Gry na pada

Witam. Ostatnio zakupiłem pada od Xboxa 360 do PCta.

Mam pytanie związane z grami na pada a mianowicie jakie gry poleciacie (orócz fify, nfsa) bo to już i mam i próbowałem.
Mogą być wszystkie tytuły. Od rpg po zręcznościówki.

Pozdrawiam

DMC

Fifa i inne platformówki.

W slashery (bijatyki) tez się da.

L4D2, Metal Gear Rising, Bound By Flame, Metro, Trials Fusion

NBA 2k14, F1 2013 (albo 2014 o ile jest, bo nie wiem), Resident Evil 6, Virtua Tennis 4, Magicka, Trine 1 i 2, WRC 4

Cała seria Final Fantasy, czyli 3,4,5,6 pod emulatorem SNESA, 7 i 8 są na PC, 9 emulator o nazwie ePSX, 10, 10-2 i 12 emulator do PS2 o nazwie PCSX2 Wszystko oczwyiście chodzi elegancko. :D

O, no i Mortal Kombat Komplete Edition, czy jakoś tak. Dobra gra. Albo jeśli wolisz to i Street Fighter jest dość nowy na PC, ale nie znam dokładniej nazwy, bo mało mnie ta seria interesuje.

Super Meat Boy, akurat jest przecena na summer sale i amazonie (5.39$).

Skullgirls :3

W Mars: War Logs można chyba było grać za pomocą pada.

Naruto shippuden: ultimate ninja storm 3 full burst - bijatyka z fabułą

The last remnant -jrpg

Y''s - jrpg, kilka części

Dark souls i ds 2 -Die, rise and die again

Child of light

Bastion

Emulator PSP (PPSSPP - nie ma wielkich wymagań sprzętowych) obsługuje pada, głównie warto pograć w Monster Huntery na tą platformę (i da radę przez neta).

A coś stricte na PC - Worms Golf oraz Rayman Legends.

Lost planet 1, 2 i 3 ;)

Hmmm ja polecę typową bijatykę czyli Mortal Kombat i może coś z zręcznościówek - serię Assassins Creed

Darksouls 1\2, Castle Crushers, Rogue Legacy, Fable 3 (nie wiem, czy w 1 można), king of amalur reckoning, Darksiders 1\2.Od biedy skyrim. Więcej nie pamiętam, ale jest jeszcze wiele gier, nadających się na grę padem

Brutal legend :)

Może w tym poście nie wymienię gry, ale za to przedstawię (albo co poniektórym przypomnę) program Xpadder. Dzięki niemu możemy przypisać dowolny klawisz klawiatury, na przycisk pada. Jeśli gra jest prosta w sterowaniu (np. Maple Story), możemy grać dużo wygodniej niż na klawiaturze. ;)

Podałbym link do pobrania ale od wersji 5.3 program jest płatny (wcześniejsze można pobrać bez problemu za darmo).

ja polecam Castlevania lords of shadow 1 i 2

Dishonored i Alice:Madness Returns dla której to kupiłam pada, bo niestety bez niego grać się nie da.

W sumie to chyba ciężko teraz znaleźć singla, w którego nie da się zagrać z padem. Większość gier jest chyba właśnie projektowana pod niego - np. AC albo Wiedźmin II.

EDIT: Nie jest to tylko moja opinia, gra ma wyraźne problemy ze sterowaniem na klawiaturze, googlowanie tematu "umbrella bug" niby podaje jakieś rozwiązania, ale zazwyczaj jest to zbyt zaawansowane grzebanie w samej grze, że zwykły śmiertelnik tego nie ogarnie. Też myślałam kiedyś, że pad nie jest potrzebny, ale po tym, jak raz zmieniłam ustawienia klawiszy nie mogłam używać parasolki i czegoś tam jeszcze. Ani reinstall ani nic innego nie pomagało. Więc dlatego mówię, że dla własnej wygody lepiej nie grać bez pada.

Dishonored i Alice:Madness Returns dla której to kupiłam pada, bo niestety bez niego grać się nie da. W sumie to chyba ciężko teraz znaleźć singla, w którego nie da się zagrać z padem. Większość gier jest chyba właśnie projektowana pod niego - np. AC albo Wiedźmin II.

W Alickę nie da się grać bez pada? Błagam cię. Bardzo spoko się gra na klawie i myszce :D

A co do tematu to na pada ewidentnie Dark Souls 1 i 2 oraz ostatnio odkryte przeze mnie State of Decay jeżeli lubisz klimaty zombie. Bardzo zacna gra :D

Tak mi się jeszcze przypomniała: seria Batman

Barman fajny na padziora?