Siemano. Poszukuję gier, w których można zagrać RP (czyt. odgrywanie postaci). Wszystkie prócz minecrafta, GTA, Gothic'a.. Najlepiej w klimatach fantasy i porządne RP a nie jakieś podrabiańce xD
Gry RP
Rozumiem, że wszystkie gierki na infinity engine przerobiles?
Guild Wars 2 ma dobry klimat do tego typu rozgrywki Jeżeli chcesz, możesz sprawdzić naszą gildię: Aiwe.eu
WoW moim zdaniem ma potężny potencjał ale największy chyba posiada jednak Star Wars the old Republic takie moje zdanie
Są tam jakieś prywatne światy? Mógłby ktoś mnie jakoś pokierować. W sumie na jakiej zasadzie to działa w tych wszystkich grach MMO? Jakieś komendy typu /me /do jak np. w GTA czy gadamy na ts'ie? Bo w sumie głosu nie mam najlepszego i nie umiem tak gadać jednak pisanie mi lepiej wychodzi xD
WoW moim zdaniem ma potężny potencjał ale największy chyba posiada jednak Star Wars the old Republic takie moje zdanie
+ w SWTOR masz specjalnie serwery RP do tego.
SWTOR
serwer: The Progenitor (RP)
gildia: Ostatni Batalion grają RP i nie tylko z różnymi polskimi gildiami
frakcja: Republika ale też grają pod Imperium
W WoWie masz też realmy RP czy RP-PvP, głównym minusem (a dla niektórych plusem) jest język angielski jako język główny.
Poszukuję bardziej polskich serwerów jak i gildii
PS: Czy ktoś z was gra w jakiejś takowej gildii gdzie mógłby mnie wprowadzić w mechanikę gry?
Poszukuję bardziej polskich serwerów jak i gildiiPS: Czy ktoś z was gra w jakiejś takowej gildii gdzie mógłby mnie wprowadzić w mechanikę gry?
Wszystko zależy od gildii. Różnie to działa. U nas Roleplay odbywa się w grze, służy do tego czat /s a opisy umieszcza się *w gwiazdkach*
Są serie eventów, zwyczajne wydarzenia oraz spontaniczne RP.
Dodatkowo mamy również sesje pisane na forum, a i głosowe na ts3, także jak kto woli.
Rekrutujemy na naszej stronie. Zakładka "forum"
Chętnie bym zagrał jednak nie mam w sumie zamiaru kupować giery a jak mi się nie spodoba to stracę :/
Final Fantasy XIV. Z tego co wiem na serwerze Lich i Cerberus są jakieś polskie gildie RP. A przynajmniej kiedyś były, mogę poszukać. Gra oferuje darmowego triala.
Poza tym, w każdej grze MMO można bawić się w RP.
Siemka ja akurat gram w SWOTOR RIFT i AION powiem tak SWOTOR jest fajny i polecam fajnie sie gra i jak cos to mozna sie zgadac i mozemy pograc razem nawet moge odpoczatku zaczac
Skoro nie chcesz nic wydawac to tez zostaje mi polecic SW:TORa - gra daje po temu duze mozliwosci, z tym ze trzeba by chwilke przy niej posiedziec (wbic jakis wiekszy lvl, odblokowac wszystkie/wiekszosc emotek), zdobyc jakis set ktory pasuje na dana postac (np trudno by mistrz egzekutor jedi ktory sciga sithow chodzil w czerwonej koszulce, zielonych gatkach i w smiesznej czapce xD), ewentualnie odblokowac pasujaca rase (np dla przemytniczki ktora wplatuje sie w grubsze afery i starcia jedi vs sith pasuje... Twi'lek! I jej taniec, dzieki ktoremu kazdy uznaje ja za glupiutka tancereczke a tak na prawde na osobnosci wyciaga giwere i zastrzeliwuje swoj cel) itd. A jak wyglada tu rp? Roznie, najczesciej odbywa sie to na zasadzie emotek i tekstow, bez zadnych gwiazdek itd, jak chcesz cos zrobic, czy pokazac kombinujesz jak to w grze zrobic .
