Gry Niezależne

Polecam się zainteresować grą pt. "Starbound", jeśli lubicie Terrarię. Jeśli nie lubicie... to też radzę się zapoznać.

Bardzo fajny temat :) jeśli chodzi o gry niezależne, od siebie mogę polecić:

-Gray Matter - Chyba moja ulubiona przygodówka oprócz "Najdłuższej Podróży", jest naprawdę genialna, dlatego jeśli ktoś lubi przygodówki point&click, to obowiązkowo grać!

-Limbo - fajna platformówka i chyba jedna z najstraszniejszych gier w jakie grałem

-Dear Esther - bardzo specyficzna gra, kamień milowy jeśli chodzi o gry, mimo że nie ma szans na popularność. Moim zdaniem gra poruszająca, bardzo fajna historia w tle, tajemnicza i pięęęęękna wyspa

-Bardzo ciekawie wygląda mod 'Middle Earth' do Obliviona ;) ale nie wiem co z nim, dawno nie zaglądałem na stronkę modderów.

Generalnie, dzięki wynalazkom typu kickstarter będzie można naprawdę w sporo gierek niezależnych, małych studiów pograć :)

http://www.xonotic.org/

F2P fps w klimatach UT - dynamiczny, fajny, w starym stylu.

Każdy z nas już chyba wie czym są gry niezależne i jak potrafią zawojowac na rynku (czytaj MAJNKRAFT / Bastion).

Chciałbym abyście podawali tutaj tytuły gier niezależnych, które warto sprawdzić. Są wakacje, a nie mam w co grać wiec przy okazji posprawdzam podane tytuły.

Od siebie mogę polecić :

Hotline Miami

Minecraft

Bastion

Don't Starve

Plants vs Zombies

Limbo

World of Goo