Gry nastawione na fabułę/klimat

Tak jak w temacie, szukam gierek nastawionych pod klimat lub fabuły. Preferuje gry 3D i wolałbym bez widoku z góry.

Będę dopisywał tu tytuły gier które zostały wymienione, a w nie nie grałem. Z góry dziekuje

Grałem w:

-Wiedzmina 1,2 czekam na 3

-Gothici wszystkie

-Dragon age'e wszystkie

-AC grane

-Neverwintery grane

-fable grane

-Tesy jakoś mnie nie zachęciły

-Riseny grane

-Alan wake grany

-The walking dead grany

-Mass effecty grane

-Mafia 2 grana

-Jade Empire

Edit: Wolałbym gry na pc. Nie posiadam żadnych konsol także gry konsolówki odpadają :/

MASS Effect - cała trylogia

Spec Ops: The Line, najlepsza fabuła wśród strzelanek.
Alan Wake, klimat wylewa się z ekranu

Polecam serię S.T.A.L.K.E.R :)

Autor tematu nie pisze nic o zagranych grach, przez co jest zgadywanka z tytułami. Co do tematu to 1. część Gothica, VTMB, Deus Ex, Anachronox, Omikron.

Gothic 1, 2 & Noc Kruka, Seria Dead Space, Seria Dragon Age, na upartego można ustawić kamerę na 3D, seria TES, a przynajmniej Morovind, Oblivion, Skyrimarrow-10x10.png... jeśli coś jeszcze mi się przypomni dam znać =3

Edit:

Przypomniałem sobie świetnego RPG`a, co prawda nie 3D, ale fabuła moim zdaniem genialna, mianowicie South Park: Kijek prawdy.

Mogą być MMO? Jak tak, to polecam The Secret World.

Ja ostatnio skończyłem Enemy Front. Ludzie piszą, że to crap, a mi się grało bardzo fajnie, wczułem się w ten wojenny klimat.

Fable, Wiedźmin,Risen - Baldur's Gate klasyka gatunku.

Wiedźmin 1,2 i niedługo 3

Gothic 1,2+Noc Kruka,3, Zmierzch Bogów (ten można sobie darować, bo ssie), 4 (zwany Arcania: Gothic)

Risen 1,2,3

Final Fantasy 3,4,5,6,7,8,9,10,10-2,12,13,13-2,13 Lightning Returns

Dragon Age: Początek, 2 i 3 (tylko jedynka jest dobra, dwójka ssie, a trójka jest nudna, nieciekawa i monotonna jak dla mnie)

Assassins Creed 1,2,3,4 (Dobra gra tylko ze wzlględu na ciekawą fabułę, rozgrywka nudna jak flaki z olejem)

Neverwinter Nights 1+dodatki i 2+ dodatki

Fable (tylko jedynka)

Morrowind, Oblivion i Skyrim (ten ostatni ssie)

Last Remnant

Two Worlds 1 i 2 (jedynka jest brzydka, polecam tylko dwójkę)

Gry pod emulator PSX

Vargant Story

Legend of Legaia

Legens of Dragoon

Star Ocean

Valkyrie Profile (dwójka jest chyba na PS2, więc można też na emulatorze grać)

Pesona (jest kilka części)

Xenogears

Breath of Fire 3 i chyba 4 (na pc jest 4 na bank)

Chrono Cross

Metal Gear Solid (Jest na psx, ps2 i PC, zależy która część)

W spisie twoich gier pojawiło się MMORPG, zatem rozumiem, że takie też można wymieniać, także może sprawdź Guild Wars 2?

Ogólnie jeżeli lubisz klimat i fabułę, to nie polecam ograniczać się do tej dostępnej w grze - lepiej pobawić się w RolePlay. Wtedy nie jesteś tak ograniczony i możesz odgrywać taką postać, jaką chcesz :) Podczas gdy w fabule oferowanej przez grę zwykle jest się w mniejszym, bądź większym stopniu obserwatorem - nie ma się na wszystko aż takiego wpływu jak w RP.

Kotor 1,2
Fallout 1,2,3, NV

Jesli lubisz gothica i fable to moge polecic ci Amalur'a. A z biedniejszego regalu to Bound by Flame lub tez przez innych nazywana marnym lekko zmienionym klonem 2 wiesia. Dark Souls, Borderlands. Jesli lubisz slashery to Dynasty Warriors 8(Za tydzien wychodzi wersja Empires z mozliwoscia kreacji swojego wojaka). Moze to i bezmyslna siekanka ale przerywniki to miód malina oraz mozna sie troche nauczyc o historii dawnych chin(oczywiscie jesli wyrzucimy magie).

Edit: Wolałbym gry na pc. Nie posiadam żadnych konsol także gry konsolówki odpadają :/

Na PC możesz grać w gry z konsoli. Wystarczy do tego emulator (taki programik do znalezienia w Google za free). Do konsoli PSX nazywa się ePSX. do PS2 nazywa się PCSX2.

Każda gra działa tak jak na konsoli. Z PS2 prawie każda.

Co do Final Fantasy, to cześci 3,6,7,8,13 i 13-2 są na PC (np. na Steamie). Każda gra to ok. 45 godzin świetnej zabawy i niesamowitej fabuły. Polecam :)

Middle-Earth: Shadow of Mordor historia dosc standardowa ale bardzo fajnie jest opisana co za tym idzie jest fajny klimat :). Poznajemy jedna z kluczowych postaci dla uniwersum Tolkiena z danych lat.

Ktos napisał Spec Ops The Line i bardzo dobrze bo gra jest mega klimatyczna. Szczegolnie jak sie przebrnie przez pierwsze pare godzin.

Metro Last Night jako ze pierwsza czesc Metra mi srednio sie podobala to kontynuacja ociekala klimatem

Napisałeś Mafia 2 powiem tylko tyle ze Mafia 1 jest o niebo lepsza :)

Wolfenstein Ten najnowszy.... Po prostu swietna gra, spodziewalem sie typowego shootera(po czesci taki byl) ale tworcy naprawde sie postarali o watek fabularny.

Seria Dead Space(w sumie cala) horror + ciekawie poprowadzony klimat filmowy. Polecam :)

Seria BioShock mega klimatyczne strzelanki.

Ludzia tez sie podobal ostatni DeusEx, mi jakos srednio sie wpasował ale mozesz sprobowac :)

Większość podała już gry, które i mi przyszły do głowy (np. Spec Ops: The Line, czy Bioshock) więc od siebie dodam tylko serie Legacy of Kain, ale przy niej trzeba brać pod uwagę, że są to gry dość stare i mogą momentami odrzucać grafiką, ale klimat, voiceover i fabuła są miodne.

Tomb Raider 2013

Metro 2033 Metro Last Light

Tak jak w temacie, szukam gierek nastawionych pod klimat lub fabuły. Preferuje gry 3D i wolałbym bez widoku z góry.

Będę dopisywał tu tytuły gier które zostały wymienione, a w nie nie grałem. Z góry dziekuje

Grałem w:

-Wiedzmina 1,2 czekam na 3

-Gothici wszystkie

-Dragon age'e wszystkie

-AC grane

-Neverwintery grane

-fable grane

-Tesy jakoś mnie nie zachęciły

-Riseny grane

-Alan wake grany

-The walking dead grany

-Mass effecty grane

-Mafia 2 grana

-Jade Empire