Ot np - ja gram na serwerze pve, a trafila mi sie gildia rp . I pewnego razu zorganizowali "Wielki Wyscig O Milion" - prawdziwa nagroda byla, trasa wyznaczona (na oriconie - mapie gdzie jest najwiecej agresywnych mobkow na metr kwadratowy). Zasady? Trzymac sie trasy, po za tym brak zasad xD. Jakbys widzial to co sie tam wtedy dzialo... xD. Ot np celowe wybieranie dluzszej trasy, ale tak by inni mysleli ze to przypadek by moby ich zaatakowaly i zrzucily a ty wtedy gaz do dechy xD. Na koncu przenieslismy sie do naszej kryjowki na yavinie IV i tam oficjalne wreczenie nagrod, podium itd
. I do teraz sie smieje zwyciezca jak widzi swoja nagrode (jeden z najdrozszych mountow w grze - ale i najlepiej wygladajacy + cos jeszcze). A ta nagroda glowna jest... wlasna, unikalna.... Twi'lektanka! (czy jak sie to tam odmienia) xD.
A po za tym to mozna fajnie rp'owac nawet na flashpointach/opsach . Np starcie z "imperatorem", epickie pojedynki, po zabiciu go odbija np sentinelowi (jedi knight) ktory walczy z reszta druzyny by zostac nowym imperatorem i miec wladze... A co jest najlepsze? To ze tutaj nie masz z gory ustalone jak w niektorych "rp" ze masz dac sie zabic. Jak on wygra to dalej sie toczy rp tak jakby to bylo zaplanowane... A jak przegra to potem zmiana i ktos inny przejmuje inicjatywe i wybiera ze np zabija go za zdrade, lub ze ocala go, przemawia mu do rozsadku i wszyscy zyli dlugo i szczesliwie
. Co do gildii... jak wbije to ogarne ilu ludzi, co tam slychac imoge podac info jak jeszcze sie trzymaja chlopaki i dziewczyny
Ps - Alaya, gralas w Leth Mori Aiwe za czasow wowa? Pamietam ze wtedy bylo fajnie . A wlasnie, przekaz pozdrowienia Xarviusowi od Lariego jak go zlapiesz w grze - skapnie sie o kogo chodzi
Kiedyś bywały polskie serwery RP L2, ale nie wiem jak teraz sytuacja stoi, musiałbyś poszukać.
@Loor teraz zrobiłeś mi taką chęć aby zagrać... Mhmmm! Tylko w sumie nie wiem jak to wszystko zacząć? Co pobrać, jaki serwer, jakieś poradniki może, jaka gildia?
Serwer... pewnie na rp wiecej bedzie takich gildii, niestety nie gram tam wiec nie wiem. Co do poradnikow... nwm czy by bylo cokolwiek potrzebne xd. Po prostu grasz, poznajesz fabule swojej klasy (btw - jesli tb to obojetne to polecam ciemna strone mocy, maja lepsza fabule moim zdaniem, zwlaszcza bounty hunter i agent ), zbierasz hajsy, jakies eq itd. A potem po prostu sie bawisz
. Do rp mi sie wydaje ze gra wrecz stworzona bo i zwykle dungi maja fabule, dialogi, decyzje, a arenki pvp (warzones) maja wlasne cele i wlasna otoczke co tez jest mila odmiana
.
Choc przyznam sie szczerze ze nigdy nie szukalem specjalnie rp tutaj - mi od tego starczaja flashpointy i misje . Polecam swtor.com , zalozyc konto i pobrac launhera, odpalic, zalogowac sie i czekac az sie pobierze xd. Choc by zrobic sb zajawke mozesz odpalic po paru gb juz, bo wtedy pobralo ci startowe planety i w tle leci reszta
. Powiem tak - zanim porobisz questy na tych planetach (oczywiscie tu masz cos w stylu gothica - masz glowne questy ale i masz mase pobocznych ktore wrecz trzeba robic by miec odpowiedni lvl, eq itd) to juz sie pobierze wiekszosc/calosc
Co do poradnikow jesli chcesz to prosze, oto stare ale az tyle sie nie zmienilo . https://www.youtube.com/playlist?list=PL6QeE5GoL41PbCXn-KvGSTxoBWV-Z7VaL&feature=iv&src_vid=Vk_y8U-OymY&annotation_id=annotation_857492
Gdybyś zaczynał w swtor to polecam zakupić subskrypcje. Teraz jest 12x wiecej expa dla sybskrybentow z misji klasowych, wiec na nich mozesz sie tylko skupić. Gdybys potrzebował jakies pomocy, pisz pw.
Garrys Mod ma bardzo dużo różnych modów pod RP i bardzo dużo jest takich serwerów(różnego rodzaju).
Poszukaj MUDow.
Pamietam ze kiedys grywlao siew taki sposob na prywatnych serverach Ultimy. Czy to nadal funkcjonuje? Poszukaj.