Gry planszowe dla 2 osób

Poszukuje gier planszowych dla 2 osób lub więcej.o ile dla mnie to wszystko jedno to dla mojej dziewczyny np. papierowe gry rpg nie zbyt odpowiadają. Szukliśmy razem i wpadło nam w oko 7-cudów świata pojedynek,ale po filmiku instruktażowym wydawała się trochę skomplikowana. Nie wiem może znacie jakieś ciekawe planszówki czy coś takiego co nie jest zbytnio skomplikowane. Budżet w granicach 60-100-zł max

Coś z planszą,rzucanie kostką itp a'la monopol

Od siebie mogę polecić gre planszową "Kolejka" gra jest prosta, zasady najlepiej obejrzeć na yt wtedy szybciej wchodzą.

Pogrywam sobie od czasu do czasu z dziewczyną i jest ok

# a i gra jest przede wszystkim bardzo tania jak na grę tego typu.

Polecam się jednak dobrze zastanowić nad 7 cudami, bo wbrew pozorom wcale do trudnych gier nie należy, a jest dobrze zbalansowana na 1v1 i nie męczy po dwóch/trzech rozgrykach. I jest po prostu dobra :)

W takiej cenie może być różnie z tymi planszami. Od siebie polecę

-Robinsona Crusoe: Przygoda na przeklętej wyspie (gra przecudna, przemiodna, mnóstwo elementów i sposobów na przejście)

-Waleczne Pixele (planszy nie ma, są karty ale bardzo przyjemna i ciekawa gra)

-O Domku od Rebela dużo dobrego słyszałem

-Carcassonne (dużo dodatków, a gra dość prosta i wielu ludziom się podoba)

Ale polskich sklepów internetowych i blogów z planszówkami są dziesiątki, a planszówek całe setki. Polecam też poszperać i poszukać na własną rękę bo to jednak dużo od gustu zależy :)

Właśnie tych gier planszowych jest cała masa i ciut ciut i weź tu się zdecyduj :) Pomyślę jeszcze nad tymi 7 cudami bo ona mnie zaintrygowała bardzo ale moja druga połówka wątpi aby to ogarnęła :D

Bardzo fajną grą planszową jest Magia i Miecz, jednak byłoby trzeba wyłożyć więcej pieniążków niż te 100zł plus dodatki, jednak na podstawce zabawa jest przednia.

Może nie tyle planszowa co na dwie osoby to polecam "zgadnij kto to".

Magia i Miecz powinna być w każdym domu, też mogę polecić z czystym sumieniem, jednak nigdy nie grałem w nią ze swoją dziewczyną.

Od siebie mogę polecić gry z serii Dungeoneer. To RPG w nieźle pokręconych klimatach fantasy. Gra jest o tyle ciekawa, że oprócz prowadzenia swojego bohatera w każdej turze następuje faza Władcy Podziemi, w której gracze budują planszę dokładając karty z kolejnymi komnatami. Niełatwo ją zdobyć, ale ma polskie wydanie (warto dodać, że nasze jest bogatsze od oryginalnego), zrozumiałą instrukcję i dobrą cenę - w okolicach 40-50 zł.

Poszukuje gier planszowych dla 2 osób lub więcej.o ile dla mnie to wszystko jedno to dla mojej dziewczyny np. papierowe gry rpg nie zbyt odpowiadają. Szukliśmy razem i wpadło nam w oko 7-cudów świata pojedynek,ale po filmiku instruktażowym wydawała się trochę skomplikowana. Nie wiem może znacie jakieś ciekawe planszówki czy coś takiego co nie jest zbytnio skomplikowane. Budżet w granicach 60-100-zł max

Coś z planszą,rzucanie kostką itp a'la monopol