Gry na starszego laptopa

Witam!
Zwracam się do użytkowników z prośbą o polecenie gier na słaby komputer. Niestety sytuacja sprawiła, że niedługo będę zmuszony użytkować jedynie starszy laptop o niezbyt okazałych parametrach sprzętowych (z tego co wstępnie udało mi się zobaczyć to posiada on windows 7, 8 gb ram, grafika geforce 740M bodajże i intel i7 2,2 GHz).
Internet też do demonów szybkości nie należy.
Jakie tytuły jesteście mi Panie i Panowie polecić?
Wchodzą w grę gry mmo, gry przeglądarkowe oraz karcianki.
Obecnie gram w:

• Shakes & Fidget,
  • Pokemon TCG,
  • Diablo 3 jak mam dostęp do drugiego kompa (jednak to jeszcze tylko przez jakiś czas dlatego staram się sprzedać tam konto).

Fajnie jakby polecane gry były w podobnym klimacie/na podobnej mechanice jak te które wymieniłem.

Z tego co grałem to raczej nie interesuje mnie: Tibia (grałem w latach 2005 - 2008 i nie wiem czy chce mi się uczyć tej gry na nowo patrząc co się tam podziało), Runescape (nie podobało mi się), Metin 2 (grałem w gimnazjum i nie chcę do tego wracać), Margonem (nie podobało mi się), Gwint (średnio mi się podoba).

To na tyle. Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam i życzę wszystkim miłego dnia! :slightly_smiling_face:

Ja mogę polecić Royal Quest, przyjemny grindownik, Polski serwer, problemu z ilością graczy nie ma, bo trochę ich gra. Pewnie za chwile posypią się hejty, że p2w itp. ale gwarantuje Ci, że żadna z tych osób nie wbiła nawet 40lvla, nie wspominając już o 65, którego wbicie przy casualowej grze, zajmuje kilka miesięcy.

1lajk

L2 na jakiejś starszej kronice powinno działać.

Te Royal Quest, to jest p2w itp.

A tak po za tym, to nie wiem, może margonem?

Margonem mi się nie podobało.
Dzięki za odzew!
Jakieś gry przeglądarkowe polecacie?
Dzięki jeszcze raz i miłego dnia wszystkim.

bitefight lub gladiatus dobrze wspominam , moze runescape old school
? albo tibia :smiley:

Przeglądarkowe gry to raczej P2W
Może spróbuj hearthstone TFT od lola też spokojnie powinno działać na wszystkim.
Z gier MMO WoW Classic ma małe wymagania.
z Hack na slash to może titan quest Scared gry kosztują grosze
Zawsze też możesz sobie kupić jakieś starsze single teraz te gry kosztują grosze ew. poszukać sobie kogoś do strategi Heroes 3 Krucjate krzyżowiec