Polecam się zainteresować grą pt. "Starbound", jeśli lubicie Terrarię. Jeśli nie lubicie... to też radzę się zapoznać.
Gry Niezależne
Bardzo fajny temat jeśli chodzi o gry niezależne, od siebie mogę polecić:
-Gray Matter - Chyba moja ulubiona przygodówka oprócz "Najdłuższej Podróży", jest naprawdę genialna, dlatego jeśli ktoś lubi przygodówki point&click, to obowiązkowo grać!
-Limbo - fajna platformówka i chyba jedna z najstraszniejszych gier w jakie grałem
-Dear Esther - bardzo specyficzna gra, kamień milowy jeśli chodzi o gry, mimo że nie ma szans na popularność. Moim zdaniem gra poruszająca, bardzo fajna historia w tle, tajemnicza i pięęęęękna wyspa
-Bardzo ciekawie wygląda mod 'Middle Earth' do Obliviona ale nie wiem co z nim, dawno nie zaglądałem na stronkę modderów.
Generalnie, dzięki wynalazkom typu kickstarter będzie można naprawdę w sporo gierek niezależnych, małych studiów pograć
Każdy z nas już chyba wie czym są gry niezależne i jak potrafią zawojowac na rynku (czytaj MAJNKRAFT / Bastion).
Chciałbym abyście podawali tutaj tytuły gier niezależnych, które warto sprawdzić. Są wakacje, a nie mam w co grać wiec przy okazji posprawdzam podane tytuły.
Od siebie mogę polecić :
Hotline Miami
Minecraft
Bastion
Don't Starve
Plants vs Zombies
Limbo
World of Goo