakoś tak. Dobra gra. Albo jeśli wolisz to i Street Fighter jest dość nowy na PC, ale nie znam dokładniej nazwy, bo mało mnie ta seria interesuje.
Skullgirls
W Mars: War Logs można chyba było grać za pomocą pada.
Naruto shippuden: ultimate ninja storm 3 full burst - bijatyka z fabułą
The last remnant -jrpg
Y''s - jrpg, kilka części
Dark souls i ds 2 -Die, rise and die again
Child of light
Bastion
Emulator PSP (PPSSPP - nie ma wielkich wymagań sprzętowych) obsługuje pada, głównie warto pograć w Monster Huntery na tą platformę (i da radę przez neta).
A coś stricte na PC - Worms Golf oraz Rayman Legends.
Lost planet 1, 2 i 3
Hmmm ja polecę typową bijatykę czyli Mortal Kombat i może coś z zręcznościówek - serię Assassins Creed
Darksouls 1\2, Castle Crushers, Rogue Legacy, Fable 3 (nie wiem, czy w 1 można), king of amalur reckoning, Darksiders 1\2.Od biedy skyrim. Więcej nie pamiętam, ale jest jeszcze wiele gier, nadających się na grę padem
Brutal legend
Może w tym poście nie wymienię gry, ale za to przedstawię (albo co poniektórym przypomnę) program Xpadder. Dzięki niemu możemy przypisać dowolny klawisz klawiatury, na przycisk pada. Jeśli gra jest prosta w sterowaniu (np. Maple Story), możemy grać dużo wygodniej niż na klawiaturze.
Podałbym link do pobrania ale od wersji 5.3 program jest płatny (wcześniejsze można pobrać bez problemu za darmo).
ja polecam Castlevania lords of shadow 1 i 2
Dishonored i Alice:Madness Returns dla której to kupiłam pada, bo niestety bez niego grać się nie da.
W sumie to chyba ciężko teraz znaleźć singla, w którego nie da się zagrać z padem. Większość gier jest chyba właśnie projektowana pod niego - np. AC albo Wiedźmin II.
EDIT: Nie jest to tylko moja opinia, gra ma wyraźne problemy ze sterowaniem na klawiaturze, googlowanie tematu "umbrella bug" niby podaje jakieś rozwiązania, ale zazwyczaj jest to zbyt zaawansowane grzebanie w samej grze, że zwykły śmiertelnik tego nie ogarnie. Też myślałam kiedyś, że pad nie jest potrzebny, ale po tym, jak raz zmieniłam ustawienia klawiszy nie mogłam używać parasolki i czegoś tam jeszcze. Ani reinstall ani nic innego nie pomagało. Więc dlatego mówię, że dla własnej wygody lepiej nie grać bez pada.
Dishonored i Alice:Madness Returns dla której to kupiłam pada, bo niestety bez niego grać się nie da. W sumie to chyba ciężko teraz znaleźć singla, w którego nie da się zagrać z padem. Większość gier jest chyba właśnie projektowana pod niego - np. AC albo Wiedźmin II.
W Alickę nie da się grać bez pada? Błagam cię. Bardzo spoko się gra na klawie i myszce
A co do tematu to na pada ewidentnie Dark Souls 1 i 2 oraz ostatnio odkryte przeze mnie State of Decay jeżeli lubisz klimaty zombie. Bardzo zacna gra
Tak mi się jeszcze przypomniała: seria Batman
Barman fajny na padziora?