Gry RPG na laptopa

Mam laptopa Asus K50AB series

Procesor AMD Turion™ X2 Dual-Core Mobile RM74 (2x 1,9 lub 2,1) teraz sam nie wiem xd

Pamięć DDR2 2 GB

Karta graficzna ATI Mobility™ Radeon® HD 4570, 512MB VRAM

Jako ,że laptop przeleżał chyba 6 miesiecy bez używania. Postanowiłem w coś na nim pograć.

Szukam jakiś dobrych RPG pod tego laptopa , z dobra grafika , ale żeby płynnie pograć.

ref

warn_ico.png
Dp. - Dzz'

Fable, Skyrime, XBlades.

@UP

Następny idiota nie czytający wymagań, tylko nasuwający pomysły aby coś było, powodzenia, "Skyrim" nie "Skyrime" nie ma opcji żeby płynnie chodził na laptopie, więc się ogarnij =_=

@TOPIC

Zależy czego szukasz z dobrą grafiką ciężko o jakieś rpg, bo w większości są albo ze słabą, albo z aż za dobrą ;p Gdybyś nie szukał dobrej grafiki, to Diablo II jest fajne i wciągające, szczególnie z modami, tak samo Sacred: podziemia. Myślę, że na tym sprzęcie Gothic 1 i 2 śmigałyby ładnie, tak więc te gry Ci polecam

Następny idiota nie czytający wymagań, tylko nasuwający pomysły aby coś było, powodzenia, "Skyrim" nie "Skyrime" nie ma opcji żeby płynnie chodził na laptopie, więc się ogarnij =_=

Idiota to może i jesteś ty :). Sam posiadam laptopa wiec nie opowiadaj głupot, poza tym gra będzie chodzić płynnie tylko nie na full detalach. Wyłączenie opcji cienia etc, na pewno zwiększy płynność.

Jedynie ramu może brakować ale na minimum i tak by poszło.

Sprawdz najpierw wymagania, a dopiero później wyrażaj swoje jakże wspaniałe zdanie.

Ja mam pytanie do autora tematu. Max ile zł chcesz przeznaczyć na grę ?

Rpg to nie mmo i za gry się płaci.

Poza tym nie podałem tylko 1 gry tylko 3 ślepaki ;), Fable i XBlades uciągnie na bank, Osobiście polecam fable. Bardzo ciekawa gra, w której przez cała fabułę kreujesz swojego bohatera na dobro bądz zło. XBlades typowy napiepszanka wchodzisz do dungeona bijesz potwory na koniec bossa, trochę monotonne jednakże jest bardzo dynamiczna i to nadrabia. Gra się dziewczyna, która sieka z dwóch ostrzy oraz dwóch pistoletów.

skyrim sprawdzałem ostro klatkuje, czekam na wiecej propozycji

/sorry za double posta to nie było zamierzone :F/ godziny się popaprały

Na laptopa zaproponowałbym ci Gothic I, II, Risen, Fable - Zapomniane opowieści, The Elder Scrolls III Morrowind, Fallout 1, 2, 3.

skyrim sprawdzałem ostro klatkuje, czekam na wiecej propozycji/sorry za double posta to nie było zamierzone :F/ godziny się popaprały

To chyba wina Twojego RAMu, bo moja kobita ma podobnego lapka co Ty, tylko ze Turion 2,3 Ghz dwa rdzenie, 4 Gb pamięci, taką grafikę jak Twoja i Skyrim nic nie tnie na średnich detalach.

Co do RPG to np Fallout New Vegas, Neverwinter Nights 2 z dodatkami, Dragon Age 1 i 2, Knights of the Old Republic 1 i 2, Gothic 3, Wiedźmin 1 :)

Z risenem i jego optymalizacją jedyne co by mógł zrobić to jajka smażyć na nim. Zagraj może wwwwwwwwwwwwww....... wiedźmina.

Dokładnie: wiedzmin, sacred, kultowy gothic no i może drakensang.

To chyba wina Twojego RAMu, bo moja kobita ma podobnego lapka co Ty, tylko ze Turion 2,3 Ghz dwa rdzenie, 4 Gb pamięci, taką grafikę jak Twoja i Skyrim nic nie tnie na średnich detalach.Co do RPG to np Fallout New Vegas, Neverwinter Nights 2 z dodatkami, Dragon Age 1 i 2, Knights of the Old Republic 1 i 2, Gothic 3, Wiedźmin 1

Konfiguracja, a dokładnie sterowniki i inne oprogramowanie sprzętu, no i najważniejsze obchodzenie się z samym sprzętem.

Ja mam lapa który rzekomo nie powinien odpalać nawet ACB/ACR [każdy wie jakie to ma wymagania] a śmiga mi na full detalu full rozdziałce.

dziękuje za propozycje na pewno przetestuje ;)

Tak jak wyzej Wiedzmin,Sacred(wszystkie czesci poza fallen angel, bo z tym moze byc problem), mozesz spokojnie gothica 1,2,3 i to by bylo chyba na tyle .

PS:Kurosh lapki, a szczegolnie od HP sa prawie tak nieobliczalne jak Tusk. Nieraz lepiej dziala na full detalach i max rozdzialce niz na med, czy low i przy 1024x768 itp.

Ja nie mam hp bo to ... :-P

Polecam lapki od Toshiby i Samsunga.

Ja polecam starego dobrego Morrowinda z texturkami od rusków, jeśli będziesz miał problemy z poszukaniem texturek zagadaj do mnie na pw to jakoś Ci zuploaduje.

Jak pan wyżej, Morrowind + teksture pack + kilkanaście modów (jak zachcesz grac w Morka, to napisz mi na gg, dam ci cała liste modyfikacji, które pobrać).

Do tego Gothic 1 + 2. Jak przejdziesz obie, to jest masa bardzo dobrych modów wprowadzających nowe historie. DO tego G3 i zmierzch bogów edycja rozszerzona i jest git. Sacred to nie RPG, tylko hack'n'slash moim zdaniem średni, ale może ci sie spodoba.

Fallout 3 powinien ci pójść, dobry RPG, fajna fabuła, rozbudowany, tylko grafika jakaś taka... sztuczna. Szczególnie te lalkowe twarze. Zresztą, zobacz screeny.

No bo nie ma ciekawszego rpga od statego dobrego Morkka. Jeśli ktoś już jest typem ludzi że grafika musi być, to nie ma innej propozycji jak texturki :-D Ja ostatnio nawet pobawiłem się w to od nowa i było jak za starych dobrych czasów, gdzie gnioty zajmowały zaledwie 15% z pośród wszystkich tytułów, a nie jak teraz 80%.

Mam laptopa Asus K50AB series

Procesor AMD Turion™ X2 Dual-Core Mobile RM74 (2x 1,9 lub 2,1) teraz sam nie wiem xd

Pamięć DDR2 2 GB

Karta graficzna ATI Mobility™ Radeon® HD 4570, 512MB VRAM

Jako ,że laptop przeleżał chyba 6 miesiecy bez używania. Postanowiłem w coś na nim pograć.

Szukam jakiś dobrych RPG pod tego laptopa , z dobra grafika , ale żeby płynnie pograć.